Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysiadam:(

Zwariuję!!! Wyglądam jak potwór

Polecane posty

Już nie mogę sama ze sobą wytrzymać. Sprawa wygląda następująco: zapuszczam brwi, bo kosmetyczka je okropnie wyrwała, w dodatku fryzjerka zafarbowała mi włosy na ciemną czerwień, a chciałam jasny brąz. Mam już odrosty 5-centymetrowe, ale obiecałam, że więcej włosów nie zafarbuje. Na twarzy mam trądzik plus popękane naczynka no i zmarszczki palacza. Ale ja głupia byłam, że paliłam. Tydzień temu rzuciłam. Zęby żółte, ale w tym kierunku już coś robię (dobrze, że są chociaż proste). Odkąd rzuciłam mam straszne zaparcia, chociaż bardzo zdrowo się odżywiam. Mam 25 lat, wyglądam gorzej niż moja 50-letnia mama. Co zrobić? Jak się nauczyć z tym wszystkim żyć?

Gość Nigdy nie jest tak zle :-)
Kochana. Nigdy kobieta nie wyglada tak zle, jak sobie wyobraza :-) Nap ewno nie jest tak zle, to tylko ty to widzisz :-) Wlosy - jesli masz 5cm odrosty, to zrob sobie krotka fryzurke :-) Tez w niej kobietom ladnie, a beda odrastaly szybciej i beda ladniejsze jesli je zetniesz. Cera? No coz, musisz przeczekac. Mi okolo 6 tygodni po rzuceniu palenia zajelo, zanim wrocila do normy. Na naczynka popekane bedziesz musiala zastosowac jakis preparat, zapytaj w aptece. Brwi nie zapuszczaj, wyrywaj zbedne wloski. Naucz sie robic to sama, nie chodz do kosmetyczki. Naprawde jestesmy w stanie zrobic to dobrze bez niczyjej pomocy. Kochana, na pewno nie jest az tak zle :-) Trzymam kciuki :-) Jesli zainwestujesz w siebie troche czasu i pomyslu, to znowu bedziesz czula sie pieknie :-) Zaslugujemy na to. Czas zainwetowany w swoj wyglad zwraca sie po stokroc w zdrowiu psychicznym :-) Buziaki i powodzenia

No właśnie włosów nie zetnę, bo mam odstające uszy. Od zawsze chodzę w rozpuszczonych. No poczekam, może masz rację z tym, że skóra musi dojść do siebie. Mam kremy na naczynka. Co dwa dni odkładam 10 zł do skarbonki, zamiast kupowania fajek. Za rok chciałabym usunąć laserowo naczynka. Brwi od lat wyrywam i zawsze miałam ładny łuk, ale teraz kosmetyczka przesadziła i zrobiła i dosłownie cieniutki paseczek. Wiem, że kobiety wyolbrzymiają, ale ja naprawdę wyglądam źle, chociaż staram się jakoś trzymać. Wszystko się posypało na raz. Również pozdrawiam:)

Wiesz, mysle ze kazda z nas ma w swoim zyciu taki czas, kiedy wszystko jej sie sypie :-) Moj najgorszy byl wtedy, kiedy po chorobie prawie wogole nie mialam wlosow. Przetrzymalm, odrosly :-) Po tamtym doswiadczeniu wiem, ze takie rzeczy mijaja i nikt, absolutnie nikt o nich nie pamieta. To my je tak wyolbrzymiamy. Przeczekaj pare tygodni, nie skupiaj na tym swojej uwagi. To na pewno nie minie. I pamietaj - nie ma brzydkich kobiet. Sa tylko takie, ktore tak o sobie mysla :-)

Bardzo Ci dziękuję za wsparcie. Troszkę się uspokoiłam:)

Nie ma za co :-)

Gość WhiteSkiesss
na zmarszczki pij duzo wody ja pije 4/5 litrow dziennie i ani jednej zmarszczki i mam 20 lat.a moja siora w wieku 20 miala mase zmarszczek a pila dziennie 3/4 szlkanki picia najwiecej te 6,7 szklanek ,ma 23 lata a pelno zmarch;/ Zero stresu duzo plynow i to troche cos pomoze na zmarchy pozatym kremy jakies uzywaj,bo 25 to czas by zaczac uzywac kremu przeciwzmarszczkowego. Powodzenia! Pamietaj nie jestes potworem,musisz tylko o siebie troche zadbac.

Gość WhiteSkiesss
Mozesz tez w necie na zmarszczki kupic kwas hialuronowy;) Nie smutaj glowa do gory!:D Bedzie dobrze i dotrzesz do celu.

Gość cdfvbnm,
Ja też się tak czułam. Po urodzeniu dziecka byłam szara,zniszczona, zmęczona, zaniedbana. Wzięłam się za siebie. Czuję, że mężczyźni się za mną oglądają, uśmiechają się. Jestem z siebie dumna i mam ogromną motywację, żeby było coraz lepiej. Schudłam 6 kg, noszę wysokie buty... Czuję się dobrze :)

Właśnie to nie jest tak, że o siebie nie dbam. Dbam. Używam kremów, ale nie przeciwzmarszczkowych, bo uważam, że one nie działają. Zamiast tego smaruję się olejkiem arganowym. Piję dużo wody i zieloną herbatę. Mam zmarszczki typowe dla palaczy tzn. nosowo-wargowe. Pod oczami jeszcze nie. Chodziłam rok do kosmetyczki. Stan mojej skóry jest mimo to fatalny. Wcześniej miałam piękne włosy i brwi, a teraz nawet tego nie mam. Po prostu koszmar!! Chodzi mi o to, że czasem brakuje mi już sił na to wszystko.

Gość urocza czrownicaa
wlosy zafarbuj jeszcze raz. Dlaczego chodzisz 5cm odrostow?? zafarbujesz odrazu lepeij sie poczujesz, brwi juz niedlugo ci odrosna(naszczescie szybciej niz wlosy) na zmarszczki palacza nic ci niedoradze, niegdy nie palilam to nie wiem, chyba dlugo i duzo musialas palic jak juz w tym wieku je masz

Mam odrosty, bo chcę wrócić do naturalnego koloru włosów. Nie chce ich farbować, bo nigdy nie wychodzi taki kolor, jaki bym chciała. Tak paliłam długo - 10 lat.

Gość kj84
na brwi i rzesy polecam Ci olejek rycynowy który naprawde działa,rosna po nim w mega tępie grubsze i mozniejsze:)a włsoki sobie farbnij jak nie podoba Ci sie ten kolor jakims ciemnym blondem powinien wyjsc brązik ładny:)na naczynka wiadomo kremy, ale mozesz uzywac jakis delikatnych podkladów, nic sie nie martw niedługo zapomnisz o swoich problemach;)

Gość kj84
tempie*:P

Gość A ja jeszcze nie........
Brwi - olejek rycynowy. Jest zachwalany przez kobiety. Włosy - mozesz użyć szamponetki, która nie zawiera amoniaku i nie niszczy włosów :) Zęby - kup jakąś pastę wybielającą - jesli nie pomoże to wybierz się do stomatologa :) Trądzik - rób maseczkę z drożdży, pij herbatę z bratka.. niestety pękające naczynka są również moją zmorą na szczęście nie na twarzy więc na to nic nie poradzę. Ewentualnie zażywanie witamin, które uszczelnią naczynia krwionośne. Trochę ruchu - bo pewnie nie tylk ona twarzy masz popękane naczynka.

Olejku spróbuję, dużo dobrego o nim słyszałam. Myślę właśnie, żeby ratować się szamponetkami, gdy włosy będą odrastać. Jak będą za ucho to zetnę je na boba, podobno będzie mi pasować. Kupiłam właśnie pastę "Glister", w sumie dopiero 3 dni szczotkuję zęby, a już widać małą różnicę:). A ja jeszcze nie... właśnie dziwne jest to, że naczynka mam w sumie tylko na nosie, tyle, że jest ich mnóstwo. Bardzo dziękuję za rady, na pewno wiele z nich wykorzystam:)

Gość zafarbuj wlosy na naturalny
kolor. Nie wystawaiaj buzi z naczynkami na slonce ( mozesz uzywac lekkiego samoopalaca, to naczynka beda mniej widoczne. Smaruj twarz kremem nawilzajacym, rob maseczki, zmarszcki w tym wieku znikna.Zebow nie wybielaj, wystarczy jak je dobrze bedziesz szorowac przez jakis czas.

Widzisz, ja bym bardzo chciała zafarbować na naturalny kolor, ale fryzjerzy chyba nie wiedzą, co to znaczy. Dwa razy w życiu prosiłam o wyrównanie koloru, raz wyszłam z czarnymi włosami, innymi razem z ciemną czerwienią:-/. To ja może powiem czego używam: krem nawilżający do cery atopowej z Biodermy, do tego olejek arganowy pod oczy, z la roche posay krem do skóry z łzs (od tego robi mi się trądzik), krem z Isis Pharma na naczynka, do tego mam też filtr 50 z Biodermy. Będę musiała pomyśleć nad maseczkami, no i kupie ten olejek rycynowy:). O wybielaniu nie myślę, chciałam pójść na usuwanie osadu i przebarwień. Chodzi mi głównie o przestrzenie międzyzębowe.

Gość zafarbuj wlosy na naturalny
wyprobuj sama farby tzw 28 myc, (probki koloru w sklepie (np w rossmanie)> zawsze troche przycmi odrosty( z tym,ze raczej rozjasni, niz przyciemni)

Kolor już bardzo wyblakł. Moje naturalne włosy są teraz ciut ciemniejsze, takie ciemno brązowe, natomiast zafarbowane są trochę jaśniejsze z odcieniem czerwieni. Wybiorę się do drogerii i może znajdę coś w swoim kolorku. Dziękuję za pomoc:)

Gość A ja jeszcze nie........
Nie tylko Twoja fryzjerka jest daltonistka nie martw się.. ja tez chciałam aby mi zafarbowała na kolor możliwie najbardziej zbliżony do naturalnego. Mam dość ciemne włosy, a ona mi zafarbowała na jasny brąz. Następnym razem z kolei walnęła mi taki ciemny brąz, że postanowiłam sama farbowac dalej włosy i zrezygnowałam z powrotu do naturalnego koloru.