Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hotrain

Nie wiem co mam robić...

Polecane posty

Od pewnego czasu zmagam się z podjęciem ważnej dla mnie decyzji. 5 lat temu poznałam swojego faceta, z którym jestem do dziś i zamierzam z nim zamieszkac - 260km od mojego rodzinnego domu (tam skąd pochodzi). Planujemy to od dawna, niestety dwa miesiące temu zmarł mój ojciec. Problem jest taki, że moja mama zostanie w domu sama. Mój brat ma własną rodzinę, mieszka 10min drogi od niej. Być może kiedyś zamieszkają razem, ponieważ dom jest duży, a on nie chce mieszkać na blokach w przeciwieństwie do jego małżonki. Nie wiem jak będzie. On poukładał sobie swoje życie, ja chciałam zacząć studia od pazdziernika w miejscowosci mojego chlopaka. Chce z nim mieszkac, marzylismy o tym, ale jednoczesnie nie chcialabym zeby moja mama miala do mnie zal. Czemu to ja musze sie podporzadkowac a nie moj brat? Chcialabym zeby ona zaakceptowala moje decyzje. Proponowalam, ze jesli nie chce mieszkac sama w tak duzym domu jaki mamy moze go sprzedac i przeniesc sie do mniejszego mieszkania, ale ona jest uparta i chcialaby zeby wszystko bylo tak jak ona chce czyli ja zostaje z nia, a moje dalsze zycie jest niewazne... sama nie wiem co mam robic?!

Gość julia15
Nie słuchaj się mamy . Studia są ważne . Oczywiście nie tak bardzo jak mama ale są .

Gość już wszystko wiem
at ty julia jesteś gruba czy chuda?

Gość julia15
już wszystko wiem JESTEM GRUBA

Gość już wszystko wiem
do autorki: mama nie zostaje sama na pustyni, obok jest brat z rodziną. A ty układaj sobie życie wg własnego scenariusza, tak jak kiedyś twoja mama i brat