Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdołowana masakra

seks uklad?

Polecane posty

Gość zdołowana masakra
:P na raz nie potrafie, musze poznac, troche polubic :) Z tym poszlam do lozka jak go lepiej poznalam i polubilam i .. to byla chwila szalone to bylo i super fajne:) w sensie, ze zemscilam sie na swoim facecie za liczne zdrady a seks byl wyjatkowy, lepszy niz z moim :) Wiecej jednak juz tak nie zrobie, sprobowalam i juz wiem jak to jst Teraz albo bede sama albo sie zakocham (watpliwe) Sponsora, dziekuje, sama na siebie dobrze zarabiam :) i nie czuje sie dziwka, jak ktos to pisal wyzej Bylam / jestem, samotna, rozczarowana. ta znajomosc miala byc rozrywka i przyjemnoscia

Gość ostatni moheranin
gdyby byłas my obojetna to był miał cie w dupie i wcale nie był byłby zazdrosny ani troskliwy sex zawsze prowadzi do miłości zachowujecie sie jak dzieci

Gość zdołowana masakra
zakochany? ma kobiete i to ja powinien kochac , a nie zakochiwac sie we mnie I to on powiedzial - tylko seks

Gość zdołowana masakra
i ja sie bede bronic? rozmawialismy wczoraj i zapytalam wprost co sie dzieje? czy jest ok? odpoweidzial NIE!!!!!! zapytalam dlaczego: opdowiedzial BO TAK!! no to on jest dziecko a nie ja :P

Gość nbmnm
Zakochany?:d na pewno nie...tylko taki pies ogrodnika..

Gość zdołowana masakra
moja przyjaciolka uwaza, ze on sam sie nie spodziewal, ze cos do mnie poczuje i dlatego tak sie zachowuje Ale mysle, ze ona jest zbytnia romantyczka :) zapytalam sie go tez wprost czy jest o cos konkretnego na mnie zly Czy tez w ogole jest zly, ze ja istnieje Odpowiedzial, ze to nie jego wina, ze ja istnieje I w sumie nadal nie wiem o co mu chodzi, ale nei odzywam sie do niego, nie pisze, nie dzwonie i moze do poniedzialku on sie jakos pozbiera i przestanie glupio zachowywac W poniedzialek mamy sie widziec, oby byl juz normlany :)

Gość hgjunelap
albo nienormalny albo zakochany albo cie nie chce i nie ma odwagi powiedziec wprost Ale po twoich pytaniach powinien juz odpowiedziec

Gość mn876ty45cd12
doskonaly portret psychopaty. sadze, ze bedzie chcial cie zabic w niedlugim czasie, bo po smierci bedziesz nalezec juz tylko do niego. lepiej uciekaj od niego. koncz ta znajomosc.

Gość hgjunelap
hahaha dobre :) autorko daj sobie spokoj z nim On sam cyba nie wie czego chce I albo macie seks uklad albo nie macie Z tego co piszesz to nie masz seksu, wiec nie masz ukladu proste :)

Gość zdołowana masakra
widze, ze sa podzielone opinie :) ja jednak nie wierze, ze on sie we mnie zakochal :) bardziej przychylam się do tego, że to psychopata mama tylko nadzieje, ze mnie jednak nie zabije za niedlugo jak to ktos pisal ;)

Gość ostatni moheranin
miłosc to nie znaczy czuć pomyliłaś miłość z zauroczeniem zauroczenie trwa najwyżej z 4 lata a miłość jest wieczna Kochać nie znaczy „czuć.1 Jeżeli czekasz z kochaniem, aż cię popchnie uczuciowość, niewielu ludzi pokochasz na ziemi.., a już na pewno nie swoich nieprzyjaciół. Kochać to nie odruch instynktu, to świadoma decyzja woli, żeby pójść ku innym i oddać się im. MAŁŻEŃETWO Iluż młodych myśli wychodząc z kościoła: „Nareszcie jesteśmy małżeństwem, już koniec, teraz tylko będziemy zbierać radość! Nie wiedzą, że wszystko się zaczyna, że jeszcze nie doszli, że to dopiero punkt wyjściowy. Nie wiedzą, że aby stać się „jednym, muszą się codziennie zaślubiać. Bardzo szybko dojdą do wzajemnego rozczarowania się, jeżeli nie dadzą sobie, w Bogu i przez Boga, miłości nieskończonej. Kiedy wyprowadziłeś swój wóz na drogę, czy puszczasz kierownicę i pedały, dlatego że już jedzie? W jakimkolwiek wieku jesteście, nie jesteście i nigdy nie będziecie całkowicie zaślubieni. Musicie się poślubiać codziennie. Zaślubić się to przyjąć jedno drugiego na trzech poziomach jestestwa: fizycznym, uczuciowym i duchowym. 1 Nie graj roli ani anioła, ani zwierzęcia; bądź człowiekiem. Żeby służyć, stół musi stać na nogach, rower na kołach, dach na domu.

Gość ostatni moheranin
Miłość cielesna pozostawiona sobie samej nie może być darem dla drugiego, bo jeżeli ciało nie jest przeniknięte duchem, tylko samego siebie może szukać. Jeżeli chcesz kochać, to duch musi ożywiać ciało, ale duch, w którym mieszka laska. Pocałunek jest niczym, gdy nie jest znakiem miłości; mówisz przezeń do drugiego: „Pragnę zjednoczyć się z tobą, w tym połączeniu chcę się wzmocnić oddając się tobie. Akt seksualny to dawanie się jednego drugiemu świadome, dobrowolne i z miłości, żeby sobie dać trzecie: dziecko; w samej więc swej istocie wyklucza egoistyczną przyjemność. Ażeby się oddać, musisz opanować siebie, opanować ciało, opanować serce, opanować ducha. Nigdy nie dojdziesz do kresu a więc oddawania się, a więc skończycie zaślubiać się. Nie tak to łatwo niczego nie brać dla siebie ani ciałem, ani sercem, ani duchem...; nie jest łatwo kochać prawdziwie, całe życie jednak macie na to, żeby jedno drugiemu pomagało kochać.2 Szanuj w sobie hierarchię swej istoty, inaczej twoJu rodzina nie będzie stała pewnie ani nie będzie należycie zrównoważona. opanowywania siebie, kochania. Nigdy nie Nasza zachłanna natura zraniona grzechem popycha nas do przywłaszczania sobie rzeczy i osób. Odwraca nas od dawania. Trzeba nam laski Odkupienia, żeby nas przywrócić miłości. Na rozstajach twej miłości zawsze wzniesie się krzyż, ale z tego krzyża Chrystus wzywa cię do zjednoczenia. W śmierci sobie połącz się z Jego śmiercią. On cię złączy ze swym Zmartwychwstaniem. Nigdy nie będziesz doskonale kochał, jeżeli tle pokutujesz i nie łączysz się duchowo. Spotykasz wiele par małżeńskich trzymających się za ręce, bo łatwo łączyć ciała. Dużo mniej łączących się sercem, bo trudniej kochać się serdecznie. Bardzo niewiele łączących się tym, co jest najgłębsze, bo bardzo niewielu małżonków zaślubiło swe dusze. Zaślubić swe dusze to podzielić się drogą zwie- nenia wszystkim: myślami, reakcjami, wrażeniami, wahaniami, żalami, projektami, marzeniami, radościami, zniechęceniami, całym swoim światem wewnętrznym i jego rozwojem. Zaślubić swoje dusze to drogą wymiany wytworzyć w sobie tę samą wolę przyjęcia i kochania braci, spotykania Boga i łączenia się z Nim. Zaślubić swoje dusze to wyzuć się z siebie i być jedno dla drugiego przeźroczystym, i tak stanąć razem przed Bogiem jak dwie ręce złożone do modlitwy. Nie oszukuj drugiego i siebie. Popatrz na siebie, wypowiedz się; tylko szczere zwierzenie się pozwoli wam się zjednoczyć. Jeżeli pozostaniesz tajemniczy, nie będziesz mógł kochać. Nie widać na zewnątrz, co jest w tobie; trzeba to pokazać. Zdecydować się kochać to zdecydować się przełamać swoją indywidualną autonomię, to zgodzić się na naruszenie swej samotności. Razem ustalacie kupno mebli, układacie budżet, przygotowujecie wakacje, sprawdzacie wagę dziecka, zapisujecie wzrost, pilnujecie jego nauki. A czy systematycznie mówicie ze sobą o pogłębianiu waszego małżeństwa? Czy dzisiaj bardziej tworzycie „JEDNOCI niż wczoraj, i czy jutro będzie ono jeszcze większe? Kwiat przemieniając się wydaje owoc. Owoc przemieniając się wydaje nasienie. Nasienie przemieniając się rozrasta się w drzewo. Jeżeli chcesz kochać, musisz pozwolić przemieniać siebie, gdyż poprzez miłość wzajemnie się otwieracie na nowy sposób widzenia, czucia, działania, wzruszania się, modlenia; to taki dodatkowy sposób ubogacający was. Przez codzienny dar miłości wzajemnie się zapładniacie nie tylko na płaszczyźnie fizycznej, lecz na wszystkich płaszczyznach; pozwalacie na nowo się rodzić, właściwie mówiąc pozwalacie na nowo powoli się „stwarzać. Dlatego to miłość prawdziwa jest silą rzeczy nierozwiązalna. Małżonkowie, którzy się rozchodzą, „rozrywają dziecko, sami się „rozdzierająu, ale przekreślić małżeństwa nie mogą. Droga miłości wiedzie od ciała do ducha, od tego, co skończone, do nieskończoności, od tego, co doczesne, do tego, co wieczne. Tak samo twoja miłość powinna powoli stawać się wyższa jakościowo, od przyciągania się i zjednoczenia ciał do przyciągania się i zjednoczenia serc, a następnie do wspólnoty ducha, aż do nieskończonych głębin duszy zamieszkanej przez Boga. Jeżeli zaślubisz tylko ciało, szybko je poznasz i zapragniesz innego. Jeżeli zaślubisz tylko serce, szybko je zgłębisz i pociągnie cię inne. Jeżeli zaślubisz „człowieka, co więcej, „syna Boga, wtedy, jeżeli zechcesz, twoja miłość będzie wieczna. Bo poza wami istnieje nieskończoność, która pozwala mężczyźnie i kobiecie uczynić ich miłość wieczną. Nikt nie puka do pustego i zrujnowanego domu. Nikt nie może pić z wyschłego źródła. Oboje będziecie zdolni do miłości, jeżeli staniecie się jedno dla drugiego niewyczerpanym źródłem. Świadomie czy nie, dążeniem miłości jest zjednoczenie się z Bogiem. Dlatego małżeństwo totalne może się wypełnić tylko w Sakramencie, w tej nieskończonej tajemnicy miłości Trójcy, przeżywającej się w dwóch istotach ludzkich złączonych w JEDNO. Jeżeli żyjecie Sakramentem Małżeństwa, jedno stanie się dla drugiego kimś nieskończenie cennym i niewyczerpanym, bo jedno drugiemu da BOGA-MIŁOŚĆ.

Gość Karczmareczka 123 vel...
:O a to ze "Strażnicy"??

Gość ostatni moheranin
nie z Z ksiązki modlitwa i czyn Michel quoist Bardzo często człowiek nie urnie kochać; myśli, że kocha, a kocha tylko siebie. Na dalekiej drodze wiodącej do miłości wielu zatrzymuje się, urzeczonych mirażem miłości: Jeżeli wzruszasz się aż do łez na widok cierpienia , Jeżeli czujesz, że przy tej lub tamtej osobie serce bije ci bardzo mocno, to nie miłość, to uczuciowość. Kochać TO DAWAĆ SIĘ Jeśliś się dał „złapać jej łagodną siłą lub wdziękiem, Jeżeli jesteś oczarowany i poddajesz się, to nie miłość, to zrezygnowanie. Jeżeli jesteś poruszony jej pięknością i patrzysz na nią, żeby się nacieszyć, Jeżeli uważasz, że ma wybitną inteligencję, i szu kasz przyjemności w rozmowie z nią, to nie miłość, to podziw. Jeżeli za wszelką cenę chcesz uzyskać spojrzenie, pieszczotę, pocałunek, Jeżeliś gotów na wszystko, żeby tylko wziąć ją w ramiona i posiąść jej ciało, to nie miłość, to gwałtowne pragnienie zrodzone ze zmysłowości. Kochać nie znaczy wzruszać się kimś, mieć serdeczne uczucia dla kogoś, poddawać mu się, podziwiać, pożądać, pragną6 kogoś, chcieć posiąść kogoś. Kochać to przede wszystkim oddać się drugiemu, innym. Kochać nie znaczy „czuć.1 Jeżeli czekasz z kochaniem, aż cię popchnie uczuciowość, niewielu ludzi pokochasz na ziemi.., a już na pewno nie swoich nieprzyjaciół. Kochać to nie odruch instynktu, to świadoma decyzja woli, żeby pójść ku innym i oddać się im.

Gość zdołowana masakra
ostatni moheranin kochalam męża, bardzo, zniosłam sporo, 7 lat razem i wiecej zlego niz dobrego Klamstwa, oszusta, ptem sie dowiedzialam, ze i zdrady Nieodcieta pepowina, mamusia i siostry na pierwszym miejscu, a moja fukncja uslugowa wobec niego, slowa kocham Cie syszalam jak mu sie przysluzylam, np, zobilam cos na czym mu zalezalo, zalatwialam jego sprawy wtedy po wszystkim dostawalam nagrdoe - kocham cie Tak jakbym musiala zasluzyc, nie kochal i nie kocha mnie jako mnie osobe Tylko mam byc przydatna Ale moja milosc juz padla, bo na zwiazek musza pracowac 2 osoby, on zawsze zajmowal sie soba swoimi potrzebami, mnie stawial gdzies tam I ja mam dosc tego Proste :) a moj jednorazowy kochanek dal mi chwilowa odskocznie Szkoda, ze tak krotko ale i tak bylo przyjemnie

Gość do zdołowana masakra
do autorki dlaczego autorko nie wierzysz, ze on sie mogl w tobie zakochac? moze sam jest zaskoczony tym co do ciebie poczuł, to by tlumaczylo jego dziwne zachowanie zazdrosc, troske, chec kontaktu nie odzywaj sie do neigo i zobacz jak dlugo wytrzyma bez kontaktu z toba Bo albo sie zakochal albo ma cie dosc Inaczej trudno wytluamczyc jego zachowanie ale dziwne bardzo jest, ze nie chce seksu Kazdy zdrowy facet jak ma chetna kobiete, ktora mu sie na dodatek podoba nie odmowi sobie seksu Mowy nie ma Dlatego bardzo dziwne to Ciekawi mnie bardzo, o co chodzi Napisz co sie u was dzieje :)

Gość hjsguzfjhasdf
A mi sie wydaje ze on poczul cos do Ciebie bo wlasnie tak sie zachowuje

Gość zdołowana masakra
cholera ! przegralismy mecz :(:(:( kurde im wiecej osob zaczyna pisac, ze on cos mogl poczuc to ja zaczynam nad tym za duzo myslec ;/ a to nie jest dla mnie dobre :)

Gość zdołowana masakra
:(:(:( cholera mam dosc zycie nie jest fajne :) myslalam, ze ta znajomosc przyniesie mi sama radosc i zabawe :(

Gość seks układ?:):)
hahaha autorko to nie jest seks układ skoro nie macie seksu hahahahaha dzieci, które chca się bawić w dorosłych Seks uklad poleega na tym, że się spotykacie przez jakiś czas, uprawiacie seks a potem żegnacie I obie strony są zadowolone, nikt się nie zakochuje, nikt nie ma pretensji

Gość seks układ?:):)
ale to w sumie jest proste i jak sie jest rozsadnym to mozna wchodzic w takie uklady Bo w takich ukladach klopotem sa kobiety ;), bo to zazwyczaj one maja potem pretensje i oczekiwania Dlatego zaskakuje mnie ten facet, moze sie w Tobie zakochal rzeczywiscie Jestes jakas super laska autorko?

Gość zdolowana masakra
ja juz tez nie bede wchodzić w takie uklady :) też zawsze bylam rozsadna, ale od lutego mam doła, zycie mi sie posypalo i tak jakos stracilam wiare, ze cokolwiek sie poprawi i weszlam w uklad na zasadzie - nic mnie juz nie czeka, wiec dlaczego mam tego nie zrobic .... nei zakochal sie, ma mnie gdzies jak to pisali wyzej inni A ja jestem ladna kobieta, naprawde ;) wysoka, fajna figura, dlugie wlosy, powodzenie zawsze mialam i mam Ale mysle ,ze wyglad to nie wszystko, zeby sie ktos we mnie zakochal ;)

Gość Kaaaasia_85
a ja myślę, że się zakochał i sam jest na siebie zły. Nie spodziewał się tego i nie wie co dalej robić, z seksem zwleka, bo to pogorszy w jego przypadku sprawę, a skoro ma kobietę pewnie nie chce problemów. Ma poczucie, że powinien to zakończyć i nie brnąć w to dalej ale jednak nie potrafi, bo uczucia górą?

Gość zdolowana masakra
kasia dalam mu juz kilka razy okazje do wycofania Powiedzialam wprost, sluchaj odpusc sobie mnie, masz kobiete wycofaj sie Ja to zrozumiem Przemysl to i zdecyduj wlasciwie Czyli on musi sobie poradzic ze soba? A co ja mam robic? Chyba najlepiej usunac sie na bok A on niech sobie poradzi i pouklada sobie ze swoja kobieta wszystko

Gość Kaaaasia_85
Odpuść go sobie, nie odzywaj się jakiś czas, bo ten facet sam nie wie czego chce, nie narzucaj się, a sam w końcu albo się odezwie i wytłumaczy o co chodzi, albo kontakt się urwie. Określił, że spotykacie sie na czystych zasadach, a sam to komplikuje, ale bardzo często te wszystkie układy bez zobowiązań kończą się w taki sposób, że jedna osoba się angażuje. Też mam takie doświadczenia niestety...

Gość zdolowana masakra
kasia niestety kontakt bedziemy miec zawodowo, wiec calkiem sie nie odciac nei da Ale ja potrafie normalnie rozmawiac podczas naszych kontaktow zawodowych o pracy tylko Jutro mamy spotkanie w sprawach zawodowych, ciekawe jak sie bedzie zachowywal :)

Gość Kaaaasia_85
To rozmawiaj wyłącznie o sprawach zawodowych bez żadnych podtekstów :P Niech sobie nie myśli, że będziesz latać i prosić się o spotkanie. Atrakcyjna kobieta zawsze znajdzie kogoś na taki układ, to facet musi się bardziej postarać :P Daj znać jak już coś się wyjaśni ;)

Gość zdolowana masakra
wiem, tak będzie tylko rozmowy zawodowe, potrafię :) bo już tak robiłam, jak mi wcześniej robił jazdy. To on od razu - coś Ty taka oficjalna? Co Ci jest? Słońce? i zdrabnia wtedy moje imię jak czuje, że ja sie wycofuje Sama jestem ciekawa co będzie Napisze co i jak się toczy ;)

Gość zdołowana masakra
jak na razie cisza :) ja sie nie odzywam, on milczy :) ciekawe co bedzie jutro W sumie jutro nie musi do mnie przychodzić, mozna zalatwic mailem, ale na taka propozycje odpowiedzial, zebym nie cudowala i ze bedzie w poniedzialek ... ciekawe co znowu wymysli Ale ja postaram ise byc twarda i tym razem nie ulec jego slodkim slowkom Tylko pozostane nieugieta :)