Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda mama a praca

Dostałam pracę a co z dzieckiem?

Polecane posty

Gość do autorki .....:)
od kiedy zaczynasz ta prace?

Gość Młoda mama a praca
Dzwoniłam po przedszkolach i sie dowiadywałam. Więc może i coś sie nawet teraz znajdzie. W okolicy. Tylko już sama nie wiem. Czy nie lepiej np dać cały czas ją do opiekunki, zamiast tak raz przedszkole raz opiekunka. Tylko też nie wiem ile jej zapłacić za cały miesiąc opieki nad małą? To by było jakieś 9godzin dziennie przez te 20dni w miesiącu?

Gość Młoda mama a praca
25 czerwca wstępny termin.

Gość już wszystko wiem
wtedy wyjdzie ci ok 1 tys dla opiekunki licząc ok 5 zł/godz

Gość MAMA MALINKIII
zalezy jakie miasto. Ja w zeszlym eroku w wakacje dalam coerke do opiekunku.Placialam jej 3,5zł za h.W tym miala sniadanie i obiad. I za miesac wyszlo mi jakies 700zł

Gość 12345432323
w moim miescie- Poznań, babka dawała za 8 godzin opieki 4-5 dni w tygodniu, czyli prawie pełen eteat, 500 zł i znalazała w dwa dni, sama składałm ale mi się nie udało

Gość Młoda mama a praca
I u mnie problem tkwi też w tym że mieszkam na wsi. Koło Bydgoszczy 37km i w tym mieście właśnie znalazłam pracę. Tylko że bliżej to niestety nie ma pracy i perspektyw.

Moim zdaniem to głupi pomysł żeby nie zawozić bo Ty jesteś w domu. Albo chodzi, albo nie. Dzieci mają różne imprezy, dnie matki, choinki...uczą sie piosenek, wierszyków...i jeśli dziecko chodzi nieregularnie nie jest w to wszystko wciągnięte, niby chodzi ale nie chodzi i nie wychodzi na tym dobrze. Zresztą sama zobaczysz :)

Gość już wszystko wiem
weźcie jeszcze pod uwagę, że jak dziecko idzie do przedszkola, to przez pierwszy rok głównie choruje; wiatrówka, świnka, angina itp

Gość 12345432323
koło bydgoszczy to pewnie stawki dla opiekunki to 300-400 zl za etat...

Gość już wszystko wiem
co z przedszkolem i twoją pracą w razie choroby dziecka?

Gość Młoda mama a praca
No wiem właśnie-że takie chodzenie małej do przedszkola co drugi tydzień to byłoby nic dobrego. Tylko przynajmniej przez te pół dnia byłaby ze mną a później z opiekunka. A tak cały dzień poza domem. Pół dnia w przedszkolu a drugie pół u opiekunki. I mało co byśmy sie widziały. I to też nie wiem czy byłoby takie dobre dla niej. Chociaż kurcze ona też już jest coraz większa i musi sie nauczyć żyć też wśród innych ludzi.

Gość zaproponuj rodzicom
ze zaplacisz im za opieke

Gość iloveya2525
A jaką mniej więcej pracę znalazłaś jeśli można wiedzieć? Długo szukałaś? Tak pytam, bo nie mam pojęcia jak to jest z młodymi mamami, czy chętnie takie przyjmują do pracy ;/

Gość lovelisia1978
dzieci jak sie ma to trzeba odchowac i tyle.. co tu dziwnego.. ty nsa emeryture liczysz....? doswiadczenie ..... nic nie zastapi wychowania dziecka..a kasa w pl to jaka?? uwazasz z e waryto isc do roboty za 1200 i oddac to opiekunce?? bo doswiadczenie..a jakie doswiadczenie za lada czyw dzile obslugi.. ja mam 38lat i pracuje dopiero 5lat..jak odchowalam i zrobilam co tzreba.Teraz jakos dziwnie jest male dziecko najlepiej pod plot i za lade lecie c pracowac...nie mas z dzieci wstyd........ pytaja lkiedy masz ... pytaja l kiedy oddasz do zlobka na litosc boska..........

Gość Młoda mama a praca
Tak wiem. Że może mi mała chorować jak pójdzie do przedszkola. To wtedy będzie gorzej. No jak nie dam rady to zawsze mogę po prostu zrezygnować z tej pracy. Jeśli nic z tego dobrego nie będzie.

Gość lovelisia1978
moja emerytura beda moje 2 mieszkania.. bo za zus nie licze...a autork a te z tylko zlecenie wiec jka emerytura?

Gość lovelisia1978
ile ma twe dziecko??? a ojciec ile placi?

Gość Młoda mama a praca
A ta praca to praca w głównej siedzibie pzu. Na stanowisku przy komputerze za 2000zł brutto.

Gość już wszystko wiem
i tak to się właśnie skończy

Gość 12345432323
lovelisia- nie kazdy ma 2 mieszkania , durna kwoko.... MOze ty masz znajomosci że po 30 znalazła s pierwsza pracę, ja tez b. długo nie pracowałam i to najwiekszy błąd mojego zycia. MAm 34 lata i przeproacowane na umowę 3 miesiące. nie mogę znalezc nic, nawet cv nikomu nie pokazę.

Gość Młoda mama a praca
Tatuś nic nie płaci. Ma komornika i to on ściąga z niego. Jakieś 240zł. Chociaż mam 350zł alimentów na małą. Ojciec małej pracuje na czarno wie same wiecie. A mała na 2,5 latka. W listopadzie skończy 3.

Gość już wszystko wiem
no to serdeczne kondolencje

Gość lovelisia1978
sluchaj al e dzieci wychowalas tak?? pozwol komus.... a nie sie n madrzysz a co myslisz ze jak byc po 20 zaczela pracowac to bys dzis mila lepiej??? jak nie mas z sprytu to czy w 20 czy w 45 kjak moja znajoma skonczysz w spozywczaku.

Gość 12345432323
ja mam teraz taka sytuację ( bajeczną), że rozwiodłam się z mężem po latach nieustannych kłótni, starszy syn obraził się na mnie, bo kazałm się mężowi wyprowadzic z domu, mieszka z nim. Młodszy jest ze mną, za mały zeby mógł zostac sam. Nie mam pracy, tez raczej nikogo chętnego do pomocy jak autorka... Nie mam zasądzonych alimentów bo jak jedno dziecko z ojcem, drugie ze mną to się znoszą. Próbuję szukac jakiejkolwiek pracy, nie mogę znalezc nawet przy sprzątaniu... Mam studia, ale nawet nie szukam normalnej pracy, takie co musiałabym pokazac cv, bo zabiliby mnie smiechem.

Gość Młoda mama a praca
Moja sytuacja też wcale nie jest taka cudowna. Ale próbuje to jakoś wszystko poukładac. I mieć normalne życie.

Gość tez mam podobnie
mam okazje pojsc do pracy, i bardzo bym chciala, niestety nie mam z kim zostawiac dziecka ;( moje dziecko dokladnie jak Twoje autorko - w identycznym wieku. Obawiam sie nian, do przedszkola sie boje ze zrabie mu psychike- jest bardzo wrazliwe i dosc madre dziecko.. ale wiem tez ze kontakt z rowiesnikami bardzo potrzebny.. i samodzielnosc. Znowu jak siedze w domu i nie pracuje to co chwile slysze- ze wez sie do roboty, jak mowie ze ide- to dziecka szkoda- odchowaj je... ;/

Gość lovelisia1978
1234456666 to sorki z czego zyjesz???? znassz zjako tako angielski to ci moge cos podpowiedziec. faktycznier sie wysterowalas.... ja to chociaz 7lat nazbieralkam, a jakw ciazy bylas nie bylas nigdzie zatrudniona???to ja jauz was nie czaje jak mozecie sie brac za dzieci nie majac swiadczen??

Gość iloveya2525
No to z czego wy żyjecie??

Gość 12345432323
znam angielski b. dobrze, uciesze się z porad...