Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mneg1978

18 urodziny ile dać?

Polecane posty

Gość gość
Ale tu gorzkie żale lecą.... daj tyle ile uważasz... jeśli chrześniak jest normalnym młodym i myślący człowiekiem doceni wszystko a na pewno że o nimi czy niej pamiętałaś....

Gość Metempsychoza
Boże, znalazłam wątek, bo sama idę w sierpniu na 18stkę i zastanawiałam sie nad kwotą do koperty, bądź na prezent. Za czasów osiemnastek z mojego rocznika ludzie dostawali po conajmniej tysiaku od chrzestnych. Dla mnie to było nie do pomyślenia, rodzice wyprawili mi 18stke, pociągnęło to po ich kieszeniach, więc nawet nie śmiałam marzyć jeszcze o jakichś pieniądzach od nich, od rodziny dostałam w granicach 100-300zł i byłam wielce uradowana. Nie umiałam pojąć tego szastania poeniędzmi, jednak znajomi widocznie mieli bogatsze rodziny. Osobiście uważam, ze każdy daje tyle na ile go stać. Ja mieszkam sama, sama się utrzymuję, mam dobrze płatną pracę, ale nadal zastanawiam się, ile dać, albo za jaką kwotę prezent kupić. Idę do koleżanki, żadna to rodzina. Uznałam, że dam po prostu tyle, na ile pozwoli mi mój budżet w danym miesiącu, w którym osiemnastka się odbędzie, najwyżej odpuszczę sobie którejś nowej pary butów, czy nowych spodni.