Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy ktoś wie????

moj trzylatek i jego siki:O

Polecane posty

Gość Czy ktoś wie????

wszedzie smierdzi sikami, podloga, dywan, lozko, fotele, juz nie mam sily, jak go nie wysadze to am nie zrobi do nocnika, :O

Gość Czy ktoś wie????
halo!!?? jakis odzew?:O

Gość niussa
obsikuje wszystko wokół?

Gość Czy ktoś wie????
tam gdzie akurat zechce mu sie siku, niewazne czy to fotel, czy lozko.nie siadzie na nocnik tylko sika tam gdzie siedzi lub stoi. jak kaze mu usiasc na nocnik to usiadzie i zrobi siku, a jak cos robie a on w tym czasie chce siku to sika w majty.

Gość Czy ktoś wie????
sam nigdy jeszcze nie zawolal ze chce siku. tylko kupe wola, ale tez nie zawsze.

Gość Czy ktoś wie????
a zapomnialam...raz sam zrobil siku do nocnika na stojaco...zasikane wszystko wokol...:O

Gość niussa
kontroluje w ogóle sikanie czy nie? Bo może to jakiś problem fizjologiczny?

Gość mamusia synusiaaaaa
sorki ale troche zaniedbałas nocnikowanie :-( moj 3 latek juz od roku nie nosi pieluchy w dzień i od stycznia w nocy! ale nad wszystkim trzeba pracowac!

Gość Czy ktoś wie????
chyba raczej nie. bo nie wola.

Gość Czy ktoś wie????
moj nie nosi pieluchy od: w tamto lato probowalam bez ale nic nie wyszlo. w to lato tez i znowu nie wola. juz nie wiem co robic. najgorsze jest to ze mokre gatki w ogole mu nie przeszkadzaja:O

Gość Czy ktoś wie????
ma mala deske na sedes, czasem mowi ze woli na sedes zrobic siku, wtedy go prowadze do lazienki, nocnik stoi w pokoju, zeby byl zawsze pod reka.

Gość mamusia synusiaaaaa
słuchaj moj nie wołal wogole, po prostu rozkraczal sie i lal gdzie stal, potem rozkraczal sie i lal w kacie, potem dopiero zaczail ze do nocnika jest fajnie, sam siadal najpierw w majtkach bo nie chcial ich zdjac dopiero potem zdejmowal, cierpliwosci....

Gość niussa
u nas nauka odbyła się takim sposobem że dziecko było prowadzane do wc prawie co godzinę niezależnie czy mu się chciało czy nie. Siadał na nakładce i czasem sikał a czasem nie. No i tak przez pewien czas aż sam zaczął chodzić i pokazywać że chce. Wcześniej nie wołał.

Gość bo nauka sikania na nocnik
polega na REGULARNYM wysadzaniu i to jest Twój zastrany obowiązek jeko matki, dzieciak sam z siebie się nie domyśli tego związku siku > nocnik .... co najmniej kilka miesięcy trzeba samemu pamiętać o wysadzaniu, oczywiście niektóre dzieci załapują szybciej inne później.... ja mam 3 latka, który od ponad roku nie nosi pieluchy, załapał bardzo szybko - ok tydzień i po kłopocie... ALE jak jest bardzo zajęty ekscytującą zabawa, to nadaj JA mu przypominam!

Gość Czy ktoś wie????
dzieki za odpowiedzi. wiem ze moze jestem niecierpliwa, ale mam juz dosc tego smrodu. zrobie wiec tak jak ktos tu pisal, ze co godzine do lazienki. moze zadziala.

Gość mamusia synusiaaaaa
co godzine do lazienki, wtedy zadziala :-)

Gość mcx ,xz,,,
a jak oduczyć sikania w nocy??? mój ma 3,5 roku i nadal sie moczy w nocy, próbowałam go oduczyć i za każdym razem sie zesikał...:( w dzień nie ma żadnego problemu i już po skończeniu 2 lat zaczął wołać siku ale w nocy sie nie obudzi..:(

Gość niussa
po pierwsze przed snem nie dawaj zbyt wiele do picia, po drugie niech się wysika zanim się położy a po trzecie obudź go w nocy i zaprowadź do wc.

Gość mnjsdnjdns
Wydaje mi się że trzeba by mu zrobić badania na obecność hormonu który decyduje o tym czy dziecko jest już w stanie samo kontrolować utrzymywanie moczu i komunikowanie potrzeb bo to jednak duży chłopiec, takie dzieci chodza do przedszkola i tam nikt nie zmienia im pieluch ani nie zmywa moczu z podłogi. Jeżeli okazałoby się że syn jest już na tyle dojrzały by samodzielnie wołać siku i poczekać zanim usiądzie na nocnik to zwyczjnie oznacza że mały jest niemyślący i bardzo swobodnie traktuje ten temat co się może niefajnie skońćzyć jak pójdzie do przedszkola i tam będzie mieć pierwszą wpadkę przy innych dzieciach.

Gość Czy ktoś wie????
jakie to badania?

Gość rozaliaaaaaa
u mojego synka w przedszkolu - grupa żlobkowa, sa dzieci z pieluchami, smoczkami ( DZIECI 3,5 LETNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) ale moim zdaniem to jest "zaniedbanie" rodziców, bo jeśli jedna mamuska o 3 nad ranem na spiocha dokramia takie duze dziecko butelka bo jest niejadek albo wogole go nie uczy sikać w domu na nocnik to niestety ale panie w przedszkolu tego nie zrobią!!!!

myśle , że jednak zaniedbałaś naukę siusiania . Jak mały ma 3 latka to na toaletę na stojąco lub nakłładka. Ja mialam też straszny problem z sikaniem syna, bo jest upośledzony i strasznie uparty. Wprowadzilam system kary i nagrody i podzialało. Syn strasznie lubil się chuśtać w tamtym czasie, jak nasikal nie tam gdzie chcial - to mowilam, że tak nie wolno, że śmierdzi i będzie on sam brzedko pachnial. Natomiast jak wysiusial się do toalety to nagrzdzalam i poskutkowało.

no i się nie chuśtal albo nie było bajek, tlumaczysz, że tak nie można? mojemu synowi też nieprzeszkadzalo chodzenie w mokrych ubraniach. Możesz iść do neurologa i się upewnić ja dowiedziałam się o upośledzeniu, ale to nie jest regula nie martw się nauczy się z czasem tylko nie odpuszczaj.Powodzenia