Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mneg1978

18 urodziny ile dać?

Polecane posty

Gość mneg1978

Moja chrześnica za parę dni kończy 18 lat. Nie chce kupować jej żadnych pamiątek tylko dać pieniądze i nie wiem ile się teraz daje tak żeby się nie wygłupić. I jeszcze moja mama a to jej babcia ( chrześnica to moja siostrzenica) też nie wie do końca ile pieniędzy dać w prezencie. Pomóżcie. Dziękuję.

Gość mnkjk
jak chcesz ale ja bym nie szalala. teraz jest moda na coraz wiecej i wiecej podobno na chrzest wypada dac chrzesniakowi 1000, na urodziny 500, na 18 min 2000 a na slub dolozyc sie do mieszkania :/ bez przesady moim zdaniem ja bym dala jakies 200zl, max 300

Gość Córeczka Jenny :)
Zależy, czy jesteś bogata. 200 zł to już nie wstyd, a jak jesteś bogata to 500 zł

ja od chrzesnych dostałam po 500 zł. od babci i dziadka 500 od drugiej babci (dziadek nie żyje) 200.

Gość luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie
ja mojej dałam bransoletkę za 400zł i 100zł zamiast kwiatów

Gość 100 100 100
a 100 zl dla chrzesniaka ( tez moj siostrzeniec) czy wypada ? ja sama juz nie mam rodzicow i obecnie nie pracuje, nawet jak bede to i tak na nic stac mnie nie bedzie ... mnie nie ma nikt jak wspomoc ... chcialabym jakis prezent za 50 zl , tak aby ze wszystkim do 100 sie zmiescic, sama jestem, nie mam rodziny i nawet nie stac mnie na nic dla siebie ...eh

luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie - dziewczyna na pewno nie była zadowolona, wlalaby same pieniądze ;) jak każdy 18-latek. ;p

Gość 100 100 100
bo pracy nie moge znalesc tu u siebie, a wczesniej mieszkalam gdzie indziej , mialam prace ... sytuacja rodzinna sie zmienila, jestem mloda chrzestna

Gość szalona walorla
Mysle ze okolo 1000 zl. Z mniej wstydzilabym sie przyjsc do chrzesnicy...

szalona walorla - tyle to na wesele się daje :P przynajmniej u nas - w Krakowie.

Gość 100 100 100
sa rozni ludzie, rozne rodziny manam dziwne pytania zadajesz

luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie - a chyba, ze taka sytuacja. Ale i tak lepszym wyjściem byłoby zabranie ją na zakupy , ciuchy itp. za 500 by się ładnie ubrała, skoro rodzice zadłużeni to jej kasy nie dają.

Gość 100 100 100
i widac ze z krakowa jestes

Gość bez przesadyzmu
moja na urodziny zabrała chrześniaczkę na zakupy za ok 200 zł, o co niby chrześniak ma się fochować? że za mały prezent?

Gość toolkast
moja siostra dała swojej chrześnicy 250zł,tyle wyskrobała i tyle dała a młoda focha zrobiła że mało

Gość bez przesadyzmu
moja mama miało być... ja mam jednego chrześniaka (mojego brata) i na tym chyba będzie koniec, bo to co się teraz wyprawia co chrzestny musi i tak dalej bo nie wypada dać tyle i tyle na wesele czy komunie osiemnastkę urodziny... masakra że z moim bratem tak mieć nie będę to wiem bo moja mama zachłanna nie jest i jego tak nie wychowuje tak samo jak mnie, i nikt nigdy mnie nie skrytykuje że tyle czy tyle dam na to czy tamto...

Gość 100 100 100
u mnie wiedza ze mam ciezko, zycie sie przewrocilo itp.... wkurza mnie jak rodzice trwonia szybko pieniadze , czy papierosy , a za chwile nie maja ... a ja nawet juz nie wiem jak tu by przyoszczedzic ja od chrzestnych dostalam po 200 zl, chrzestna z mezem i 2 dzieci duzych juz, chrzestny z zona , ale oni mieli juz 45 jedni a drudzy 50 lat(bardzo bogaci), a to bylo 14 lat temu i dam tyle ile bede mogla ... kazdy daje tyle na ile go stac- przynajmniej ja tak robie

Gość bez przesadyzmu
100 100 100 - słusznie :)

Gość 100 100 100
nie mam nawet skad pozyczyc , a z czego oddac

Gość 100 100 100
tu nie ma porownania rodzina 4 osobowa ok 40 -50 lat, oboje pracujacy rodzice ktorzy nie placili za mieszkanie bo mieszkali z dziadkami moimi a ja samiuska, 32 lata, z czynszem wysokim ktory musze placic , rodzicow juz nie mam i jest mi ciezko, facet tez mnie zostawil przed slubem, nie mam nic i powiem szczerze ze nie liubie uroczystosci bo u mnie kazdy zawsze liczy ze cos dostanie .... u mnie poki mama zyla .. bylo mnie stac .. bo moglam spokojnie pracowac gdzie pracowalam ... a teraz musialam wrocic do domu i zal by mi bylo sprzedac mieszkanie w ktorym ponad 20 lat spedzilam

Gość pitolman
jak by mi chrzestny dal 50 zl na 18 to bym sie cieszyl, daj jej ile mozesz bez przesady juz 100 to nie malo zwazywszy ze dostanie prezent od kilku osob w tym wieku nie ma co dawac za duzo bo mlodzierz ma tendencje do marnowania pieniedzy poprostu, zdecydowana wiekszosc nie docenia ich wartosci

Gość vebararara
ja na swoją 18 nie dostałam nic od nikogo.

Gość kokospoko123
biżuteria albo cokolwiek innego - byle praktycznego. dla dziewczyny fajną opcją może być ramka elektroniczna, panny lubią takie rzeczy, a służyć będzie na lata :) w magicznej planecie mają takie gadzety w całkiem przyzwoitych cenach, warto zaglądnąć.

Gość gość
ja dostałam na 18 od chrzestnego 300zł i dla mnie to było dużo