Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ;((

Z rudego do czerni - naturalne sposoby.

Polecane posty

Gość ;((

Mam rude włosy ;( Nie jestem z tego powodu smutny czy coś w tym rodzaju, mam dużo kumpli i koleżanek, ale nie w tym rzecz. Chcę się pozbyć tego koloru, Czy jest jakiś "NATURALNY SPOSÓB", aby się pozbyć tego koloru ? Nie chodzi mi o szybką zmianę, lecz powolny proces, który by trwał 6-14 miesięcy stosując go co 2-3 dzień, abym też nie musiał po tych 14 miesiącach co 7dni go ponawiać. Chodzi mi o zmianę całkowicie tego koloru z rudego do ciemnego brązu.

Gość hehaaaeaa
Takich cudów nie ma. Jedyne co można zrobić to wcierać olejek rycynowy, który LEKKO przyciemnia.

Szampon z henna, plukanie pokrzywa, olejek rycynowy, nafta kosmetyczna. Przy czym wszystkie procz przyciemniania rewelacyjnie wzmacniaja wlosy

Gość ;((
jeśli bym długoo bardzo długo to stosował to czy jest szansa aby włosy się utrwaliły i potem przez jakiś czas rosły w "tym" kolorze ?

Gość lelklo
Oczywiście, że nie.

Gość ;((
hmm, Ile ta henna trzyma ?

Gość ;((
I na jaki ona kolor zciemnia ?

Jak FARBUJESZ henna, to w sumie nawet 4 tyg. jesli myjesz co 3 dni, ale juz po 10 dniach przeswituje kolor wlosow , np. ja farbowalam ruda i teraz po 2 tyg. mam braz z rudym polyskiem. Ale Tobie farb nie radze. Jesli bedziesz regularnie raz w tygodniu stosowal te przyciemniacze bedziesz mial wlosy wygladajace na naturalnie ciemniejsze, dopoki je bedziesz stosowal.

Szampon z henna stosowany z pokrzywa i pozostalymi rzeczami da Ci odcien wpadajacy w braz, kasztan, lub braz Henna w duzych ilosciach barwi na ciemny braz zdaje sie

Gość izkkka
Sama henna barwi na rudo/czerwono. Na brąz do czerni barwi henna z dodatkiem indygo i amli (mieszanki Khadi np.), ale je (jaki i czystą hennę) się trzyma na włosach 1,5-2 godz. No i odrosty będą, trzeba kolor robić regularnie.