Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikksdjdn

jak oczyścić dziecku nos??

Polecane posty

Gość mikksdjdn

synek ma 9 miesięcy, ma katar, zatkany nos. Mamy fridę, gruszkę ale nie da sobie nic zrobić, wyrywa się i płacze wniebogłosy. Zapuszczam sól morską i nasivin ale nic nie pomaga. Nos caly czas zatkany. Macie jeszcze jakieś pomysły?

niestety trzeba przytrzymać główkę. Polecam też ten katarek. Pamiętaj, że dziecka to nie boli, płacze bo mu się to nie podoba. Więc możesz mu tak ułatwić spanie. Przy katarze, jeśli nie może spać, połóż go na swoim brzuchu w pozycji pół siedzącej - lepsze to niż brak snu twojego. Maść majerankowa pod nosek. Lepiej oddycha. Nie wiem czy może 9 m-c - dowiedz się. Pozdrawiam.

Gość mikksdjdn
katarek działa podobnie jak frida, nie wiem już co robić

Gość mikksdjdn
maść też mamy, smarujemy zawsze nie było problemu a już 3 dzień; nie i nie i to strasznie płacze i się wyrywa, aż mi go żal

a jakbyście zrobili mu inhalacje, taką ciepłą wodą , żeby trochę puściły mu zatoki i katar zszedł ? Wtedy może więcej dacie radę wyciągnać. I spróbujcie go uspokoić - póki bedzie płakać , będzie miał katar. Może mlekiem ? Piersią ? Suszarką ?

Gość mikksdjdn
od kilku dni boi się wszystkiego co warczy, odkurzacz, mikser, frida, chyba się przestraszył. uspokajam go, ale tylko zobaczy że coś mu chcemy zrobić z noskiem od razu w krzyk i to straszny krzyk. nawet zapuszczenie zwykłych kropli to teraz wyzwanie. spróbuję z tą inhalacją

wiesz, nalejcie do miski na tyle ciepłej wody, żeby parowała, najlepiej wrzuć tam kolore zabawki i potrzmajcie go torchę nad tym. Tylko wtedy, jak nie będzie płakać.