Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loryyyy87

Dlaczego temp. spadła poniżej linii w 4 dniu fazy lutealnej? :(

Polecane posty

Gość loryyyy87

Czesć, od tego cyklu prowadzę obserwację, mierzę temperaturę i sprawdzam sluz. Wszystko do tej pory miałam spiewajace - niskie temperatury w 1 fazie cyklu, był charakterystyczny spadek przed skokiem, potem skok, i przez 3 dni tempka utrzymywała się na poziomie 37 stopni, a dzisiaj rano sobie zmierzyłam i patrzę jest 36,4, bardzo mnie to zmartwiło :(. Nie wiecie, jaka to może być przyczyna? Pozdrawiam.

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
jesteś pewna , że nic nie zakłóciło pomirau ? za mało snu , alkohol, przemęczenie itd. ?

Gość loryyyy87
Na pewno nie powinno być nic zakłócone, jedynie co to spałam dzisiaj 4 godziny, a warunek spełniłam że miałam minimum 3 godziny snu.

odpowiedź wydaje się mi prosta i stawiałabym na zbyt krótki sen . no nic zaznacz jako zakłóconą i obserwuj dalej jeśli dalej będzie normalnie nad krechą to wszystko będzie jasne.

Gość loryyyy87
Dziękuję, ale czy rzeczywiscie krótki sen powoduje takie obniżenie temperatury? Prędzej bym powiedziała że powinnam mieć wyższą. A i przypomniało mi się że wczoraj piłam jedno piwo, ale to bardziej koło popołudnia/wieczora. Choć nie wiem czy to też ważne skoro tylko jedno piwko wypiłam?

jeśli organizm jest przemęczony to temperatura zazwyczaj jest niska ( przynajmniej u mnie tak jest) . Jeśli to Twój pierwszy cykl to wszystko przed Tobą jeśli już siebie poznasz to lepiej będzie oszacować co i dlaczego... Pewne jest to, że skoro są jakieś czynniki które mogłyby spowodować zakłócenia warto brać je pod uwagę . Juto zobaczysz czy faktycznie temp była zakłócona.

Gość loryyyy87
Przyznam że w ten weekend mało co spie, jestem okropnie zmeczona. I jestem bardzo ciekawa jaka tempka będzie jutro a dzisiaj i tak muszę isć wczesniej spać bo jutro do pracy wstaję, więc mysle że tempka bedzie bardziej miarodajna. Staram się o dziecko 6 cykl, i też w tym cyklu piję zioła ks. Sroki na płodnosć i również wspomagam się testami owulacyjnymi (w sumie od 5 cykli je stosuję, ale ze staraniami było różnie, a to mało czasu było na to, itp). Dziękuję Ci jeszcze raz 🌼.

Polecam też siemie lniane do picia poprawia śluz i salfazin dla męża :)

Gość loryyyy87
Siemienia lnianego nie piłam, lecz brałam wiesiołek. A Salfazin mój mąż brał, ale powiem Ci co bardzo mnie zdziwiło, miał po tym leku problemy gastryczne, potem przerzucił się na Androvit i było gorzej... :(

ale wiesz, że wiesiołek bierze się tylko do skoku a później odstawia ? inaczej może mieć wpływ na zapłodnienie. co do salfazinu to hmm dziwne ale wiadomo każdy organizm inny. Mojemu nic nie było.

Gość loryyyy87
Co do wiesiołka to doskonale wiem :). Zawsze go brałam do połowy cyklu. A w tym cyklu odpusciłam branie wiesiołka, a teraz piję zioła ojca Sroki. A powiedz mi czy Ty spodziewasz się dzidzi, czy jestes również w trakcie starań?

Dlatego siemie jest lepsze bo można przez cały cykl :) Co do pytania. Ja już mam 1,5 rocznego brzdąca ale wiele zapamiętałam z czasu moich starań. Życzę aby Tobie też szybko się udało :) Powodzenia :*:)

Gość loryyyy87
Hi hi nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;). I gratuluję Twojego brzdąca ;). A długo się staraliscie? Powiem Ci że ja już próbuję 6 cykl, niby ten czas szybko zleciał odkąd zaczęlismy, a z drugiej strony to dla mnie wiecznosć. Masakra :P. Nie wiedziałam że to aż takie trudne :o.

Gość piłeczkaa
moj Gin powiedział ostatnio, ze u mnie wtedy nie było owulki niestety:(

Gość piłeczkaa
nie sądze że jedno piwo wypite w południe przyczynilo sie do spadku-nawet jeżli to alkohol podnosi nieco tempke. Sen też nie był zaburzeniem bo warunek 3 godzin snu spełniłaś, czyli najprawdopodobniej cykl był bez owu.

Gość pani motylek
Wydaje mi się że cykl był bezowulacyjny i stad ten spadek.