Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ateista z powołania

jak poznać czy jesteś ateistą

Polecane posty

aha czyli wierzysz w "moce' szamanów? A wiesz, ze to grzech? :D A co jak odejdziesz? Zabiją cię? Co ci zrobią? Bo strasznie ogólnikowo gadasz, W czym ci okultyzm przeszkadza? Skoro zauważasz go w scjentologii? Bo w szamanizmie czegoś takiego nie ma. Po prostu nie rozumiesz ich rytuałów i dajesz im etykietkę pasującą do twoich przekonań i tyle. Z KK tez nie mozna odejsc. Apostazja jak obie wiemy to wymysł kościoła by zamknąć dzioby ateistom, a tak naprawdę niczego nie zmienia, bo oni NIGDY cię nie wykreślą z książek. A islam, kolejna religia monoteistyczna dośc jasno sugeruje co czeka "apostatę" I na pewno nie czeka go długie zycie :d

wiara to nic innego jak poglady, koleżanko. I tak jak poglądy podlega wewnetrznej weryfikacji. Jak zaczynasz myśleć, zaczynasz zauważać, że z twoja wiara jest coś niehalo, skoro juz tyle istnien pochłonęła.

wierząc w Boga , wierże w diabła , to przecież logiczne . Nie mogę iwerzyć ,zę istnieje tylko Bóg , bo On sam stworzył Anioła , który sie zbuntował - co w tym jest grzechem twoim zdaniem ? .

grzechem jest wiara w to, że ich bożki nadają im moc, czyz nie? Wredy bowiem zakładasz, ze te bożki istnieją :) W czym ci przeszkadza to, że niby scjentolodzy służą diabłu? Oczywiście obie wiemy, ze tak nie jest, bo tamta religia ma na celu tylko dojenie kasy i człowiek, który ją wymyślił był takim samym ateista jak i ja.

ty o czekujesz ,ze ja ci szególowo wyłożę doktrynę scejentologów czy prawiadła szamańskie ?:) no , bez jaj . umiesz neta obsugiwać to sama poczytaj . czy cie zbiją - duchy obecne w szamaniźmie do tego dąża ,zawsze , bo sa one pod władzą tego , ktorego istotą jest śmierć . W scejentologi są pierwsze ofiary pobić i wymuszeń na milionowe kwoty w zamian za odejście . to że ty czegoś nie wiesz to nie znaczy , że tego nie ma , albo ze ot sie nie dzieje :)

wiara jest pewnościa tego czego nie widzimy . pogladyzaś to opinia , zdanie , przekonanie co do spraw, często nawet nie są zgodne z tym co narawdę sądzimy na ich temat . :) to dwie różne kategorie .:)

oczywiście ,zę tak jest i jest to jedno ze zwyćieęstw diabła ,ze przekonuje ludzi ,ze tak naprawdę on n ie istnieje . A jak onie istniej zagrożenie - to nie ma sie czego bać , prawda ?:) jedna z zasad taktyki wojennej :)

nie muszę szukac po necie by wiedzieć czym jest szamanizm. Ten straszny szamanizm jest najstarsza religia i KAZDA religia z niej wyrosła. Zabawne jest to, że wierzysz w to, że nacpany koleś faktycznie kontaktuje się z demonami, ja cię prosze :D Sama ci powiedziałam, ze scjentologia jest tak samo śmieszna jak reszta religii i bawia mnie ludzie, którzy łykneli żart twórcy scjentologii. A co do wymuszeń, kościól katolicki co miesiąc wymusza haracz na mnie, mimo, ze mam ich w dupie. nawet nie pytają, tylko biora, bez posrednio ze składek na ZUS (tak księża biorą emerytury mimo, ze zusu nie płacą) i z moich podatków, Pobicia? Katolicy te z się biją, to samo protestanci. Baaaa oni nawet bomby podkładają. Więc jak na razie to scjentologia nie wyróznia się niczym szczególnym.

widzisz, problem w tym, ze ja nie potrzebuję szatana, by żyć "bez grzechu". Nikogo nie krzywdzę, nie kradnę, nie niszczę nikomu zycia. I nie trzeba mnie przy tym straszyć szatanem. Więc mi jest wszystko jedno czy istnieje czy nie skoro go nie karmię

diakoni , diakonisy czyli osoby z róznych kosciołów i denominacji , wciagnieci w poczet pracowników danej parafii czy zboru płaca składki na Zus . wiem , ze ot ci sie nie spodoba ,ale niesty :) to prawda . to taka wygodna wymówka , niestety , nie jest prawdziwa :)

koleś wcale niem musi być naćpany :) przeciwnie większość okultystów teraz jest tak zwyczajnych ,ze nawet tego nie zauważasz :)

płacą od zysków czy 800zł? :D Sorry, sa to kwoty żenujące, tak samo jak podatek koscielny. W związku z tym od 1 stycznia 2012 r. opłacamy składki na ZUS w wymiarze miesięcznym w następującej wysokości: a) na ubezpieczenie społeczne: kwit nr 51 118,32 zł (bez chorobowego 81,57 zł) b) na ubezpieczenie zdrowotne: kwit nr 52 135,00 zł Szczegółowe rozliczenie tych kwot (na różne rodzaje ubezpieczeń) podajemy na załączonej kopii Deklaracji Rozliczeniowej ZUS DRA. Od stycznia 2012 roku, zauważ :) A zakonnicy sa opłacani z funduszu kościelnego. I zawsze mnie jedno zastanawiało, jak ci wierzący są w stanie tak nagrzeszyć? Skoro ja z całego zycia miałabym grzechów może na 5 min w konfesjonale :D Doliczając do nich nawet nieobecnośc w kościółku :) Lecę spac, Papapa

szaman ZAWSZE jest nacpany. A okultystów mam gdzies skoro wierza w jakiegoś diabła. Ja nie wierzę i nie karmię go złymi uczynkami. Moralność mi wystarcza. Bo niestety potem nikt mi w konfesjonale grzechu nie odpuści :)

to są stawki wyszczególnione za ten rok czli 2021 - za poprzedni juz net nie obejmował ?:) bardzo wygodnie . co do grzechów - wierz mi , masz ich o wiele wiecej i nie tych spowoadanych przed księdzem ale tych wyznawanych Bogu :)

to w co twoim zdnaiem " powienni " wierzyć okultyści ?:D czyżby ta wiadomość cię zaskoczyła ?:D

każda religia ma rację w jednej kwestii - tej że wszystkie inne religie to jedna wielka bujda ;) fajny obrazek widziałem ilustrujący to: dwie kolumny, po lewej lista bogów w których nie wierzy chrześcijanin - około 200 imion, po prawej lista bogów w których nie wierzy ateista - około 201 ;-) ludzie tak krystalicznie czysto widzą fałszywość innych wyznań i jednocześnie wierzą że to akurat im Stwórca Wszechświata podyktował książkę, no bez przesady ;) jeszcze gdyby nie fakt że KAŻDY współczesny człowiek mógłby ulepszyć biblię czy koran pod względem moralnym, naukowym czy historycznym. Nie ma w tych książkach jednego wersu którego nie mógł napisać człowiek sprzed dwóch tysięcy lat. tak jak pisałem - w dobie wiedzy o historii religii na wyciągnięcie ręki, takie poglądy nie mogą przetrwać zbyt długo. internet to początek końca.