Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ChagaJaga

po co ten przepis?

Polecane posty

generalnie ten spalony to jest prosta sprawa tylko może ciężko to pojąć bo generalnie sam przepis budzi w głowie zapytanie-ale po co to niby jest? No właśnie w jakim celu wprowadzono przepis, że gol ze spalonego się nie liczy? Wychodzi na to, że piłkarz może strzelić gola po odebraniu od kumpla piłki tylko wtedy kiedy piłkarz - przeciwnik zdąży wybiec przed niego, czyli piłkarz - obrońca musi być bliżej bramki niż ten co chce gola strzelić. Jak dla mnie to jeśli piłkarz umiejętnie ominął z piłką wszystkich przeciwników i dobiegł z nią aż pod bramkę, lub po prostu drużyna jest na tyle zgrana że podając sobie piłę dokopali ją aż pod bramkę, to niech już sobie strzelą gola i niech on będzie ważny. W interesie obrońców jest aby patrzeć gdzie jest piłka i czatować w pobliżu własnej bramki aby nie dopuścić do niej piłki. Może ktoś umie wytłumaczyć po co jest wprowadzony ten przepis???

Przepis jest po to aby mecz był ciekawszy i trudniejszy. Gdyby nie było spalonego. To napastnik by sobie stał pod/na polu karnym i czekał. Dostałby podanie raz na jakiś czas byłoby bardzo dużo sytuacji 1na1 (napastnik na bramkarza). I byłoby dużo szybkich i łatwych goli. Wszyscy by tylko wykonywali te podania do obrońcy ... smutne by to było.

ok, przekonałeś mnie, faktycznie nudy byłyby jeszcze większe :) bez tego spalonego, ok żart, czasem nawet ciekawie jest :)

hmm, to wiele wyjaśnia, czyli, że generalnie jak już przeciwnik leci z piłą do naszej bramki to lepiej czekać gdzieś w tyle za nim ? to już wiem czemu "nasi' obierają nieraz taką ślamazarną taktykę :) no chyba że wystarczy że w momencie odbierania piłki a przed strzałem do bramki inny piłkarz z tej samej drużyny co strzelający jest bliżej bramki czyli przed nim? Jak już się pytam to się dopytam. Robi się ciekawie :)