Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam dwóch fachowców

mam super pomysł na biznes ale potrzebuję informatyka i prawnika...zyski podziel

Polecane posty

nie wiem czy to jest dobry pomysł i czy sie nadaje do realizacji, chociaż skoro ktooś wyskoczył z miliona dla kogoś kto wymyślił podwójne paluszki to może...moze mam isc do programu dragons'den?

w razie co zawsze mogę pozniej powiedzieć, że wysłałam mejla z treścią pomysłu a ktoś to wykorzystał?

Gość Auxillion
Prawnik i Informatyk potrzebni Ci są jako wspólnicy czy jako zleceniobiorcy?A może chcesz ich zatrudnić??

napisałam już...ale nie wiem czy wysłąć :O boje sie że mogę dużo stracić

Gość Auxillion
Jak masz pomysł to musisz mieć i koncepcję jego wdrożenia.Prawnik zapewne będzie Ci potrzebny do zadbania o ochronę praw autorskich jakie ci będą przysługiwać. Informatyk zaś potrzebny do technicznego wdrożenia tej koncepcji. Pamiętaj jednak,że cokolwiek byś nie napisał tu czy nawet poprzez odpowiednio sformułowaną korespondencję to stanowić to będzie już przesłankę sprzyjającą możności nabycia praw do tego komuś innego-chodzi o "upublicznienie"informacji na temat danego rozwiązania. To w grę wchodzi rzecz jasna wg naszego prawa gdy mamy do czynienia z czymś co ma cechy wynalazku bo przy jakiejś "metodzie"zarobkowania czy typie działalności lub usługi w grę wchodzą inne zasady.

panie K.Bartosz co Pański adres mejlowy robi na 'dodajoszusta.pl' ? :O

Auxilion ja nie wiem kogo sie poradzić, nie mam znajomego informatyka to musiałby być ktoś bardzo zaufany...a tak moj pomysł i tak zostanie niewykorzystany... ALe dziekuje za troske...teraz to juz nikomu nie zaufam i nie wysle...

Gość Auxillion
Szukasz prawnika i informatyka? Ok. Umów się na spotkanie mailowo. Szczegóły omówicie "przy kawie".I tyle. Czy chodzi Ci raczej o jakiś "nowy" typ usługi tak?

Gość BNIMANKUN DLADUM
GLOMBINDION PAKUK! PAPA VS PAKUŁA!

Gość kbartosz@op.pl
Poszukuję kontaktu z osobami. które oszukała ta sama osoba, co mnie- sprawdź wpis na forum dodajoszusta.pl

chodzi o stworzenie programu, program mogłby być darmowy (wiadomo,że jak kosztowałby tyle co Windows Office albo Photoshop to i tak byłyby pirackie wersje) + strona internetowa zyski czerpane byłyby z reklam, codziennie byloby kilka milionów odsłon o ile pomysł ten ma w ogole sens

Aha,ok, dobra, pytam bo ta strona z oszustami nie chciała mi sie otworzyć, wiec wolałam sie upewnić to własciwie mogłoby mieć działanie czegos w rodzaju antywirusa np. Avasta(ale nie chodzi o wirusy...)

Gość Auxillon
Nie demonizuj:D Aż tak źle nie jest. Jeśli masz przekonanie że to naprawdę dobry pomysł np na typ usługi w sieci to poprostu postaraj się omówić tę kwestię prywatnie a nie On-line. Do prawnika udaj się do kancelarii na płatną poradę prawną-tu filarem twego interesu będzie już w tym układzie tajemnica zawodowa. Z informatykiem podobnie.Znajdź jakiegoś konkretnego który działa jako przedsiębiorca.I tyle:D

a jak sie okaze że to dupny pomysł to strace 800zł albo wiecej?:D

Gość Auxillon
*-Czyli ostatecznie precyzując sprawę może nie tyle prywatnie co nie On-line;). Same maile w sprawach różnych pomysłów stanowią też dowód ale różnie to bywa. Ps muszę Cię jednak uprzedzić iż pomysłów z rozmaitymi programami komputerowymi czy tworzeniem jakichś portali jest od groma. Może okazać się iż już ktoś na"ten sposób"wpadł.;) Założenie czynisz dobre jak widzę. To jest tzw rozwiązanie hybrydowe tak jak większość w sieci.Częściowo opiera się na udostępnieniu czegoś non profit z równoczesnym wykorzystaniem tego dla zysku na innej płaszczyźnie.Tak jak w sieci;) Życzę szczęścia i pomyslności

dziekuje i wzajemnie, a ja sie zastanowię cyz napisac do Kbartosz...w sumie nikt nie chce pomagac bezinteresownie, ale moze zaufam? co mam do stracenia...pomysł.. tylko

Gość Auxillon
"a jak sie okaze że to dupny pomysł to strace 800zł albo wiecej?" To się nazywa ryzyko. Ale możesz pójść bezpieczniejszą drogą niż próby "werbowania""ekspertów"tu na kaffe. Znajdź informacje np w Twoim regionie o jakimś projekcie unijnym na dofinansowanie typu działalności jaki chcesz rozpocząć.Jeśli chcesz mieć zyski to będzie i tak musiała zacząć stosowną działalności. Od tego zacznij.Skontaktuj się z właściwym podmiotem i tam jak to się zwykłe odbywa[są takie konkursy o dofinansowanie]przedstaw businessplan.Znam pewna osobę ktorej się tak udało.Też chodziło o usługi w necie.