Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 78968422fafafgaag

smoczek uspokajacz - ile sztuk kupić????

Polecane posty

Gość 78968422fafafgaag

czy 2 wystarczą? nie planuję często używać, raczej jak zajdzie taka potrzeba

Gość Chv
Wogole nie kupuj nie ucz dziecka smoczka mój ma rok i ani razu smoczka na oczy nie widział i jakoś żyje a pózniej to tylko cieżko oduczyc

Gość jcpenny
ja miałam 2 i spokojnie wystarczyły

Gość hitsezonu
chv dobrze pisze, mój też nie chciał smoka i nigdy nie używał (od razu wypluwał) i mam spokój, potem ciężko oduczyć a jak widzę takie 2-3 latki ze smokiem to masakra :O

Gość mamamam27
autorko nic nieplanuj jeśli chodzi o dziecko - bo plany planami a realia zupełnie inne - kup jednego a potem zobaczysz czy bedzie potrzeba czy nie i czy firma dziecku zpasuje . zawsze możesz potem dokupić -

Gość Malinowa herbata
Jak kupiłam aventa i tommy tippie lepszy jest tommy tippie bardziej przypomina brodawke i używa tylko tego ale jak mu się zachce, ale to dobrze bo nie chce go przyzwyczajać :)

ja też przy 1 miałam plan nie używać, ale jak mały mial tak wielką potrzebę ssania ze non stop na mnie wisiał, nie jadł tylko wisiał, to dałam. drugiemu od razu dałam i już. oduczy się później :P na początku miałam 2 spokojnie wystarczało. teraz mam 6, bo ciągle gdzieś spada :P a używa i tak tylko do spania, ale zanim zaśnie to bawi się w "który dalej poleci" i pluje przez szczebelki nimi :P a potem krzyczy, bo jednak go chce :P mnie 2-latki ze smoczkiem aż tak nie rażą, ale dzieci 4-5 letnie już tak! a tu gdzie mieszkam jest ich masa! często do przedszkola ze smokiem w buzi przychodzą. jak dla mnie smoczek, a i owszem, ale tylko do spania, ewentualnie w przypadku dziecka do 3-4 miesiąca także do uspokajania w ciągu dnia.

Gość zonaKraka
mala agatka- jakbym swojego widziała :D Wyrzuca smoczek, przytulankę a potem woła mnie i pokazuje "mamo, upadło!"... każę mu spać, a przecież biedactwo bez jednego i drugiego nie może, więc podaję, odkładam i znowu zabawa... Mi wystarczył jeden, ale jak gdzieś zgubiłam- potem się okazało że w poszewce kołderki- to miał kupiony drugi, i teraz te dwa w domu mamy. U babci ma kolejny. ALe on ma właściwie tylko do spania i w razie jakiejś wyjątkowo wielkiej, życiowej tragedii do uspokajania, jeśli dziecko chodzi ze smoczkiem non stop to może więcej się przydać, chyba że wtedy używa się takiego sznureczka do smoczka.

Gość lajza manella
ani jednego!!!