Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PannaMigotka123

Ciąża czy wymysł...?

Polecane posty

Witam wszystkich, Piszę do Was bo muszę się kogoś poradzić... otóż podejrzewam, że mogę być w ciąży. Przeszukałam chyba wszystkie możliwe fora dotyczące ciąży jej objawów itd no i sama nie wiem co mam myśleć. Moje cykle są nieregularne z reszta nigdy nie były nawet po odstawieniu tabletek anty. Ostatni okres miałam 26ego maja trwał on tylko 3 dni, według moich obliczeń (prawdopodobnie) moje dni płodne zaczęły się 4 czerwca, a 9ego miałam owulację. Kochałam się z partnerem właśnie 4ego(do końca) oraz 6,7,10 i był to stosunek przerywany (tak wiem, że stosunek przerywany to żadna forma antykoncepcji). Od 2 dni mam okropne wzdęcie i nie mogę się wypróżnić. Boli mnie kręgosłup w dolnej części, czuję takie rwanie(nie wiem jak to opisać) i nie mogę się schylać. Do tego czuję jakieś dziwny ból- kłucie w podbrzuszu i pochwie. Wczoraj zdecydowałam się na zrobienie 2 testów i wyszedł wynik negatywny z tym , że zrobiłam je późnym popołudniem wiec liczę się z tym, że zrobiłam je za wcześnie lub za późną porą. 23ego powinnam dostać okres wiec zrobię test ponownie w tym dniu rano dla pewności. Dodam jeszcze, że piersi mnie nie bolą i nie widzę zmian w ich wyglądzie z reszta nawet przy zbliżającym się okresie nie odczuwałam żadnego bólu w piersiach. Proszę powiedzcie mi czy jest możliwe pojawienie się tak szybko jakichkolwiek objawów? Czy któraś z Was odczuwała coś podobnego? Z góry dziękuję za odpowiedź! Nie chcę sobie wkręcać czegokolwiek, ale bardzo bym się cieszyła z fasolki :)

Gość mamamam27
autorko sama jesteś fasolką.... pierwsze objawy ciąży wiążą się z wysokim poziomem hormonu hcg i pojawiają się koło 8tc czyli 4 tyg po terminie @ która nie przyszła więc mega schizujesz a co do testów to robi sie je rano z pierwszego porannego moczu i zaleca sie nie pić i nie sikać w nocy nic bo wtedy stężenie hcg jest większe i wiesza szansa że test je wykryje

mamamam27 Nie wiem czemu uraziło Cie to, że użyłam sformułowania "fasolka" wiekszosc z nas uzywa go i nie ma z tym problemu. Czy może byś wolała żebym napisała "beczącego bachora" ? wtedy bym zrozumiała Twoja irytacje. Druga sprawa zaznaczyłam, że mam świadomość tego, że test zrobiłam za wcześnie i o złej porze, ale widocznie tego nie zauważyłaś no cóż... a z resztą forum jest miejscem gdzie możemy się wspolnie wspierać i dawać rady bo każda z nas jest inna i wszystko inaczej przechodzi. Jeśli mam wątpliwości to skieruje je właśnie tutaj... czy masz z tym jakiś problem?

Panno Migotko :) tutaj potrzebna jest cierpliwość. Nikt nie powie Ci tu czy jesteś w ciąży. Ja z konieczności mialam robioną bete kilka dni po owulacji, beta nic nie wykazała.. 9 dni później zrobiłam test - dwa dni po terminie @ - dwie kreski :) i obecnie czekam na pierwszą wizytę potwierdzającą. Nie warto robic testów przed terminem @ bo to mija sie z celem.. Jajeczko tak szybko się nie zapłodni i nie zagnieździ jak mogłoby się wydawać.. Pozdrawiam

i wydaje mi się, że objawy też tak szybko się nie pojawiają.. ja jestem dopiero 5 dni po terminie @ i odczuwam tylko i wyłącznie bóle podbrzusza.. no raz miałam zgagę :) i okropnie bolesne piersi tydzień przed @.. a tak to nic :)

Gość PannaMiggotka123
wiem, wiem ... robiac test tez chcialam sie upewnic czy aby nie zaszlam w poprzednim cyklu bo jak juz wspominalam moj okres trwal tylko trzy dni i byl bardzo skapy. Poczekam na @ jesli sie nie pojawi dopiero zrobie test po kilku dniach. Kurcze to wszystko tak wspolgra, ale skoro mowicie ze objawy nie pojawiaja sie tak szybko to chyba czas sie wybrac do lekarza postawic inna diagnoze na te wszystkie bole :-o :-) Bardzo dziekuje za odpowiedzi:-):-)

pierwsze objawy ciąży pojawiły się u mnie 3 tyg po terminie miesiączki, wcześniej nawet w najśmielszych snach nie stwierdziłabym, że jestem w ciąży, gdy miesiączka się nie pojawiła a objawy zaczęły przybierać na sile wówczas zrobiłam test :) lepiej się nie nastawiaj, wiem coś o tym a poza tym, życzę szczęścia :)

Gość danp
Nie jesteś.