Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to już 38 t.c. :)

stanik do karmienia

Polecane posty

Witajcie, chciałabym kupić stanik do karmienia - taki zwykły bez fiszbinów, w którym można spać w nocy. Niestety kupiłam przez allegro i okazało się, że taki co ma najmniej pod biustem jest na mnie za duży i obwód pasuje co najwyżej na brzuch, a największa miseczka jest na mnie o wiele za mała. Możecie może polecić jakiś stanik, który ma mniej niż 70 po biustem i naprawdę dużą miseczkę? Kupiłam 75F i niestety nadaje się do śmieci :( Problemów nie mam ze stanikiem na dzień z fiszbinami, bo takich jest pełno i już dawno kupiłam, ale taki zwykły szmaciany niestety jest nie do znalezienia. POMOCY :)

nikt nie poradzi? :(

Gość aswwwww
nie przesadzaj są takie w h&m w dwupakach i pojedyncze zestawy. sama tam kupowałam.

Gość kasia!!!!!!!!!!!!
nigdy nie polecałabym zakupów biustonosza przez allegro. Trzeba wybrać się do sklepu i przymierzyć, ot cała filozofia. Tym bardziej jeśli chodzi o biustonosz do karmienia, który nie powinien być ani za mały ani za duży albowiem ma on wysoce istotny wpływ na piersi szczególnie w takim okresie jakim jest karmienie. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi.

Gość kasia!!!!!!!!!!!!
nigdy nie polecałabym zakupów biustonosza przez allegro. Trzeba wybrać się do sklepu i przymierzyć, ot cała filozofia. Tym bardziej jeśli chodzi o biustonosz do karmienia, który nie powinien być ani za mały ani za duży albowiem ma on wysoce istotny wpływ na piersi szczególnie w takim okresie jakim jest karmienie. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi.

nie chodzę do tego sklepu, ale zajrzę w takim razie. Szukam od dwóch miesięcy i nie mogę znaleźć :/

kupiłam przez allegro w akcie desperacji :)

Gość oczywiście, że mogę polecić
i możesz go kupić również na allegro ile masz dokładnie centymetrów pod biustem iw obwodzie piersi? nie licz jednak, że będzie to stanik kosztujący 30 czy 50 zł porządne staniki z obwodem poniżej 70 swoje kosztują polecam marki Freya, Panache, Royce

w obwodzie teraz mam 72, bo mi bebzol wielki urósł, ale przed ciążą, a pewnie i niedługo po porodzie będę miała znowu 66. W biuście teraz mam 100 cm. Tylko że większość tych staników ma fiszbiny, a takie mam, bo z nimi nie ma problemu. No i druga sprawa kupiłam super wygodny stanik Alles (z fiszbinami) rozmiar 70G, który jest idealny, ale tej samej firmy inny model z tym rozmiarem już nie pasował, więc boję się zamawiać przez internet.

Gość kamcia1507
Kup porządny stanik, bo zniszczysz sobie piersi. Rozmaru nie wybiera się na chybił trafił, w miarę mozliwości idź do sklepu z bielizną w którym znają się na rzeczy i pomogą Ci w doborze odpowiedniego romaiaru.

niestety problem jest ze sklepami, bo w tych dobrych (bynajmniej tych w których byłam) są tylko te z fiszbinami (a takie mam). Natomiast w takim, w którym są te zwykłe szmaciaki (na noc) ostatnio pani próbowała mi wcisnąć pod biustem 90 (bo tylko taka miska pasowała) - zawiązałam go naokoło brzucha prawie dwa razy i zapytałam jak ona to sobie wyobraża :) - oczywiście próbowała mi wmówić, że tak powinien wyglądać idealnie dobrany stanik. Parsknęłam śmiechem i wyszłam. Ale to nie jest wcale śmieszne :/

Gość kamcia1507
Naprawdę nie ma w twoim mieście sklepu z bielizną, gdzie jest brafitterka? To naprawdę ważna rzecz- dobrze dobrany stanik.

jest pełno, ale gdzie nie byłam to wszystkie staniki są z fiszbinami (kupiłam oczywiście, ale potrzebny mi choć jeden na noc, a z drutami nie będę spała:) )

Gość kamcia1507
Jeśli ten pierwszy stanik (tj z fiszbinami) masz dobrze dobrany rozmiarowo, to poszukaj z tej samej firmy, ale bez fiszbin w jakimś sklepie internetowym. Rozmiary różnych form różnią się od siebie, dlatego tym nie możesz się sugerować. ewentualnie sprowadzić coś do sklepu na zamówienie, każdy szanujący się sklep powinien Ci to zaproponować

Gość oczywiście, że mogę polecić
Allesy strasznie się rozciagają! zainwestuj, w któryś ze staników z firm, które napisałam sama mam normalnie 65 cm pod biustem, a w ciąży zrobiło mi się 70 dziś (3 miesiące po porodzie mam znowu 65cm) dlatego stanik z obwodem 70 na pewno nie sprawdzi się i u Ciebie te firmy produkują biustonosze dla karmiących bez fiszbinów

Gość Podobnie
Polecam esotiq mają tylko jeden model niestety ale jest rewelacyjny alles niech się schowa

Gość niuda
allesy rozciągliwce straszne. ja kupiłam sobie Krisline'a Brillant ale nie jestem do końca zadowolona. Fiszbiny są zbyt nisko -nie da ich się dosunąć do biustu a do tego jakieś strasznie szerokie są. Poza tym obwód dość ciasny na początku po kilku mies. użytkowania się rozciągnął i lekko podjeżdża. Szkoda kasy na to -niedoróbka straszna. Słyszałam natomiast że Comexim bez problemu przerobi każdy swój stanik an karmnik. Sporo osób chwaliło Comexim Basic (po przeróbce na karmnik).

mój się póki co (alles) nie rozciągnął, ale mam go dopiero miesiąc - a stanika szukam bez fiszbinów :)

Gość Natka38
przy takim nietypowym rozmiarze polecam Ci Kris Line, ja miałam podobny problem. Kupiłam sobie taki karmnik www.krisline.com/product,products,189.html i służył mi świetnie

znalazłam :) jakiejś firmy benefit - kobieta nie miała żadnego pasującego, ale wyszperała gdzieś w szafce stary w zdezelowanym pudełku i leży idealnie :) do tego jest śliczny :)

Bez fiszbinów to polecam stanik medeli http://as.istore.pl/pl/biustonosz-do-karmienia-eva-medela.html, dobrze (jak na bezszwowy stanik) podtrzymywał biust i w ogóle nie przeszkadzał, mogłam w nim spać. Przez pierwsze miesiące po porodzie nie byłam w stanie znieść fiszbinów, potem przestawilam się na miękkie z fiszbinami (w dobrych sklepach z bielizną znajdziesz rozmiary nietypowe, nie polecam żadnego biustonosza ze sklepów dziecięcych). Pod koniec karmienia to używałam normalnych staników, tylko musiały mieć odpinane ramiaczka.

Gość zassskawa
Jesli o mnie chodzi to ja mam sprawdzony sklep w którym kupuje własnie takie rzeczy. A co do stanikow to spokojnie mogę polecić Wam tówniez taki http://www.beautybelly.pl/9-biustonosze-ciazowe Jest delikatny, wygodny i nie krępuje ruchów.

Gość elllizka89
Ja kupowałam tutaj bieliznę ciążową. Bardzo szybka dostawa, do tego bawełna jest rewelacyjna, mięciutka i delikatna dla skróty.

Gość hhhulkowa
Zgadzam sie z Wami dziewczyny. To naprawde bardzo dobrej jakości i teraz tez własnie zamówiłam sobie sukienke na Sylwestra ;) Mam nadzieje ze zdąży dojść.

Gość etttnaaa
Ile kupowałyście staników w okresie karmienia piersią ? Tak teraz kompletuje wszystkie rzeczy dla siebie i zastanawiam się ile zamówić staników, czy 3 szt wystarczą.

Gość natmik
ja miałam 3 starczyło, chociaż czasem były dni że wiecej by sie przydało:)

Gość LalunaAluna
Powiem tak, przy maluchu pranie i tak robi się często... Dla bezpieczeństwa lepiej mieć kilka bo wypadki z nadmiarem pokarmu są częste a wkładki laktacyjne nie zawsze wytrzymują . Ja kupiłam w sklepie BRZUCHATKI http://sklep.brzuchatki.pl/pl/c/do-karmienia/23

Gość gutkowababak
Poszukaj sobie stanika od BabyOno - są super! Bardzo wygodne! Ja mam takie trzy plus koszulkę do karmienia, która jest rewelacyjna!

Gość Myszatakatka
Ja się właśnie zastanawiam nad tą koszulką:) Ciekawi mi tylko czy nie będzie zbyt obcisła?