Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rossi*

Do ktorego miesiaca badz tygonia ciazy chodzilyscie do pracy?

Polecane posty

Ja jestem w 6 miesiacu ciazy i ciagle slysze pytania do kiedy zamierzam chodzic do pracy, dodam ze dojezdzam 2 autobusami imusze wstawac o 5 rano z tego powodu.

Dzień przed porodem byłam w pracy, co prawda nie siedziałam cały dzień , przyjeżdżałam po dokumenty i pracowałam w domu. Ale do ostatniego dnia jeździłam samochodem. Z tym, że miałam wolną rekę jak chcę mogę chodzic do pracy a jak nie to mogę zostać w domu. Poza tym miałam ten luksus że mogłam spać do której chciałam, a to chyba ważne, bo nie chodziałam zmęczona. W twoim wypadku cienko trochę wstawać o 5 rano. Jezeli nie masz możliwości elastycznej pracy to idź na zwolnienie i odpocznij , już nie długo czekają cię zarwane i nieprzespane noce, ze o rannym wstawanu nie wspomnę ..

Gość 5tcgyu u
Do 6, ale to dlatego, ze dziewczyny powiedzialy, jak sie dowiedzialy o ciazy, ze mi pomoga - a zwalaly na mnie najgorsza robote, dodam ze pracuje po czesci fizycznie

Gość w obu ciazach do konca 36 tc
samochodem jezdzilam do samego konca (w drugiej ciazy w dzien porodu jeszcze rano bylam po zakupy :-)

Gość jalinna66
do 8 t.c. - dostałam zwolnienie na pierwszej wizycie

Gość cdrrrrr
to wszytsko zalezy od tego jak się czujesz - jeśli jesteś zmęczona to idź na zwolnienie. Ja pracowałam do końca 7. miesiąca i uległam presji włąśnie takiego gadania i koleżanek w pracy i lekarza. A mogłam jeszcze miesiąc spokojnie pracować a nie kisić się w domu. Ale ja czułam się bezproblemowo do samego końca

W pierwszej ciazy do 38tyg,ale dlatego,ze w Irl takie sa przepisy-na 2 tyg przed terminem trzeba przejsc na macierzynski.W drugiej ciazy do 36tyg,bo czulam sie bardzo zle.Puchlam,mialam problemy z kregoslupem i miednica..

Gość kryytykantkaa
ja gdzies do 14 tc, pracuje w szkole i stwierdzilam, ze nie bede sie denerwowac cudzymi dzieciorami :P

Gość anula88****
ja do 5 miesiaca pracowalam. ale fizycznie. i na nocki... jezeli jestes zmeczona i masz juz watpliwosci to idz na zwolnienie. platne 100%. korzystaj z wolnego, spij cale dnie, leniuchuj. wykorzystaj to na maksa. bo potem dlugo nie bedziesz miala takiej mozliwosci

Gość jedno oko mam zielone
W pierwszej ciąży pracowałam do 39tygodnia + 3 dni ;) następnego dnia urodziłam. A w tej ciąży od 3 tygodnia jestem na zwolnieniu-najpierw 4 tygodnie szpitalnego,a teraz jestem w domu. Zasłabłam w pracy. Podejrzewałam ciążę,bo się staraliśmy,ale nie sądziłam,że mogą być jakieś komplikacje. Poprzednia ciąża upłynęła bezproblemowo,a teraz czuję się fatalnie. Jak masz lekką pracę, bez stresu czy dźwigania i nie siedzisz ponad 4h przy komputerze to pracuj póki dobrze się czujesz.

Gość Kiniowata
Już w 6. tc poszłam na zwolnienie i byłam do końca.

ja pracowałam ile się dało, jestem pracoholiczką i nie lubię siedzenia w domu, pracowałam bo dobrze znosiłam ciąże, w połowie przesiadłam się z auta do komunikacji miejskiej, czasem chodziłam na piechotę spacerkiem bo nie miałam daleko (jakieś 5km) pracowałam normalnie, w 7 miesiącu lekarz kazał odpoczywać bo dzidzia już się obróciła do porodu, leżałam bo były upały no i na początku 9 miesiąc wcześniej urodziłam. aktywność w ciąży też ma swoje zalety jeśli czujesz się dobrze i chcesz pracować pracuj ile się da, pod koniec ewentualnie zwolnienie na odpoczynek i przygotowanie się do przyjścia maleństwa na świat bo ono zmienia nasze dotychczasowe życie o 180 stopni, powodzenia

Gość kryytykantkaa
dla mnie pracowanie do dnia porodu to pracoholizm i głupota, medal chcecie dostac za to poswiecenie?

Wszystko zależy od twojego samopoczucia... jeżeli pomimo to czujesz się ok i nie chcesz siedzieć w domu to jaki jest sens? Ja jestem w 18 tc i zamierzam pracować do końca czerwca czyli do około 20 tc.. ale nie ma reguły.

jestem w 19 tc i dziś idę do mojego gina, strasznie źle się czuję od kilku dni, w zeszłym tygodniu dwa razy zwalniałam się z pracy bo nie dawałam rady, mdliło mnie a kręgosłup wysiada już po 2h siedzenia przed komputerem :( nie jestem szczęśliwa z tego powodu, bo w I trymestrze miałam takiego powera, że hej a ostatnio z każdym dniem mam coraz mniej siły :( mam nadzieję, że odpocznę...

Gość Kiniowata
A kto powiedział, że będąc na zwolnieniu nie można być aktywnym w ciąży? Przecież są zwolnienia "chodzące", dlatego właśnie, że kobieta szybciej się męczy, ma stresującą pracę, albo warunki szkodliwe. I nikt wtedy nie mówi, że nie można być aktywnym.

Gość iza88izaa
a ja przyznam, że chętnie skorzystałam ze zwolnienia i właśnie podczas ciąży przestałam być aktywna (chyba, że liczą się codzienne spacery) - 8 lat pracowałam na dwa etaty, w tym jeden jako instruktor fitness i już miałam serdecznie dosyć tej ciągłej aktywności. Przez tę aktywność nie mogłam zajść w ciążę, ciągle byłam zmęczona. Jak tylko zaszłam to od razu dostałam zwolnienie. I wreszcie czuję się dobrze, choć na początku nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Teraz już wiem co to odpoczynek :)

Gość dfgffg
zwolnienie to zbawienie :)

pracowalam do 20 tyg. pracowalabym dalej ale mi lekarz powiedzial ze juz starczy tej jazdy samochodem :) pracowalam jako przedstawiciel handlowy. jak poszlam na zwolnienie to nie moglam sobie miejsca w domu znalezc. jakas tragedia to dla mnie byla. nawet chcialam przerwac zwolnienie :)

Gość pracująca ciężarówka
CIĄŻA TO NIE CHOROBA!!!!Nóż mi się w kieszeni otwiera jak słysze ze laski chodzą z kaprysu na zwolnienie od 1 wizyty,potem się każdy dziwi że nikt nie chce zatrudniać kobiet,albo zwalnia odrazu po macierzyńskim,

Gość halu haluuu
od 7 tc zwolnienie do końca ciąży.

Gość halu haluuu
L4:)

Gość Anna7703
Pracowalam do konca 8mego miesiaca. Tylko 9ty przsiedzielismy w domu. Czulam sie bardzo dobrze. Piekne czasy. Mala ur sie zdrowiutka.... 3850gr i 56cm!

Gość rozaliaaaaaa
od 8ego tygodnia, musialam isc na zwolnienie bo w mojej pracy w ciazy nie da sie pracowac, szef tak zadecydował, tzn powiedzial ze mam isc na zwolnienie bo on nie bierze za mnie odpowiedzialnosci ;-)

Fajnie macie lekarza proponuje wam isc na zwolnienie jak nie dajecie rady... tez bym tak chciala... ja mieszkam w Belgi... sprzatam ludziom domy. obecnie jestem w 12 tygodniu ale juz nie daje rady... to przez te zle samopoczucie.. pierwsza ciaze mialam pozamaciczna a druga poronilam bo niestety wysilek w pracy dal o sobie znac... a teraz niestety musze robic... bole brzucha mam takie silne ze czasami robi mi sie tak slabo ze nie moge sie ruszyc.. codziennie calymi dniami wymiotuje nic jesc nie moge a jednak lekarz nie daje zwolnienia twierdzac ze jest wszystko ok... a jutro na dodatek mam wizyte u lekarza od pracy.... szef skierowal mnie tam dla upewnienia sie czy na pewno jestem w ciazy

Gość bellisamina
wglowiesieniemiesci ..jak czujesz sie ciagle zmeczona i ospala, to wez zelazo tzn najpierw spytaj lekarza, czy moze sprawdzic, czy nie masz niedoboru zelaza. ja 2 pierwsze ciaze przechodzilam bezproblemowa...a trzecia to lekki koszmar, ciagle bol brzucha, wymioty i krwawienia...dociaglam do 12 tc..wiecej nie dalam rady pracowac. a wiecie co jest najlepsze, ze wczesniej nie rozumialam kobiet, ktore ciagle uskarzaly na wymioty, mdlosci i krwawienia...wydawalo mi sie, ze przesadzaja.aha i ciagle mowilam, ze ciaza nie choroba i nie rozumialam jak mozna isc tak wczesnie na zwolnienie lekarskie...a teraz mam za swoje;)

Gość bellisamina
milenka1988..roozumie cie bardzo dobrze, ja tez nie mieszkam w polsce i tez mialam problemy z lekarzem..w polsce dawno lekarz dalby mi zwolnienie...moge ci tylko polecic, zatrudnij sie u kogos nawet na 400..to juz jest inaczej