Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xMartynekx

Zrobił mi dziecko i kompletnie mnie olał.

Polecane posty

Gość xMartynekx

Hej wszystkim ... piszę tu bo już kompletnie ogłupiałam i nie wiem co robić. Mieszkałam półtorej roku a Uk z chłopakiem.Wpadliśmy nawet nie wiem czy mozna to tak nazwac, bo po prostu odstawilam tabletki i zadne z nas nie pisnelo slowem ... wiedzielismy co robimy. Ja wrocilam do polski bo tam nie mialam pracy , on zostal by uzbierac na przyjdzie dziecka. we wrzesniu ma rowniez wrocic. jestesmy juz 2 msc na odleglosc , zdarzalo sie to juz bardzo czesto. ale teraz . ja siedze tu w 6 miesiacu ciazy ... i zostalam sama . glupek przez 2 msc nie kupil nawet karty ktora kosztuje 10 funtow by miec godzine darmowych rozmow. czasami nie ma zadnego znaku przed np 3 dni po czym pisze i klamie , ze komputer mu nie dzialal. zrobilam glupote bo po takich zadarzeniach zaczelam mu wchodzic na jakies strony typu facebook myslalam, ze kogos ma. jednak tam ciagle sa wiadomosci do kolegow . wiec czuje sie jakbym siedziala z brzuchem w ktorym jest jego dziecko a on imprezowal. nie zapytal ani razu jak sie czuje jak zdrowie.ostatnio mialam bardzo ciezki okres, problemy rodzinne - brak pieniedzy z czego obiecal mi pomoc finansowo i zapomnial bo pił, czyli to , ze jego kolebia w ciazy chodzi glodna malo go obchodzi. nigdy nie chcialam zawracac mu glowy problemami ale 3 dni temu peklam. wyplakalm sie . po czym on znow mnie olal i 3 dzien sie nie odzywa. Jestem zalamana. Czuje, ze zostalam kompletnie sama. Nie rozmawiam tu z nikim bo sie wstydze. Gdy wyjezdzalam mowili mi , ze to sie tak skonczy - dokladnie tak! prosze powiedzcie mi jak to przetrwac :(. nie daje sobie juz rady. dziekuje i pozdrawiam

Po pierwsze on " nie zrobil Ci dziecka" tylko wspólnie sie na to zdecydowaliście 🖐️ Po drugie : po jakigo grzyba wyjechałas? po trzecie: szczera rozmowa i albo on wraca i jesteście razem, albo Ty żyjesz własnym życiem

po prostu odstawilam tabletki i zadne z nas nie pisnelo slowem ... dlaczego odstawiłaś tabletki?

Gość xMartynekx
czemu odstawilam tabletki - nie chce za bardzo sie tlumaczyc z takich rzeczy, iz sa tu rownież mezczyzni a pisanie o uplawach i itp nie jest mi na rękę.

Gość ja nie wiem co powiedzieć
nie przejmuj się chociaż tym, że zaraz będą cie tu wyzywali od dziwek, nierobów i tym podobnych wiesz rozumiem cię, sama boję się, że jestem w ciąży, a miałabym jeszcze gorszą sytuację, bo on nie jest moim partnerem (dla krytykujących- nie ma żony ani dziewczyny) ani właściwie nikim. Jest mi cholernie bliski, ale nie jesteśmy razem, nie wierzę, że byłby w stanie być mi wiernym :( Boże :( co mi odbiło, zresztą z nim nie pierwszy raz:( tyle razy to kończyłam definitywnie, tyle razy i co? Jaka ja jestem słaba przy nim:(:O

Gość xMartynekx
ps. - jestesmy oboje dorosli i wiedzielismy, ze wspolczycie bez tabletek i konieczniem w srodku , prowadzi tylko do jednego. ja bylam przygotowana na szczesliwa rodzine a on mnie olal wiec czuje sie jakby, ZROBIL MI dziecko i mnie porzucił - stąd takie powiedzenie poza tym bardzo proszę o rady . a nie o kazanie mi sie tlumaczyc czemu tak a nie inaczej jestem naprawde zalamana.

Gość xMartynekx
ja nie wiem co powiedzieć kochana ... czyli rozumiem, ze Wasz zwiazek opieral sie tylko na seksie ;\? dlaczego nie zrobisz testu :(?

xMartynekx ps. - jestesmy oboje dorosli i wiedzielismy, ze wspolczycie bez tabletek i konieczniem w srodku , prowadzi tylko do jednego. ja bylam przygotowana na szczesliwa rodzine a on mnie olal wiec czuje sie jakby, ZROBIL MI dziecko i mnie porzucił - stąd takie powiedzenie no ale własnie bardzo źle czujesz , bo on nie przywiązał Cie do kaloryfera i " nie zrobił" dziecka, tylko świadomie przestałaś brac tabletki a on na to przystał wiec rada nr 1 - zmien myślenie ( bo to wiele ułatwia) rady nr 2- j.w

Gość xMartynekx
błędem był brak rozmowy ... :( myslalam, ze oboje chcemy miec ''rodzine'' a teraz ja siedze tutaj ... z brzuchem . a on .. siedzi na jakies imprezie. staralam sie byc twarda, ale puscily mi nerwy . jestem załamana. jestem kompletnie sama ... odkad wyjechalam ciagle sa klotnie, przez jakies glupie czytanie jego iadomosci odkrylam wiele klamstw. i po tym czuje ,ze zaczynam go juz nienawidziec ... nie radze sobie juz wiem , ze Wy nic nie mozecie mi wlasciwie pomoc ale proszą badzcie przy mnie chociaz dzis. bo dzis juz nie daje rady

Gość xMartynekx
Mellygion jestem w 6 miesiacu ciąży. po tym czasie czlowiek chyba moze sie przyzywczaic? dziecko powinno wplynac tak by stac sie bardziej odpowiedzialnym a z niego wyszedl kompletny gówniarz. imprezy balety koledzy kłamstwa. poza tym kobieta na glowie? jestem w cholere kilomertow poza tym jestem typem dziewczyny, ktora rozumie za facet chce isc na piwo czy impreze, ANI RAZU NAWET NIE NAPISALAM SMS GDZIE JESTES. tak sobie wychowalam ... i sama sobie jestem winna.

w UK otrzymała byś pomoc w ciąży jako samotna matka , a w dodatku zostawiona przez faceta - musisz sie tylko udać do urzędu miasta

Gość xMartynekx
Enfant Terrible wyjechalam dlatego, ze szukalam tam pracy mieszkalismy na typowej wsi. nie moglam nieczego znalezc zaszlam w ciaze wiec szanse na to po prostu znikly. wiec musielismy utrzymac sie oboje z jednej pensji do tego odkladac na mieszkanie i dziecko. wiec bez senu bylo by tam siedziala sama calymi dniami a on zapierdzielał. wiec wyjechalam do mamy na dluzszy czas by mu zejsc z glowy. jak tylko wrocilam zaczelismy sie klocic. wlasnie jak wspominalam zaczely sie klamstwa. pisal nawet do swojej bylej - ze jest wyjatkowa i chcialby ja przytulic. ja nie amm tam nikogo , nie umiem zbyt dobrze jezyka tak jak on nie potraiflam tam wrocic bo on sie zmienil i wiedzialam, ze zostane z tym wszystkim po prostu sama. czy Ty na moim miejscu dalabys rade wrocic do takiego faceta?

No właśnie gówniarz! Nie rozpamiętuj tego co się stało, musisz gotową być by radzić sobie sama, to cholernie trudne, czasem wręcz wydaje się niewykonalne ale wierze że dasz radę. Osoba, która potrafi wyciągać wnioski i okazywać złość, wściekłość miast ckliwego naiwnego bujania w obłokach wiele może :)

Gość Troskliwa mamusia
Przysługują Ci alimenty nawet na nienarodzone dziecko. Załóż sprawę w PL, jeśli nie będzie chciał Ci płacić dobrowolnie.

Gość xMartynekx
revolver tutaj jego rodzice maja nam pomogadac - 600 zł miesiacznie ja wracam na studia wiec od razu bede dostawac alimenty od ojca. mam tu mame siostre. - pomoc . tam zostalabym sama z dzieckiem w 4 scianach bez nikogo i jeszcze z codziennymi klotniami + jego praca. wiec nie zostaniemy sami

powiedzmy, że rozumiem... czy Ty na moim miejscu dalabys rade wrocic do takiego faceta? szczerze? nie zdecydowałabym się na dziecko w takiej sytuacji. powiedz co zamierzasz?

Jaki dramat ? dla większości ludzi rodzina to szczęście. Źle ulokowałaś swoje uczucia, jeśli teraz Cię olewa to myślisz, że zainteresuje się dzieckiem po narodzinach? Zachowaliście się nieodpowiedzialnie, nowego małego człowieka powinno się sprowadzać jak ma się warunki - ludzie są w stabilnym, trwałym związku i mają również warunki finansowe ku temu. Może zacznij układać swoje życie w Polsce? Może za kilka miesięcy pomyślisz o żłobku , pójdziesz do roboty i przestaniesz, żyć na łasce lub niełasce faceta bo jak widzisz się nie potrafi zachować jak mężczyzna.

Gość xMartynekx
ja jestem zlamana wiec , ze zrobilam glupote . wydawalo mi sie, ze kiedy mieszkamy ze soba poltorej roku to znamy sie juz i to odpowiedni krok. kocham to dziecko , ktore rosnie we mnie i robie dla niego wszystko co moge , zawsze mowilam sobie , ze zyje tera dla niego ale teraz ja juz wybuchnelam juz dlaej nie potrafie. boze ja nie wiem co mam robic :(

Gość xMartynekx
Enfant Terrible tylko, ze bedac tam bylo inczej. ja tkwilam w tym. teraz stanelam z boku . byly klotnie bywalo zle , ale bylo inaczej moze dlateog, ze bylam w domu i obserwowalam ,a teraz latwo napisac komuter mi sie zepsul, przetrzymali mnie w pracy . wiesz co sama sobie mowie teraz. gdzie mialam oczy . po nicku nie rozpoznaje jakiej płci jestes ale jesli jestes kobieta to znasz nasze uczucia i jak bardzo potrafimy byc naiwne i nie widziec wielu oznak

Gość Anka Śmietankaaa
W UK dostaniesz zasilek...

posłuchaj, to nie chodzi o to , zeby teraz obwiniac samą siebie o to co sie stało . Trudno, bedziesz miała dziecko i musisz zadbac o nie i o siebie. Zacznij od alimentów:)

Gość xMartynekx
co z tego :)? mam wyjechac tam by byc kompletnie sama z malym dzieckiem i nieodpowiedzialnym facetem, z ktorym sie ciagle kloce? nie jestem z tych ktore siedza za granica robia dzieci po to zeby dostawac benefity.

Gość ja nie wiem co powiedzieć
"kochana ... czyli rozumiem, ze Wasz zwiazek opieral sie tylko na seksie ;\? dlaczego nie zrobisz testu ?" czy to był związek? nie, było jasno powiedziane, że nie, aczkolwiek powtarzałam, że chociaż nie chcę oficjalnego związku, nie sypiam z nikim innym i od niego wymagam tego samego, a czego sie dzisiaj dowiedziałam? otóż on będąc na imprezie, tak się zapomniał, że jakaś panna zrobiła mu loda!!! :O tłumaczenie- to tylko lodzik, nic więcej nie było, nawet jej nie dotknąłem!!! wiem, zpstana zaraz z góry do dołu zjechana, że przecież nie jesteśmy w związku, że nie moge wymagać, ale jednak, czuje się zdradzona ja mimo okazji nie skorzystałam, bo chciałam być lojalna, on widać ma to w dupie, tes zrobię, ale w swoim czasie, poczekam trochę!!! powiedziałam mu, jak mnie to zabolało, sama jestem w szoku, jak mocno to przeżyłam :( myślę, że on nie czując nic do mnie równocześnie tego nie rozumie boże :(

Gość xMartynekx
Enfant Terrible ja po prostu nie wiedzialam, pomylilam się ... powinnam to zakonczyc czy probowac? rozmowa nic nie pomoze bo juz byla 7 razy moze powinnam odsunac sie na tydzien po prostu sie zapasc by pokazac mu jak jest bez nas. 'mnie i dziecka'' ? czy to jest sens? on ma wszystko w dupie ja powiedzialam wszystkim kolezankom , ze mnie kopie on wiedzial ostatni poza tym nawet go to nie wzruszylo ... co robic :(?

Gość xMartynekx
ja nie wiem co powiedzieć kochanie ... koles, ktory odpowiedzial Ci TO TYLKO LODZI -czyli cos co nic nie znaczy na pewno nie zrobil to jeden raz. widze, ze podchodzisz do tego znaczenie bardziej emocjonalnie. wiem, ze latwo sie mowi . ale poki jeszcze nie potrafisz powiedziec, kocham go ... odejdz i zakoncz to ... :( i jak najszybciej sprawdz czy jestes w ciazy.

powinnam to zakonczyc czy probowac? nie wiem, naprawdę... zacznij myśleć o sobie. niedługo urodzisz dziecko, zastanów sie jak zorganizowac wszystko, opiekę nad dzieckiem, kiedy wrócisz na studia, pogadaj z jego rodzicami, wystąp o uregulowanie alimentów.

Gość xMartynekx
To już 3 dzień ... ja jestem w 6 miesiacu ciazy ... tak cholernie mi zle... to mnie tak bardzo boli . chyba powinnam to zakonczyc . ktos kto by mnie kochal i ;;nasze dziecko; nigdy by sie tak nie zachowal. gowno go to obchodzi jak sie czzuje chociaz wiel ile mam problemow. mnie by sumienie zeżarło ...