Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Panna młoda21

2mm w 5tym tygodniu

Polecane posty

Witam. Jestem w ciąży w 5 tygodniu.Byłam u ginekologa na usg i zauważył w macicy małą kropeczkę 2mm... Moja beta wynosiła wtedy 843... Lekarz powiedział że pęcherzyk jest za mały jak na poziom bety i tydzień ciąży.... Powiedział że albo to jest ciąża nieprawidłowa albo prawidłowa tylko ze bardzo wczesna.... Dodam że trzy dni temu nic jeszcze nie widział a wczoraj już była ta kropeczka a beta wzrosła o ponad 100%.... Czy 2mm pęcherzyk na 5 tydzień to naprawdę za mało??? Czy mam słuchać jego stwierdzeń że może to być ciąża nieprawidłowa??? Proszę odpiszcie bo zwariuję..

5tc to 3tc zarodka...wydaje mi sie ze lepsza opcja bylo by isc na USG w 7 tc albo i troszke pozniej wlasnie po to by uniknac niepotrzebnych schizow ...poza tym wszystko zalezy tez od sprzetu i oka lekarza..poki co nie nakrecaj sie poczekaj pare tyg i wtedy idz to taka moja rada

Gość niusa
kiedy dokładnie robiłaś obie beta hcg? Podaj daty albo ile godz. między nimi było.

MOże napiszę tak: Ostatni okres: 28.04 (ogólnie mam nieregularne cylke) Owulacja monitorowana: 20.05(pęcherzyk pękł) Pierwsza beta:06.06 o godzinie 11:35 Druga beta:08.06 o godzinie 08:13

Gość Zunna
U nas w terminie 6.0 zarodek mial 3.3 mm. Lekarz nic nie mowil, ze jest za maly czy cos, a sadze, ze jak Ty jestes w 5 tc, to w tydzien spokojnie te 1.3 mm moze podrosnac. U nas wtedy juz bilo serduszko. A teraz to serduszko szaleje mi w brzuchu. :)

Gość oczekująca...
up up up