Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Na24Ka

Fundusz Alimentacyjny

Polecane posty

Witam Was serdecznie, zwracam si臋 do Was z takim pytaniem: Ot贸偶 jestem 偶on膮 faceta, kt贸ry ma dziecko z poprzedniego zwi膮zku z racji tego, 偶e bardzo zale偶y mu na dobrych stosunkach z matk膮 swojego dziecka bez udzia艂u s膮du ustalili sami mi臋dzy sob膮 bez udzia艂u s膮du, 偶e m贸j m膮偶 co miesi膮c b臋dzie dawa艂 jej alimenty. I tak si臋 dzia艂o przez ostatnich sze艣膰 lat. W maju mieli艣my bardzo du偶e k艂opoty finansowe i poprosi艂 j膮 aby poczeka艂a do pocz膮tku czerwca na pieni膮dze na co ona zareagowa艂a wielk膮 awantur膮. Rozumiem j膮 mog艂a si臋 zez艂o艣ci膰, ale zacz臋艂a grozi膰 偶e odda mojego m臋偶a do funduszu alimentacyjnego. Zaraz po 1 czerwca m贸j m膮偶 zadzwoni艂 do niej, 偶e ma dla niej pieni膮dze za maj i czerwiec i chce jej je przywie艣膰. Jednak ona zareagowa艂a krzykiem, 偶e to ju偶 nic nie zmieni i 偶e spraw臋 oddaje do funduszu. Moje pytane brzmi czy mo偶e odda膰 go do funduszu alimentacyjnego bez wyroku s膮dowego o przyznaniu aliment贸w kiedy umowa o alimentach by艂a ustana mi臋dzy nimi? Czy nie powinna najpierw za艂o偶y膰 sprawy o alimenty? Bardzo prosz臋 o pomoc bo boj臋 si臋, 偶e jeszcze sko艅czy si臋 to tragicznie, ta kobieta jest dziwna i bardzo z艂o艣liwa. Wiem to bo j膮 znam. A ich zwi膮zek zako艅czy艂 si臋 du偶o czasu przed tym jak pozna艂am mojego m臋偶a

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tetete
Mysle ze powinien byc wyrok bo na piekne oczy nikt jej nagle nie da kasy z funduszu. Straszy to niech straszy. Od teraz ka偶da kwot臋 niech kwituje odbi贸r a powinien idiota na konto jej placic bo moze sie baba wyprze膰. Jestem za ze powinien placic zeby nie bylo. Ale glupi ze skoro ja zna to nie ma dowodu ze p艂aci艂 6 lat. Naiwno艣膰. Nie ma papieru to zostaje im sie tylko dogada膰 miedzy soba. Tak jej powiedza w urz臋dzie prawie na stowe, ale wpisz forum prawne i tam zapytaj do pewnosci. Nikt w urz臋dzie nie rozdaje kasy bo ktos cos twierdzi. Nie macie co sie ba膰 a myslec na drugi raz i ustala膰 wszystko formalnie a nie s艂ownie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach