Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfekcyjnie niedoskonała

czy są tu kobiety o silnym charakterze?

Polecane posty

Gość Aborygenka
Uroiłaś sobię tą teorię

Perfekcyjnie Niedoskonała - Dobrze się zastanów, może popytaj przyjaciół? To pewnie nie będzie przyjemnie, ale przynajmniej dowiesz się co powinnaś zmienić. Mnie pomogło...w miarę (tzn. teraz przynajmniej wiem czemu mnie ciężko polubić :P) Calluna - to już chyba zależy od tego jak się komu określenie upór kojarzy. Jeżeli ja z kimś dyskutuję to tak naprawdę nigdy nie oczekuję, że dana osoba zmieni punkt widzenia - mówię swoje argumenty, ale przyjmuję do wiadomości to, że ktoś się z nimi nie zgadza. Upór i zawziętość przydaje się wtedy kiedy masz długą drogę do celu i dużo kłód pod nogami.

Gość Aborygenka
Jeśłi szukasz faceta który stanowi 3%populacji to nie dźiw się że trudno ci go znaleźć

Gość Aborygenka
Ułożyłaś sobie w głowie juz puzle z których ma się składać jego całość to teraz przeanalizuj gdzie go szukać i jak

Upór i zawziętość przydaje się wtedy kiedy masz długą drogę do celu i dużo kłód pod nogami. O zdecydowanie i to cholernie wazna cecha.

Gość Aborygenka
Jak będziesz negatywnie nastawiona to za każdym razem będziesz myślała że to może już ten facet a on nie będzie toba zainteresowany-Tak to działa! Jak wyresetujesz swoje nastawienie to zostaniesz pozytywnie zaskoczona Zobaczysz to czego nie dostrzegałaś wcześniej i dopiero wówczas będziesz Pania własnego losu.

Kręcił cię kiedyś jakiś facet? Było kilku takich ale rzadko się zdarza by facet powalił mnie na kolana :) Nie myślcie sobie, że ten temat jest jakimś aktem desperacji z mej strony, dobrze sobie radzę sama i nie nudzę się ze sobą, mam też paru oddanych znajomych. Być może faktycznie problemem nie jest mój charakter a jakaś inna ukryta wada o której nie wiem. Naszło mnie tak po prostu.

Gość Aborygenka
A ten właściwy dla ciebie mężczyzna nie oprze ci się z wzajemnością -bez obawy! Nie przeoczysz tego-tylko czas otworzyć oczy dotąd zamknięte.

Aborygenka, chyba faktycznie muszę zmienić nastawienie a najlepiej to przestać czegokolwiek oczekiwać, wtedy życie potrafi naprawdę pozytywnie zaskoczyć :)

perfekcyjnie niedoskonała - to zastanów się. Nie tylko nad tym co może być z Tobą "nie tak", ale też nad tym czego Ty tak naprawdę szukasz. Czasami ludzie sugerują się odgórnie stworzonymi stereotypami i przyjmują gotowe modele które w praktyce się nie sprawdzają.

Gość Gość
Kobiety o mocnym charakterze............. Kwintesencja kobiecości.

Gość Aborygenka
Ale sama taka myśl że pragniesz mężczyzny o określonych cechach charakteru a otoczają cie ich przeciwieństwa nie nastraja optymistycznie Chodzi o to żebyś nawet jeśli idziesz na randkę z kimś nowym absolutnie nie myśłała o nim jak swoim potencjalnym życiowym partnerze. Nawet jeśli ktoś zrobi na tobie ogromne wrażenie. Tego można się nauczyć.

Gość Gość
Biest za słaba kobieta z Ciebie:P Jaki mój, to temat niedorozwojów.

Gość Aborygenka
Ja piszę tu na swoim własnym przykładzie Lata błędów i dwa miesiące poprawnego patrzenia na ludzi i świat i gotowe Szczęście samo do mnie przyszło!

Gość Gość
Aborygenka silne kobiety nie zawsze lubią silnych facetów i na odwrót. To wręcz mniejszość. Silne jednostki lubią czuć władzę. Odpowiada większości taki układ.

Gość Aborygenka
Trzeba płynąć do przodu z prądem że tak powiem Nie liczyć ani mężczyzn ani dni ani spotkań tylko cierpliwie czekać na swoją strzałę bez zbędnego nastawiania się. I nie mówic rodzinie bo matka zaraz będzie wypytywać a kto to był i jaki jest -bez sensu niepotrzebna presja Poznasz przedstawisz-zanim poznasz to hoho

Gość Aborygenka
Aha i jeszcze jedno Jak już będziesz gotowa to zaczniesz sie umawiać tylko z tymi co powalą cię na kolana-a to ogromna oszczędność czasu uwierz mi! I właśńie na takiego zasługujesz-zawsze mierz wysoko i nie słuchaj mamy jeśli zwykła mówić cos w stylu-nie szukaj ideałów Szukaj swojego ideału a znajdziesz.

Gość Gość
Calluna79w sumie racja. Ludzie o naprawdę silnej i stabilnej psychice, nie boją się wyzwań.

Gość Aborygenka
Calluna79 -zawsze sie chce tego czego sie nie ma I wszystko jest możliwe.

Gość paandaamisqa
Na moim przykladzie powiem tylko tyle,zwiazek z takim samym facetem nie bedzie pracowal!

Gość Aborygenka
Związek ma być z pasującą osobą a nie taka samą nie ma dwóch takich samych osób Oni maja być jak trybiki i działać wiecznie dokąd paliwo w silniku

Gość Aborygenka
Potem nie ma problemów w życiu codzinnym i jak już pojawią sie dzieci Jest ich dwoje a działają jak jeden mechanizm

Gość jesusss
Kobieta o "silnej osobowości" rozumianej w taki sposob w jak w temacie (uparta, wladcza, bezkompromisowo stawiajaca na swoim, rownoczesnie zyciowo zaradna i samodzielna) nie pociaga podobnego sobie mezczyzny (o czym sie juz autorka bolesnie przekonala) poniewaz tacy wola panie cieple, delikatne, uroczo nieporadne, wzbudzajce w nich instynkty opiekuncze, ulegle itd . Jest to niestety naturalne a z natura sie nie walczy, zreszta ona na swoj sposob jest mądra poniewaz dwie "autorytarne" osobowosci w jednym domu nie wroza dobrze przyszlosci zwiazku raczej sa gwarantem wiecznych konfliktow. Taka relacja znajdzie niechybnie swoj final w sadzie z powodu "niedopasowania charakterow" i tylko dzieci zal. Wiec moze lepiej daj szanse misiom...