Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccjjccjjccjjcjjc

dlaczego wszyscy z takim strachem reaguja na cc?

Polecane posty

Gość loloka
podejrzewam, że co ginekolog to inna opinia :P

broszka- a gdzie ja powiedzialam ze jestes gorsza matka!!!!!!!!!!! absolutnie nie!!! tylko byc w ciązy a nie rodzic????? I to na wlasne zawolanie na przykład?? Moim marzeniem jest urodzic dziecko, w zyciu nie chciala bym by mi je wyciągneli, chciala bym w bólu i trudach i pocie czoła urodzić kluskę sama i sama odciąć pępowinę. No taka jestem Sama sama sama... Polozna bravo! dobrze mowisz :)

cc nazywa się porodem bo rodzi się dziecko nowe zycie- ale kobieta nie rodzi, o to mi chodzi. A wiekszosc kobiet po cc twierdzą że " one urodzily wtedy i wtedy..." nie, nie urodziły. Dziecko się urodziło bo je wyciągneli.

Gość SaraM
jasne ze nie prawda ze pozniej zwizek emocjonalny z dzieckkiem jest gorszy czy inny. no chyba ze baba ma cos z glowa i zacznie sobie wmawiac.

ja się nie sprzeczam,że "nie urodziłam",tak to prawda,wyjęli mi moje maleństwo,ale to wspaaaaaniale!!!!!!!bo nic mnie nie bolało i mam dzidziusia.

Gość SaraM
fluffy zobaczymy cos bedziesz gadac majac juz dzieci... samej odcinac pepowine? jak wszystko sama to moze w ogole nie miej nikogo przy porodzie i rodz sama w domu ;/

Gość junn
Czekoladowa co ty z tym rozrywaniem dupy przy sn? No tak albo rozerwana dupa albo wiadro zamiast pochwy. Nie dociera do ciebie że nie każda tak ma po sn?? Bo sn to rzeźnia i nie ma innej opcji twoim zdaniem? :O Wybiórczo czytasz jak widzę.

broszko, ale porody naturalne są różne, tak jak kazda kobieta jest inna. Nie wiem czemu stwierdzenie że kobieta majaca cesarkę nie rodzi- jest obrażające. Jak sie czegos nie robi no to sie nie robi tu nie ma co mydlic oczu i nadawac nie wiadomo jakiej wspaniałości cesarce. Operacja otwarcia macicy ALE, ze rodzi się dziecko- to własnie- ta częśc - to jest wspaniałe. Ale sama cesarka nie.

Gość polozna xxxxx
Nic nie zmieni faktu ze naturalny porod to natura tak ma byc a cesarka to operacja ,ktora jest robiona tylko wtedy jak matka ,albo dziecko jest zagrozone i taka jest prawda i zadna z was faktu nie zmieni swoimi wypowiedziami ,,,wiadome nie od dzis ze jak jest wszystko ok to sie rodzi naturalnie ,,,,,,,,,,,

Fluffy Brush "Moim marzeniem jest urodzic dziecko, w zyciu nie chciala bym by mi je wyciągneli, chciala bym w bólu i trudach i pocie czoła urodzić kluskę sama i sama odciąć pępowinę. No taka jestem Sama sama sama..." Serio tak myślisz? Zdajesz sobie w ogóle sprawę jakie bóle porodowe są bolesne? Tego nie da się wytrzymać.

ja po cc można powiedzieć fruwałam na 3 dzień już w domu,moja rana to teraz milimetrowy pasek,idealnie zszyty,brawo dla lekarza(facet odbierał już nawet mój poród tyle lat temu),cesarka to coś wspaniałego dla takich cykorów jak ja.

Gość SaraM
no z tym rozrywanie faktycznie troche przesadzilas heh u mnie jakos wszystko na swoim miejscu, dupa tez cala ;p

Sara M, chciała bym poród domowy ale ze wzgledu na obawe przed jakimis komplikacjami nei zgodziła bym się na to. Jeśli wszystko będzie w porzadku, mam zamiar rodzić w wodzie tylko w asyście położnej i męża. Wiadomo że komplikacje komplikacjami, ale jestem dobrej myśli bo zdarzają sie rzadko..

Gość junn
daruj sobie -rodziłam to wiem. Ale ty jak widać wiesz lepiej prawda? Nikt ci nie każe rodzić sn ale daruj sobie takie teksty bo nie masz o tym żadnego pojęcia.

Jak już napisałam wcześniej, chce miec cc na zadanie i mam gdzieś co tutaj o mnie napiszecie. Dorabiajcie sobie jakieś ideologię na temat wyższości sn nad cc. Ja dupy rezerwanej miec nie chce.

Gość d.z.iunia
Pewnie dlatego wszyscy Ci życzą, Autorko, żeby dziecko się obróciło, bo cc to operacja, zagrożona większą ilością komplikacji niż sn.

czekoladowa broszka i dobrze, jakbym miała drugi raz rodzić tez wolałabym znów mieć cc i nie cierpieć.

każda kobieta przezywa porod inaczej. Ja jestem jaka jestem, jak mnie powali i będę płakać o znieczulenie to trudno. Nic nie poradzę, ale naprawdę bardzo bym chciałą rodzic w wodzie bez znieczulenia. Jak będzie tego nie wiem, ale wiem jak bym chciała. Dla mnie dziecko to cud, bolesny porod wyobrazam sobie jako cos wspaniałego, ludzie od zawsze rodzili w ten sposob i jestem zwolenniczką porodow naturalnych. Nie chcę wpływac na wasze zdanie i wasze osobiste decyzje. Ja tylko stwierdziłam fakt że cesrka to nie rodzenie i o prawdziwym porodzie kobieta ktora rodzila guziczek wie. No bo nie robila tego wiec wie tyle co ja.

Gość GHAH Hans Saltzman 666
Dziewica, może mieć dziecko z prawiczkiem przez cc! ONANIZM + PIPETA ZE SPERMooSZKĄ! Inseminacja? Bez szkoły podstawowej geniuszem być, moż na w nie jednej dziedzinie jeśli się dużo czyta und INFO przetwarza mądrze and informację płodzi! Tyle, że to jest oczywiste! Wielu rzeczy też nie odkryto! Najpierw radość, a potem już nic nadzwyczajnego! Doktorzy się wysilają i się potem okazuje, że racji nie mieli, albo ktoś ich zagnie, czy pokona, albo pisali co wiedzieli! Reszta ludzi kłótnie wywołuje i atakuje, a są bezsioni und nic nie mogą zrobić!

Fluffy nie żyjemy w średniowieczu, zeby umierać z bólu przy porodzie. Z reszta skórką taka chętna do odczuwania bólu to na guzik Ci znieczulenie? To już nie będzie to samo, co sn jak dawniej :-)

Gość junn
to nie ja się wymądrzam i uogólniam a ty. Ja się nie czepiałam i nie rzucałam swoimi opiniami jakby to były objawione prawdy. :O Dlaczego tak ciężko ci przyjąć że są kobiety, które po sn nie mają rozerwanej dupy i dla nich taki poród nie był masakrą ani rzeźnią. Tak ciężko ci uwierzyć, że cc nie dla każdej jest wymarzonym porodem? Nie potrafisz kulturalnie dyskutować tylko koniecznie chcesz narzucić innym swoje zdanie i oburzasz się, że ktoś może myśleć inaczej. Nie obrażałam cię więc nie rozumiem czemu na mnie naskakujesz.

Gość Katie;)
porod SN to najwieksze ponizenie kobiety tylko CC. Broszka zgadzam sie z TOba we wszystkim;)

Gość loloka
aaaa dziewczyny wyluzujcie!!! kazda z nas jest inna - ja po cesrce smigałam praktycznie od razu znam dziewczynę która dochodziła do siebie bardzo długo i dobre dwa tyg chodziła zgieta w pól! Moja siostra po SN była tak porozrywana, że 6 tyg nie mogła usiasc i sie normalnie umyc.. a mam kolezankę, która rodziła sn 2 x i nic jej nie rozerwało... Kolezanka z pracy rodziła sn - 14 godzin i w koncu zbluzgała lekarza, drugi raz miałą cc i tez bluzgała na lekarza bo tak ja pozniej wszystko bolało... :D

no jasne nie zyjemy w sredniowieczu by wiele rzeczy znosic. Niektore kobiety tragicznie znoszą samą ciąże :/ po co? skoro surogatke mozna zapłodnic :O dla mnie to co naturalne jest dobre. Na dzień dobry powiem że nie chce znieczulenia, ale wiele takich było, a pozniej błagały o epidural. Nie wiem jak będzie życie samo pokaże, ale człowiek jest tak skonstruowany i po to ma piczke by nią urodzić. Tylko że lekarze czesto idą na łatwiznę, polecam troch epogadac z nimi, troche pooglądać i sie doinformować. Jest taki film na yt, porodowy biznes. I tam jest pieknie pokazane ze lekaze sa w stanie zrobic cc bo im się spieszy. ;) Tak mam i juz, nie lubie lekow i innych swinstw. uwazam ze skoro człowiek jest tak stworzony by moc urodzic dziecko to tak powinno byc.