Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfekcyjnie niedoskonała

czy są tu kobiety o silnym charakterze?

Polecane posty

Gość ghffhgdfd
nie dobieraj sobie do serca tego co ci znajomi mowia..oni dzis sa a jutro moze ich nie byc..pomysl jacy to sa ludzie,czy to sa naprawde ludzie ktorzy cie znaja dobrze? czy moze chca tym wytakaniem osiagnac cos innego

Gość ot co....
tylko co ma wspólnego gruboskórność z charakterem?

Moze sprecyzujesz co wg ciebie lub z czym zwiazany jest silny charakter? Nie chce powiedziec , ze takowego nie masz. Mysle, ze niektorzy maja takowy w pewnym stopniu.

Biest, nie potrafię chyba tego do końca określić ale to jest coś takiego, że nowo poznani ludzie boją się mnie bo taka pewność siebie ode mnie bije (nie do końca tak jest w rzeczywistości), poza tym wiem czego chcę, jak sobie coś wymyślę to będę to miała-oprócz faceta, z tym jest problem.

czyli bardziej jesteś księciem na białym koniu niż księżniczką w wieży, co? :) Są takie cechy z którymi się już rodzimy, innych można się z czasem nauczyć - gruboskórność też można zmienić, ale do tego potrzeba cierpliwości partnera, a najpierw trzeba go mieć. Sama mam bardzo ciężki charakter - jestem bardzo uparta, zawzięta, a moim ulubionym ustrojem polityki domowej jest monarchia absolutna. Moja mama zawsze się śmiała, że albo będę miała faceta którego w 100% zdominuję, albo takiego który będzie umiał się postawić i chociaż trochę mnie utemperować. Tylko, że facet o podobnym charakterze do mojego zwyczajnie by mnie znienawidził - sama mam alergię na jakiekolwiek próby narzucania mi czegoś. Dyktator nie lubi dyktatury skierowanej na niego ;) Jeżeli jesteś takim typem autorytatywnym, czyli jak coś powiesz to ma tak być i już to nie dziw się, że podobni ludzie nie chcą się z Tobą umawiać - w końcu pewnie wkurzalibyście siebie nawzajem i taki byłby tego koniec.

Hm... wg to nie ma nic wspolnego z silnym charakteren. Dletego sie o to zapytalam. Znalazlam na szybkiego pare zdan , ktpore trafnie to oddaja. Silny charakter 29 Lut 2012 o 19:39 Artykul Silny charakter jest czymś, co chciałby posiadać każdy człowiek. Pozwala on bowiem przejść przez życie łatwiej, nie zważać na upadki i nie przejmować się niepowodzeniami. Charakter jest indywidualną sprawą każdego człowieka. To on sam ma największy wpływ na to, jaki on będzie. Jednak otoczenie, ludzie z którymi przebywa, a również rodzice mają duże znaczenie w wyrabianiu naszej osobowości. Kiedy jesteśmy dziećmi, to właśnie rodzice uczą nas co należy robić, a czego nie, co jest złe, a co dobre. To oni uczą nas jak należy postępować w określonych sytuacjach, jak zwracać się do innych osób i jak się przy nich zachowywać. Następnym etapem mającym duży wpływ na kształtowanie naszego charakteru jest szkoła. To tam, w obecności rówieśników, poznajemy dobre i złe strony życia. W szkole średniej swój głos zaczynają zabierać papierosy, alkohol, a także narkotyki. Jeżeli nie mamy na tyle silnego charakteru, że będziemy potrafili odmówić tych używek, może się to źle dla nas skończyć. Jeśli natomiast mamy silną wolę i kategorycznie odmówimy tego co nielegalne, zyskamy w oczach rówieśników, którzy będą nas mieli od tej pory za największy autorytet. W nauce słaba osobowość również nie jest niczym dobrym. Bowiem, jeśli jakiś sprawdzian nam się nie powiedzie, wracamy do domu i nie mamy sił na to, aby uczyć się do niego jeszcze raz i go poprawić. Natomiast u ludzi z silnym charakterem, taki bodziec jest swego rodzaju motywacją do dalszego działania. Zmusza ich do wzięcia się w garść, a efekty są nieraz lepsze niż byśmy oczekiwali. Silny charakter to także opanowanie i spokój w sytuacjach stresowych. Dobrym przykładem może być matura- najważniejszy egzamin młodego człowieka, który zadecyduje o jego przyszłości. Mocne charaktery nie będą się przejmować tym, jakie będą konsekwencje niepowodzenia tego testu. Skupią się na jak najlepszym jego napisaniu i efekty w ten sposób na pewno będą zadowalające. Jak widać, silny charakter przydaje się od bycia dzieckiem, po dorosłość i starość. To, czy będziemy taki mieć zależy od nas samych, lecz jeśli chcemy przejść przez życie lekko, przyjemnie i z mnóstwem sukcesów na koncie, warto się o niego postarać

Biest - weź pod uwagę, że siła charakteru ma różne odmiany. Są ludzie którzy są spokojni, ale bardzo wytrwali i nie widać po nich tej siły - wręcz przeciwnie. Są też tacy którzy są bardzo nieustępliwi, ale łatwo się załamują i ich siła bierze się z wiecznej potrzeby dążenia naprzód - jeżeli się zatrzymają to mogą mieć problem.

Wg mnie to roznica czy ktos ma wlasnie silny charakter a kims kto ma silna osobowosc. Nie mozna po 2 zdaniach powiedziec czy ktos ma silny charakter bo do tego trzeba znac jego historie. Nie twierdze , ze nie jestes silnym charakterem- bo cie nie znam.

Gość fgytyrfd
Nie kazdy ma charakter od tego trzeba zaczac.

Ja jestem bardzo wrazliwa, ale uwazam, ze mam silny charakter, poniewaz wciaz walcze ze swoimi slabosciami i konsekwentnie daze do celu.

Silny charakter to nie dumna postawa lub wyniosla postawa. To wlasnie sila , ktorej nie widac na zewnatrz- i te zdecydowanie moga je miec spokojne jak i zlosnice heheh. Mysle , ze po ciezkim dniu pelnym problemow zwyklego zycia- wstanie z lozka z wola walki to juz poczatek sily ducha.

Pozwala on bowiem przejść przez życie łatwiej, nie zważać na upadki i nie przejmować się niepowodzeniami. to pasuje do mnie. W szkole średniej swój głos zaczynają zabierać papierosy, alkohol, a także narkotyki. Jeżeli nie mamy na tyle silnego charakteru, że będziemy potrafili odmówić tych używek, może się to źle dla nas skończyć. to też i to o nauce też :) W gruncie rzeczy jestem osobą bardzo spokojną i opanowaną tylko, że wiem czego chcę, uparcie dążę do celu i nie pozwalam wejść sobie na łeb.

Biest - ano właśnie. Dlatego myślę, że dwa silne charaktery mogą być razem - to związek "zbyt energicznych" osób byłby problemem. W końcu musi być równowaga.

Gość ot co....
kobieta o silnym charakterze stanowi wyzwanie dla prawdziwego faceta, a co tu dużo mówić, prawdziwych facetów to świecą szukać, a reszta takiego wyzwania zwyczajnie nie podejmie. Silny charakter nie oznacza wcale, że musisz wszystkim wszystko udowadniać bo tylko Ty masz zawsze rację i Twoje musi być na wierzchu... Z taką osobą ciężko się współistnieje, czy to w pracy czy w domu. Swojego charakteru nie zmienisz ale możesz popracować troszkę nad sobą by nie dominować otoczenia, większy dystans do wszystkiego i wszystkich bardzo Ci pomoże

Czym innym jest silny charakter, a czym innym - upor, nieumiejetnosc przyznania sie do bledu + chec postawienia na swoim.

,,Chciała bym faceta z moim charakterem, ale tacy unikają mnie jak ognia.'' Trudno mi w to uwierzyć, absolutnie zawsze spotykałam się z tym, że faceci o silnym charakterze szukają takich samych kobiet, a nie rozmemłanych kluch, które wiecznie nie wiedzą czego chcą i nie mają nic do powiedzenia. Może problem nie tkwi w silnej osobowości ale posiadasz po prostu jakąś cechę, która mimo wszystko odstrasza (np. upartość nawet w momencie gdy nie masz racji) ?

W gruncie rzeczy uwazam, ze osoba naprawde silna, pelna wewnetrznego przekonania o slusznosci swych racji, potrafi zachowac dystans czy stoicki spokoj. :)

perfekcyjnie niedoskonała - ja mam ten problem, że nawet jak nie krzyczę to zawsze startuję z pozycji siły. To przydaje się jak potrzebujesz coś załatwić w urzędzie, ale słabszego psychicznie partnera wcisnęłoby w kąt. Poza tym sama często padam ofiarą własnych wymagań - i wtedy właśnie potrzebuję silnego faceta. Nikt nie jest ze stali, każdemu czasami się podwinie noga. Słaby facet w takiej sytuacji jest do niczego - nie ma ani charyzmy, ani autorytetu żeby umieć pocieszyć, a co dopiero podnieść jeżeli upadniesz.

Gość Aborygenka
A jakie masz wymagania poza charakterem?

aha i wiem, że nie chcę być lokomotywą dla faceta - wagonika. Strasznie nie lubię jak ktoś na mnie żeruje pod względem emocjonalnym czy materialnym. Chciała bym równoprawnego partnera a nie ciapy, która oczekuje, że resztę życia przeżyje w moim cieniu zwolniona z wszelkiej odpowiedzialności.

Gość ot co....
jedno nie wyklucza drugiego, silny charakter i wewnętrzny spokój to ideał

Calluna - zależy o jakim uporze jest mowa. Można być upartym jak osioł, a można być upartym jeżeli chodzi o swoje przekonania, podejście do życia czy plany. Jest masa sytuacji kiedy trzeba odpuścić, ale jeżeli coś jest dla Ciebie ważne i po przeanalizowaniu tego co mówią inni nadal nie zmieniasz zdania to upór jest jak najbardziej wskazany.

Trudno mi w to uwierzyć, absolutnie zawsze spotykałam się z tym, że faceci o silnym charakterze szukają takich samych kobiet, a nie rozmemłanych kluch, które wiecznie nie wiedzą czego chcą i nie mają nic do powiedzenia. Może problem nie tkwi w silnej osobowości ale posiadasz po prostu jakąś cechę, która mimo wszystko odstrasza (np. upartość nawet w momencie gdy nie masz racji) ? a mnie zawsze dziwiło to, że silni faceci wybierają sobie właśnie takie rozmemłane kluchy. Być może masz rację i problem tkwi gdzie indziej, niestety nie potrafię go zlokalizować. Moorland, bardzo mądrze piszesz, dziękuję.

Slowo upor ma zabarwienie pejoratywne i jak widzisz napisalam to w kontekscie nieumiejetnosci przyznania sie do bledow. Wiadomo, ze jesli ktos chce nas zmusic do postapienia wbrew wlasnym zasadom, trzeba walczyc o swoje. Ale jesli np. ktos przy nas wyraza opinie z ktorymi sie nie zgadzamy, niekoniecznie trzeba go przerabiac na swoja modle. Czasem mozna odpuscic, dac spokoj, zwlaszcza, kiedy widac, ze ktos jest niereformowalny i argumentacja nie trafia

Gość Aborygenka
Kręcił cię kiedyś jakiś facet?

Moim zdaniem rowniez naprawde silny facet wybiera silna kobiete. Pozowanie na macho i wszczynanie burd nie jest rownoznaczne z byciem silnym mezczyzna.

Gość Aborygenka
Niepotrzebnie sie nastawiasz nagatywnie