Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z ciekawosci pytam.

Czy da rade zdobyc nr konta bankowego osoby tylko po danych osobowych?

Polecane posty

Gość z ciekawosci pytam.

Chodzi o to, ze chcialabym zrobic komus niespodzianke i przelac na konto tej osoby pieniadze. Niestety nie znam jej nr konta bankowego. Czy jest mozliwosc abym go uzyskala tylko po danych osobowych tej osoby i zrobila anonimowy przelew?

Gość znowu 10 osob pisze
nie da rady wszystko uzyskasz jesli chodzi o dane ale nie numer konta. banki niechetnie takei dane udostepniaja nawet kancelarie prawne musza sie posuwac do forteli aby takei dane uzyskac od samego zainteresowanego bo od banku nie ma szans. np. jesli ktos chce sciagnac naleznosc od dluznika to dzwoni do delikwenta podaje sie za zaklad energetyczny mowi ze jest nadplata i aby oddac potrzebuja numer konta jak mu sam zainteresowany podaje to dopiero przeprowadza egzekucje przez komornika :D nawet komornik nie ma wgladu w takie dane zazwyczaj probuje przeprowadzic egzekucje z konta ktore jest podane w urzedzie skarbowym. tylko w powaznych przestepstwach banki informuja czy dana osoba ma u nich konto. nie da sie wplacic pieniedzy nie znajac numeru konta. mozna zastosowac jakas metode jak podana wyzej aby sam zainteresowany podal numer swojego konta. chyba ze masz znajomych a banku lub urzedzie skarbowym ale nie wiem czy tam sie da bez peselu takie dane sprawdzic.

Gość love mihau und latajoncy
da się wpłacić nie znając numeru konta :D sama tak robię ide do banku w którym mam konto i mówię dane i wpłacam, nikt nawet o dowód nie pyta!

Gość znowu 10 osob pisze
moze to jedyny bank w twojej wiosce i cie pani zna :D teoretycznie nie powinna czegos takiego robic.

to jest miasto głupia :o i to duże!

Gość zaksa mm
co to kogo intereseuje co ja wpłacam i komu :o głupia jestes i tyle 🖐️ przy wypłatach to co innego

Gość znowu 10 osob pisze
pieniadze sie wplaca na konto nie na naziwsko. to podstawowa zasada chociazby dlatego ze ktos moze meic w danym banku kilka kont albo firmowe i nie zyczy sobie wplat niewiadomego pochodzenia. poza tym kazda wplata powyzej 30 tys przechodzi przez tzw. pralnie wplace bezrobotnemu i od razu sie nim odpowiednie sluzby zajmia :D babka ktora takie wplaty przyjmuje moze wyleciec z pracy. dane konieczne to numer konta i naziwsko bez jednej z tych danych nie powinna przyjac przelewu.

ale opowiadsz bzdury, już wiedzą kto jest bezrobotny :D moze za granicą pracuje i tam płaci podatki? idz spac bo piszesz bzdury a i to nie w jednym banku bo w róznych jego oddziałach wiec nie pierdol, ze tak sie nie da :D zawsze by się znalazł ktos kto by zapytał o numer konta czy o dowód

Gość znowu 10 osob pisze
kazdy przelew na taka sume sprawdzaja jak pracuje za granica to nie moze miec statusu bezrobotnego. jak ma to tez kara tylko z innego paragrafu. poza tym zarobki za granica tez sie wykazuje tylko pdoatku od nich nie placi wiec w bazie danych sa. mniejsza o to temat nie o tym wplacaj jak chcesz ja wyrazilem swoja watpliwosc gdyby ktos na moje konto wplacil kase ktorej bym sobie nie zyczyl to babke by z banku wylali jesli by taki przelew bez numeru konta przyjela. ciekawe jak daje potwierdzenie jak z numerem konta ktorego ktos nie zna to juz w ogole zawiasy murowane. kazdy windukator by tak robil ze idzie do wszystkich bankow wplaca po 1zl i juz ma wszystkie konta delikwenta.

to ty sobie dospiewałąś, ze ma status=czyli jest zarejestrowany :o nie wszyscy się rejestruja nie wiem jak w innych banakch w moim jeszcze mi nie odmówili wpłaty, ba nawet kolezanka mi wpłacała na moją prośbę :D potem tylko figurowała jako wpłacający :D a też nr konta nie znała :D

a jak udowodnisz, ze ten ktoś nie znał numeru konta? kamery nagrywaja tylko obraz :D

Gość znowu 10 osob pisze
napisalem ze ciekawe co mu daje na potwierdzeniu jesli numer konta to wtedy lezy. chyba logiczne ze jak wplacam to otrzymuje potwierdzenie i tam sa jakies dane. zakladam ze dane konta na ktore dokonuje wplaty bo co innego.

no sa dane adresta i numer konta i podpis i stempel i nazwa banku i tyle :D

Gość znowu 10 osob pisze
czyli zlamanie tajemnicy bankowej :D

i co?🖐️ raczej nikt nie robi prezentów i nie wpłaca ;udziom kasy, dwa kazdy by sie ucieszył jakby dostał akse za nic i gwarantuje, zeby nie robił afery tylko mo=dlił się, zeby nikt o ta kaskę sie nie upomniał

Gość znowu 10 osob pisze
z zasady penwie byloby jak piszesz ale sa uczciwi ktorzy by sie przyznali ze to nie ich kasa oraz ci ktorzy nie byliby zadowoleni.przestepca na pewno by sie nie cieszyl :D idz do banku zrob przelew michalowi i napsize w tytule ze za zakup dywanu przelej 31 tysiecy i ma kontrole z urzedu skarbowego z podejrzeniem prowadzenia nielegalnej dzialalnosci i sprzedazy dywanow :D ew. wplac tysiac razy po kilka zlotych bedzie to samo. juz wiele osob tak wpadlo przelew na sume > 30 tys jest zawsze monitorowany tak samo jak wiele przelewo na prywatne konto w okreslonym czasie.

ha ha ha za dywan :D:D:D:D:DD:D:D:D

Gość hej znowu 10 jesteś jeszcze
bo mam pytanie. skoro już jesteśmy w temacie

Gość znowu 10 osob pisze
slucham i od razu mowie ze ze mnie taki bankier jak i polonista wiec pytanai z tej dziedziny to raczej nie do mnie bo wiedze mam wybiorcza.

chodzi mi o coś takiego - mam numer konta i chciałabym wysłać pieniądze nie przelewem z konta tylko na poczcie. czy w nazwie odbiorcy muszę wpisać jego adres, bo nie znam, a i swojego wolę nie podawać. nie chodzi o dużą kwotę

Gość znowu 10 osob pisze
nie musisz ale glupia pani na poczcie moze twierdzic inaczej :D ogolnie przy przelewach pcoztowych te dane i tak sei nie mieszcza bo oni musza wpisac numer placowki a to wyczerpuje 60% znakow w tytule przelewu wiec tych danych zazwyczaj i tak nie ma podanych w przelewach z poczty. przelew z poczty nadawca jest zazwyczaj CERI lodz a w tytule jest numer placowki i to co sie zmiesci czyli imie i nazwisko. z drugiej strony pracownice poczty mentalnosc maja z komunizmu i jak im powiedzial ktos 20 lat temu ze musisz na czerwonym druczku wpsiac adres odbiorcy to nawet jak ona go do systemu nie ma jak wpisac to moze chciec aby byl. ja bym wpisal numer konta i dane w stylu jan kowalski oni i tak nie maja podlagu danych to nie bank wiec przelew pojdzie. swoje dane tez mozna wpisac jan nowak itd. zastanawia mnie jedno po co robic komus przelew anonimowo ? z tego sa tylko klopoty. chcesz komus oddac kase za cos on nie chce przyjac to zostaw mu w domu czy cos a nie kombinuj z przelewami. ech ludzie tez macie problemy. zawsze mzona kogos zaprosic gdzies jesli nie chce wziac kasy czy mu cos kupic.

Gość znowu 10 osob pisze
musisz byc kobieta bo tylko one maja taki pokretny sposob dzialania :O robic przelew komus tak aby nie wiedzial od kogo debilizm :D jesli to habbibi poznany na wakacjach i ma chora rodzine ktora potrzebuje na operacje to ja bym zalecal jednak nic mu nie przelewac i szukac innych naiwnych :D

Gość do - znowu 10 osob pisze
Ciekawy temat. A czy może wiesz i potrafisz odpowiedzieć na takie pytanie. Jest sobie niezgodne małżeństwo i prowadzą osobną gospodarkę finansową bez rozdzielności. Czyli on sobie, ona sobie. I jak to wygląda jeżeli jest sprawa w sądzie o rozwód, podział majątku.. On ma gdzieś ulokowane pieniądze, poinwestowane. Ona nie wie gdzie. W jaki sposób można to sprawdzić? Czy sąd zarządzi kontrolę wszystkich banków? Skąd będzie wiadomo, czy gdzieś kasy nie ukrył?

kto powiedział , że chcę robić przelew anonimowo? ta osoba wie, że mam jej wysłać. zresztą to nie ważne, dzięki za odpowiedź

Gość znowu 10 osob pisze
nie maja rozdzielnosci to wg prawa nie ma ze on sobie ona sobie. wszystko jest wspolne. jak jest madry to tak ukryje ze zaden sad nie znajdzie bo jak bedzie sprawdzal w bankach na calym swiecie :D musi miec na pewno jakies podejrzenia czyli jesli przedstawisz dowody to mozna to sprawdzic ale jesli ma konto na wyspie wielkanocnej czy w innym raju podatkowym to nikt takich danych nie poda. trzeba bylo myslec za kogo sie wychodzi za maz. polak madry po szkodzie. zreszta nawet gdybym wiedzial to bym nie napisal bo uwazam ze kazdy powinien dysponowac tym co zarobil. moze zdradzalas meza a teraz chcesz jeszcze polowe jego ciezko zarobionej kasy bo pracowal gdy ty balowalas :P roznie moze byc to ze wg prawa to wspolne to wg prawa moim zdaniem to co jego to jego to co twoje to twoje tak nakazuje uczciwosc. gdyby chcial to by ci dal albo ty jemu ale to ofiarodawca wg mnie pwinien decydowac komu daje. potrzebujesz wiecej kasy to pracuj wiecej to zazwyczaj dziala. skoro facet kase ukryl to mial jakis powod poza tym domniemuje ze on ja zarobil a nie ukradl tobie i ukryl. zreszta on tez glupi mogl spisac rozdzielnosc i byloby bez klopotu. rozdzielnosc majatkowa wg mnie ma same zalety. jak sie ludzie dogaduje to problemu nie ma a jak nie to kazdy ma to co mial wczesniej. dodatkowo jak jedno zbankrutuje to nie ciagnei za soba drugiego.

Gość znowu 10 osob pisze
jesli wie to chyba dane moze podac :D tak samo wie od kogo dostanei weic ty swoje tez mozesz wpisac. moim zdaniem problem stworzony sztucznie przez kobiete.

Gość co za bzduryyyyyyyyyyyy
bez intercyzy kazdy ma to co mial wczesniej! Intercyza tylko po slubie ma zastosowanie. Kazdy ma to co sam zarobil w czasie trwania malzenstwa.