Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do wiosennej mamy!

do wiosennej mamy!

Polecane posty

Gość do wiosennej mamy!

Wiosenna mamo tak jak obiecałam piszę-w Ustroniu jest pięknie! Pogoda no na razie bez rewelacji,ale zwiedzamy i jest super wspaniale! Mam nadzieję,że traficie na piękne słońce i będziecie równie zadowoleni co my! Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku.

Gość wiosenna wielonikowa
wiosenna zaraz sie odezwie i bedzie tworzyc monolog wielonikowy :o

Gość do wiosennej mamy!
Nie rozumiem w czym masz problem? Umówiłam się z nią na innym temacie,że dam jej znać jak dojedziemy jak tu jest i to robię,więc co Tobie do tego? A i dla wszystkich zainteresowanych-podróż z 6 miesięcznym dzieckiem pociągiem to luzik-była jedna pobudka na karmienie.

Gość do wiosennej mamy!
Up

Gość ghjvvb
czesc... a długo jechałas tym pociagiem z maluszkiem? pytam bo mysle czy jechac czy nie...

Gość do wiosennej mamy!
Jechaliśmy prawie 10 h - pociąg jechał trasę ok. 700km. Byłam sceptycznie nastawiona, ale siostra mnie namawiała i tutaj kilka osób potwierdziło, że jak jechać na wakacje to tylko pociągiem :)

Gość do wiosennej mamy!
alternatywą była u nas podróż micrą... więc i tak za wiele byśmy nie wzięli, a zatrzymywanie się na postoje to pewnie wyszłoby też z 10 h jazdy. Jestem bardzo zadowolona.

Gość ghjvvb
aha, a jechaliscie jakos kuszetka czy jak? gdzie maluszek spał? moze moje pytania sa dziwne ale chcielibysmy jechac gdzies na wakacje ale jakos srednio sobie to wyobrazam ale moze dzieki Tobie jednak sie skusze:)

Gość o nie pociągiem w życiu już
nie pojadę, w jednej ręce dziecko, w drugiej bagaż a i tak dużo się nie zabierze, więcej wezmiesz do samochodu niz do ręki z męzem. Poza tym huk, smród i ogólnie 10 godzin jazdy w takim hałasie już nigdy więcej! Ja jechałam 2 lata temu pociągiem, wykupilismy sobie osobny wagon ale ten hałas, syf mnie zniechęcił. Samochodem bałam się jechać po wypadku, rok temu byłam samochodem i o wiele lepiej wspominam, cisza, postoje kiedy sie chce, wc na stacji benzynowej na pewno lepszy niż w pociągu i ogólna atmosfera a nie ludzie wchodzacy z dziecmi i błagający o to by chociaz dziecko wziąć do wagonu bo oni na korytarzu muszą spać bo miejsc nie ma :o

Gość mieszkam niedaleko Ustronia
i u mnie leje:>

Gość do wiosennej mamy!
A w Ustroniu nie leje :) Jest chłodno, trochę pochmurno, ale ładnie. A co do tego jak jechaliśmy - w II klasie w przedziale dla matki z dzieckiem. Dziecko spało na siedzeniu na podkładzie i kocu. My na zmianę siedzieliśmy obok. Mieliśmy na naszą trójkę 8 osobowy przedział, także relaks. Dziecko w nosidle ergonomicznym, plecak na plecach. W ręku u męża spacerówka i fotelik samochodowy.

Gość do wiosennej mamy!
do o nie pociągiem w życiu - jak masz wykupione miejsca to nie ma problemu. My co prawda nie mieliśmy, bo jechaliśmy pociągiem bez rezerwacji miejsc, ale tylko dlatego, że jeszcze nie ma wakacji, jak byśmy jechali w lipcu, to kupilibyśmy miejsca w pierwszej klasie, tak na wszelki wypadek. Ale jeśli chodzi o matkę z dzieckiem to w każdym wagonie jest taki przedział, więc wierzyć mi się nie chce, że aż taka masakra była... Trochę przesadzasz.

Gość ghjvvb
nie wiedziałam ze jest jakis specjalny przedział dla matki z dzieckiem...super sprawa a to jakie linie kolejowe były?

Gość do wiosennej mamy!
TLK ICC.

no tak jestem burakiem bo napisałam, że u mnie pada deszcz.. no faktycznie szczyt prostactwa i bezczelności:D

Gość jedno oko mam zielonee
Napisałaś to po to aby podważyć wiarygodność autorki, bo pewnie wcale tam nie mieszkasz, ale jak to na kafe zaraz byś twierdziła, że autorka ma zrąbany urlop, podróż pewnie też do kitu i tylko tutaj oszukuje. No i oczywiście jak to złośliwa menda zablokowałaś mi nick... Gratuluję! Ale wiesz co lata mi to...

Gość ghjvvb
a jak wyglada taki przedział? jak kupowałas bilet to trzeba im powiedziec ze bedzie podroz z dzieckiem czy poprostu tam idziesz??:)

Gość xx do autorki xx
ja też lubię podróżować z dziećmi pociągiem więc nie piszę, zeby się przyczepić. ale powiedz mi- po co Wam fotelik samochodowy jak nie podróżujecie autem??pytam z ciekawości bo mnie to zaskoczyło

Gość hjjkk
jedno oko mam zielonee - ty masz jakas paranoje... idz sie lecz... to juz nie wolno napisac, ze u niej w okolicach Ustronia pada, zeby nie byc posadzonym o zlosliwosc itp.

a ja nadal obstaję za tym, że mieszkam niedaleko Ustronia i pada:) czy jest w tym złośliwość? pewnie losu bo wolałabym mieszkać nad morzem, ale jak się nie ma co się lubi.. przynajmniej nie wyzywam ludzi na forum :)))

Gość do wiosennej mamy!
Kupowaliśmy bilet rodzinny - dwoje dorosłych i dziecko - dziecko bilet zerowy, a my z racji tego, że z dzieckiem mieliśmy 33% zniżki :) Nie ma rezerwacji miejsc czyli gdzie usiądziesz, tam siedzisz, a przedział dla matki z dzieckiem zazwyczaj jest zamknięty i na okienku - od środka jak idziesz korytarzem ma napis przedział dla matki z dzieckiem 0-4lat. Najłatwiej jest szukać wsiadając za lokomotywą, bo tam jest konduktora przedział a następny dla matki z dzieckiem - przynajmniej u nas tak było. Co do fotelika - córka lubi czasami poleżeć i się pobujać, a jakoś nie kalkulowało nam się leżaczka czy bujawki brać, a fotelik ten pierwszy może być też kołyską :) Dobra, mała się budzi, zaraz idziemy na plażę. Miłego dnia wszystkim życzę ;)

Gość xx do autorki xx
mieszkam niedaleko- weź nie bądź złośliwa i zakręc ten deszcz;)

i nie pisz co by zrobiła, bo to Ty agresją ziejesz:) o i patrzę na nadmorskie kamerki.. Łeba słoneczko:) pozazdrościć

zakręcam... abrakadabra:)) przydałoby się trochę porządnego słońca, żebym i ja mogła na spacer do Ustronia podjechać:)

Gość xx do autorki xx
to podziwiam że chcialo Wam się to ciągnąć. ja na wakacje zabierałam tylko chustę- nawet o wózku nie było mowy

Gość ghjvvb
moze ktos napisac jak wyglada taki przedział dla matki z dzieckiem? dzieki

Gość przedział dla matki z dzieckie
Na 6 i 8 zdjęciu jak masz te szklane drzwi to tam w rogu na górze widać coś jakby taką metalową metalową tabliczkę, to w tej tabliczce będzie oznaczenie zarezerwowane lub przedział dla matki z dzieckiem.

Gość ghjvvb
no to ta stronke akutrat widziałam, ciekawi mnie bardziej jak to wyglada w TLK... ale dzieki!