Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zunna

Do Pan obeznanych w gotowaniu. :)

Polecane posty

Gość Zunna

Dziewczyny, mam podudzia z kurczaka, oliwe z oliwek i przyprawy. Chce go zrobic w piekarniku w naczyniu zaroodpornym, ale tak, aby mial chrupiaca skorke i byl taki... pyszny. Jak powinnam go doprawic, ile piec?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gh zfdjg
ja takie podudzia robię m marynacie miodowo-musztardowo-majonezowej (tego ostatniego tylko do smaku troszkę) + przyprawy wedle uznania i czosnek piecze w termoobiegu 170 -180 trudno powiedzieć ile...na oko tak 40 minut. Lepiej mniejszą temperaturę i dłużej piec niż dać zaraz 200 - 220 i szybko przypalić. powodzenia p.s lepiej nie dodawać sztucznych 'cudnych marynat' jakże reklamowanych w tv bo to chemia i sztuczności - ble lepiej samemu zrobić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w naczyniu żaroodpornym będzie mięso raczej wilgotne od spodu. Ja wykładam na blachę. Oliwę mieszam z przyprawami, w to wrzucam kawałki kurczaka, wymieszam i na blachę. Pieczę na oko ;P tzn widać kiedy skórka jest chrupiąca, temp 180 st, termoobieg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fdsag
najlepiej piec w naczyniu ok pół h a potem odkryć na jakieś 10 minut jeszcze-mięso będzie soczyste a skórka chrupiaca; na blasze mięso będzie suchawe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii2222
a chrupiącą skórkę uzyskasz, kiedy posmarujesz mięso na sam koniec (dosłownie 10 minut) śmietaną :) mmmm pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja podsmażam udka szybko na maśle, pakuję w przyprawy i w folię i 10 min. przed końcem odlewam plyn, smaruję masłem i dopiekam ilu ludzi tyle sposobów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja jest lepsza
na koniec pieczenia zdejmij przykrycie albo piec wogole bez przykrycia, pod przykryciem nie zrobi sie skorka, a mioeso przypraw wg uznania :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja jest lepsza
na koniec pieczenia zdejmij przykrycie albo piec wogole bez przykrycia, pod przykryciem nie zrobi sie skorka, a mioeso przypraw wg uznania :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zunna
Dzieki, doprawilam, pod koniec otworze aby sie przypieklo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×