Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annnnnn_90

Śniła mi się kuzynka, która popełniła samobójstwo... (dużo czytania)

Polecane posty

Gość Annnnnn_90

4 lata temu to się stało. Nie wiadomo dlaczego. Po wyjściu ze szkoły wyskoczyła z 11 piętra jednego z wieżowców, na osiedlu na drugim końcu miasta niż znajdowała się szkoła i dom. Miała 16 lat, jej mama po tym trafiła do szpitala psychiatrycznego,wyszła, ale dalej jest z nią niezbyt dobrze. Wiem od mojej mamy, że kuzynka nim to zrobiła powiedziała swojej mamie, że zniszczyła jej życie przez nadopiekuńczość wychowała ją na aspołeczną istotę, którą nikt poza matką się nie interesuje. Nie wiem czemu(jakiś tyg temu) zaczęłam myśleć o niej wieczorem, zaraz po tym jak to się stało sporo o niej myślałam, ale teraz już dawno nie. Konkretnie myślałam o tym, że ona musiała cierpieć bo nie zginęła od razu, żyła jeszcze jakiś czas, zmarła w karetce. i tej nocy śniło mi się, że jestem w jakiejś dżungli czy czymś takim, boję się więc chcę z niej wyjść i w końcu wychodzę nad jakieś morze/ocean na plaże na której leżą kawałki drewna, jakby fragmenty rozbitych statków a także całe rozwalające się stare żaglowce. I siedzi tam odwrócona do mnie tyłem postać cała ubrana w rozwalające się sz. m aty, również na głowie. Dopiero kiedy się odwróciła zobaczyłam, że to moja zmarła kuzynka, miała brudną twarz(m. in. jakby w krwi), krew na rękach a także zardzewiałe jakby kajdanki na rękach, ale nie takie normalne kajdanki tylko takie dość luźne, większe z grubym łańcuchem, rdza na rękach mieszała jej się z krwią. Pokazała mi taki ruch ręką jakby chciała rozerwać te kajdanki, jakby chciała pokazać, że chce ich się pozbyć spojrzała na mnie jakby z wyrzutem i sobie poszła gdzieś za mnie gdzie ja się nie mogłam odwrócić bo nie mogłam się ruszyć wtedy w tym śnie. Chciałam wrzasnąć, ale czułam się jakby sparaliżowana i niezdolna do krzyku. Potem nagle zaczął lać ulewny deszcz i zaczęłam się ruszać choć ciężko i wtedy zobaczyłam jeszcze ją mokrą stojącą w tym deszczu, jeszcze raz się popatrzyła i poszła do tej dżungli, wtedy wrzasnęłam i mąż mnie obudził, była 3:47, moja córka zaczęła płakać. Mąż powiedział, że mam bujną wyobraźnie i myślałam o kuzynce, stąd ten sen. Jednak nie sądze, że ten sen był bez powodu. Zapamiętałam wszystkie szczegóły a ja zazwyczaj zapominam całkowicie sny. Do tego myślenie o niej też przyszło mi nagle bez powodu. Czuję teraz jakiś taki niepokój. Powinnam o tym zapomnieć? Co byście zrobili na moim miejscu? Czy może ten sen znaczył, że powinnam coś zrobić?

Gość vckfv
przeczytałam pierwsze dwa zdania.Czy Twioja kuzynka miala na imie Asia?

Gość vckfv
no może nie tak dokladnie 2, nieco wiecej poza tym mialo byc Twoja a nie Twioja Moze chciala Ci cos przekazac,obserwuj w najblizszych dniach/tyg wydarzenia moze akurat o Ciebie chodzi a nie o nią.Tez tak mialam ze znikad sie pojawil w myslach ON(czlowiek mi bliski ktory rowniez sie zabil) , sen i okazalo sie ze ostrzegal mnie. innym razem nic.. pomodlilam sie za niego i do tej pory zero odzewu

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pomódl sie za nia, idz na cmentarz zapal znicz

Gość efwefwe
chyba teraz powinnaś się za nią dużo modlić, dac na mszę, nie wiem dokładnie jak to się robi ale trzeba księdza popytać, może ona jest w czymś rodzaju czyśca, może nikt się za jej dusze nie modli i nie może się uwolnić z miejsca gdzie jest teraz. Popytaj księdza, zamów msze i nie zostawiaj tak tego...

Gość Annnnnn_90
vckfv, nie, miała inaczej na imię.

Gość Toshiba-ag1
Mi kiedys powiedziano, ze jak sni sie osoba zmarla, to potrzebuje modlitwy. Nie wiem czy wiesz, ale dusza osoby, ktora popelnila samobojstwo blaka sie po swiecie, dopoki nie nastapi data jej naturalnej smierci. Do tego czasu strasznie cierpi, trzeba sie za nia modlic. Kiedys rozmawialam na ten temat z osoba, ktora widzi dusze ludzkie, razem z ksiezmi bierze udzial w egzorcyzmach, odrazu napisze, ze nie jest jakims nawiedzonym wrozbita. Ma taki dar a raczej przeklenstwo. Moj dziadek popelnil samobojstwo. Nikt nie wie dlaczego...

Gość Długi
Annnnnn_90 Eee tam to tylko sen nie przejmuj się :)

Gość aaddaa675
Też uważam,że powinnaś się za nią pomodlić

Gość glenda jackson
Mąż ma rację i tyle w temacie. Sny biorą się z przepracowywania przez mózg materiału, z którym miał do czynienia w ciągu dnia. A zapamiętałaś, bo wzbudziło to silne emocje, co sprzyja procesom pamięciowym. Naprawdę wstyd żeby dorosła osoba wierzyła w takie bzdury.

Gość wiking sabotażysta :)
No właśnie sen jak sen olać to

Gość Wilczyca 24
A uważasz że co oznaczają te sny ?

Gość Wilczyca 24
A dlaczego a Jackowski jakoś wszystkie jego czary się sprawdzają ....

Gość Wierzący w sny
Ja też choć jestem facetem wierze że to coś oznacza....

Gość Wilczyca 24
A może ona prosi o modlitwę bo ta jej twarz mówi coś styu że oniej zapomniałaś....

Gość Długi
Nie no sen to sen nie ma sensu doszukiwać się głębszego znaczenia...

Gość Wilczyca 24
Te spojrzenie z wyrzutem oznacza że o niej zpomniałaś.....

Gość Sexy Pani :)
Ja tam nie lubię takich snów.....boję się ich....spadam stąd

Gość zainteresowany leon
Ja tam nie lubię takich snów.....boję się ich....spadam stąd :D hahahahahahaha ..... co to było :( aaaaaaaaa!!!!!! boje się uciekam 😭

Gość glenda jackson
To, że jesteś facetem, nie oznacza, że nie możesz wierzyć w nieprawdę :) Co do sprawdzania się wizji Jackowskiego jest sporo kontrowersji. W Fakcie piszą, że wszystko mu się sprawdza, w Polityce, że wręcz przeciwnie. Moim zdaniem te wszystkie opowieści o wizytach zmarłych, proroczych snach i innych cudach, to wymysły ukierunkowane na to, żeby: a. wyciągnąć kasę b. stać się sławnym c. zwrócić na siebie uwagę otoczenia Może to również być objaw jakiejś formy nerwicy, a w skrajnych przypadkach schizofreni. Ale oczywiście każdy wierzy w co mu się podoba.

Gość SZCZuplutka OnA
ciekawy temat, zaciekawiło mnie to, że osoba która popełnia samobójstwo błąka się po świecie do czasu swojej naturalnej śmierci ... też znałam osobę która popełniła samobójstwo... powiesiła się... i co, sądzicie, że ona się błąka teraz po świecie i obserwuje innych gdzieś z góry?!?!?!?

we śnie mogą ujawniać się emocje, które tłumimy za dnia. być może podświadomie trochę obwiniałaś się o to, że od dłuższego czasu nie myślałaś o zmarłej kuzynce, uważałaś, że to nie w porządku wobec niej. we śnie kuzynka patrzyła na Ciebie z wyrzutem, będąc uwięziona na jakiejś bezludnej wyspie, czyli sen jakby pokazał Ci Twoje wyrzuty sumienia. to, że ostatnio o niej pomyślałaś nie jest niczym nadzwyczajnym. przygotuj się, że takie myśli będą nawiedzać Cię już do końca życia, czasem częściej, czasem rzadziej. tak już jest. chyba nie sądziłaś, że po prostu o tym zapomnisz i nigdy już o niej nie pomyślisz? śmierć tak młodej osoby i do tego bliskiej jest zawsze wstrząsającym wydarzeniem i pozostawia ślad w psychice do końca życia. jeśli jesteś religijna, to się pomódl. jej to wprawdzie nie pomoże w niczym (bo martwej osobie nic już nie może pomóc), ale pomoże Tobie samej uspokoić sumienie i poczuć się w porządku wobec niej, o ile tylko wierzysz w takie rzeczy.

Twoja kuzynka po śmierci daję ci znak ,że żałuję tego, co zrobiła kajdanki w twoim śnię są oznaką bezsilności ona by chciała wrócić do życia , a nie może cofnąć czasu.

Gość rob to codziennie
pomodl sie za nia

Gość módl się za nią ;;;;;;;;;;;;;;
to mi przypomina opowiesc wigiliją przeczytaj ją sobie tam też głównemu bohaterowi pokazuje się duch z kajdanami pokazał mu się aby go ostrzec zeby był dobrym człowiekiem bo inaczej czekaja go kajdany bohater tak sie przestraszył 3 duchów że zmienił się był zły a zmienił się w dobrego sny mogą mieć różne znaczenie albo w śnie chodzi o twoją kuzynkę która błaga cię o modlitwe dla siebie, możesz dać też na mszę za nią albo ona chce cie ostrzeć zeby zmieniłaś swoje zachowanie bo czeka cie taki sam los módl się za nią , idź do księdza