Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda mama a praca

Dostałam pracę a co z dzieckiem?

Polecane posty

Gość Młoda mama a praca

Proszę o posadę bo nie wiem jak to najlepiej rozwiązać a strasznie mi zależy na tej pracy. Mam 2,5 letnia córeczkę. Mieszkamy u moich rodziców. Oni pracują. Dostałam pracę na zlecenia na dwie zmiany od 7 do 14 i od 14 do 21. Do tej pracy mam kawałek drogi, ok 35 do 40km. Ale mam prawko i autko, więc będę dojeżdżać spokojnie samochodem. I teraz co z małą? Od rana do popołudnia mogłaby być w przedszkolu, bym ją zawoziła po drodze i zpowrotem odbierała. Ale co na zmianę popołudniową? A i dodam, że moi rodzice nie chcą sie nią zajmować.

Gość eeeeelele
do beczki

Gość cdswfwsf
mieszkac mzoesz ale zajmowac sie wnuczka nie ccha. Zal a co my mamy ci tu kurwa doradzic tepaku. nie umeis znikogo zalatwic/

Gość 12345432323
Daj ogłoszenie na gumtree i po sprawie. niedawno widziałam artystkę, co szukała kogoś od godziny 4: 15 w nocy do 7 rano i płaciła 5 zł na h Jak dasz więcej i godziny będa bardzej przystepne, to powinno się zgłosic ok. 40 chętnych.

Gość już wszystko wiem
to jest właśnie polska rzeczywistość

Gość Czy ktoś wie????
a sasiadka jakas? albo kolezanka?

Gość Czy ktoś wie????
a maz jak wraca z pracy to nie moze sie mala zajac? przeciez mozecie sobie tak ustalic zmiany, razem z rodzicami zebuy zawsze po poludniu ktos byl w domu.

Gość Młoda mama a praca
No taka jest rzeczywistość. Ale jakbym rozpoczęła tą pracę to wszystko by sie powoli zaczęło układać. Mogłabym pomału myśleć o swoim i małej życiu. A tak. Myślałam o opiekuńce. Co drugi tydzień popołudniami jakbym miała te zmiany do 21. Ale ile jej zapłacić za te dwa tygodnie w miesiącu za opiekę jak myślicie?

Gość Młoda mama a praca
Tata małej nie mieszka z nami. Odeszłam od niego. Mieszka parę kilometrów od nas. Też pracuje do 15-16tej.

Gość 12345432323
Najlepiej dac ogłoszenie, napisac w nim dokładnie jakie godziny potrzebujesz, ile tychgodzin, ile dni w tygodniu, i poprosic zeny ci sami pisali na jaką stwakę się zgodza. Znajoma potrzebowała do dziecka na 4 godziny w tygodniu, zrobiła tak, i ktos chciał pracowac za 4 zł, czyli zarobiłby 16 zł raz w tygodniu... szook. nie wiem jak ludzie w tym pojebanym kraju zyją

Gość już wszystko wiem
zapłacisz akurat tyle ile zarobisz

Gość 12345432323
nieprawda, jak ma juz stabilną prace to się opłaca pracowac. A opieka nadzdzieckiem to praca na czarno i jest sporo osób na rentach, itp. którym się opłaca dorobic. Stawki sa nizsze o połowe od normalnej pracy, bo w tej na czarno nie mam minimum. Minimalna stawka jaką widziałam, i to obecnie- Pozanań- to było 3,50 :(

A ja myślałam że ludzie myślą o takich problemach zanim w ogóle zaczną myśleć o szukaniu pracy :D ale widać nie wszyscy :p autorko gratuluję pomyślunku, lub raczej jego braku :classic_cool:

Gość 12345432323
Lisabet- no tak, powinna pomyślec przedtem, stwierdzic że się nie da, i popełnic samoójstwo...

Gość Młoda mama a praca
Ja wiem, że to co zarobie to mi mało z tego zostanie. Zdaje sobie z tego sprawę. Tylko, że taka praca to dla mnie duża szansa. Nowe doświadczenie, nowe umiejętności. A w młodym wieku to jest przydatne żeby sie rozwijać zawodowo. I chciałabym dać coś więcej mojemu dziecku, niż to co teraz. I wogole.

Gość już wszystko wiem
szczerze mówiąc wygląda to tak: jak kobieta urodzi dziecko, to wszyscy wysyłają ją do pracy twierdząc, że jest nierobem. kiedy już znajdzie pracę, to nie ma z kim zostawić dziecka. jak już kogoś znajdzie do dziecka, to to co zarobi musi oddać opiekunce. A konkluzja jest taka: pieniędzy w domu jak nie było tak nie ma, dziecko niańczy obca osoba, a kobiecie wszyscy wmawiają, że jest złą matką, bo woli robić "karierę" zamiast wychowywać dziecko. Ot, taki polski paradoks

Gość Młoda mama a praca
Zanim rozpoczne tą pracę to nam jeszcze trochę czasu. A wcześniej też sie nad tym zastanawiałam tylko nie bylam jeszcze pewna czy wogole dostanę tą pracę a tu udało sie. I dlatego może ktoś podsunie jakiś dobry pomysł:-)

Gość 12345432323
jest taki konflikt pokolen, ale zdecydowanie lepiej pracowac, wierzcie mi. Nawet jakby trzeba było oddawac wszystko opiekunce.

Gość lovelisia1978
szczerze mówiąc wygląda to tak: jak kobieta urodzi dziecko, to wszyscy wysyłają ją do pracy twierdząc, że jest nierobem. kiedy już znajdzie pracę, to nie ma z kim zostawić dziecka. jak już kogoś znajdzie do dziecka, to to co zarobi musi oddać opiekunce. A konkluzja jest taka: pieniędzy w domu jak nie było tak nie ma, dziecko niańczy obca osoba, a kobiecie wszyscy wmawiają, że jest złą matką, bo woli robić "karierę" zamiast wychowywać dziecko. Ot, taki polski paradoks dokladnie tak jest!!!!!!!!!!!!!! ale jak ktos napisal lepiej oddac opiekunce , no ZLITUJ SIE to ja wstaje dymam i tylko po to zeby babie oddac? zastawnow sie /// dziecko co piszesz

Gość Młoda mama a praca
Dokladnie tak jest. Taki paradoks. Bo u mnie jest to samo. Było gadanie rodziców że siedzę w domu i nic nie robię. Chociaż to nie prawdą bo jak rodzice pracują to ja zajmuje sie całym mieszkaniem, sprzątaniem, praniem, gotowaniem, córką no i w weekendy studiuje zaocznie. To też jest nauka. Matka mówiła że moje dziecko trzeba dać do przedszkola. Żeby miała kontakt z rówieśnikami i takie tam. A teraz jak jej powiedziałam że ja posylam do przedszkola bo znalazłam pracę to mi gada że ona tam beze mnie sie zapłacze i ze ja skrzywdze tym tylko. Paranoja:-)

Gość 12345432323
lovelisia- chocby po to zeby miec emeryturę, oraz staż pracy potrzebny do szukania kolejnej, po 30 ciezko znalezc pierwsza pracę... :p

Nie wiem po co w ogóle ten temat, skoro gołym okiem widać że jedynym wyjściem jest niania skoro nie ma nikogo z rodziny kto mógłby zająć sie dzieckiem :o

Gość 12345432323
Ja tez nie rzozumiem, jaki pomysł ktoś ma podsunąc autorce, adopcja dziecka?

To akurat nieprawda że dziecko będzie pokrzywdzone chodząc do przedszkola :) wręcz przeciwnie, może najwyżej częściej łapać katar. A poze tym uważam że każde dziecko powinno chodzić do przedszkola dla swojego dobra

Gość Młoda mama a praca
No właśnie. A ja mam 24lata i to by była moja pierwsza poważna praca w życiu. I może początek czegoś dobrego. Więc naprawdę muszę coś logiczego wykombinować żeby to wszystko poukładac. I żebym moja spokojnie pracować wiedząc że moje dziecko jest bezpieczne i pod dobra opieką. Bo w końcu pracowałabym dla siebie i dla niej:-)

Gość black red orange..
do autorki....ale do przedszkola to chyba od wrzesniacorka pojdzie, tak? zapisalas ją w ogole?

Gość już wszystko wiem
chciałam zauważyć, że praca autorki to umowa zlecenia więc do żadnej emerytury się nie liczy. A tak na marginesie, wy wierzycie w jakieś emerytury???

Gość Młoda mama a praca
No dobrze. To przedszkole i opiekuna. A tak sobie myślę. Czy jakbym miała tydzień na popołudniu do pracy czyli na 14tą to od rana odwozić dziecko do przedszkola. A później odebrać i zawieść do opiekunki czy nie trzeba. I mogę być do południa z nią w domku. Bo nie wiem dokladnie jak to jest z przedszkolami teraz?

Gość iloveya2525
Ale Ci zazdroszczę...też mam małe dziecko...a mam 23 lata i na razie zero perspektyw na znalezienie pracy...jeszcze studia muszę dokończyć :(