Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazdzieciaatkieem

kiedy pojawiły się wam rozstępy w ciązy ?

Polecane posty

Gość mamazdzieciaatkieem

a moze w ogole was to omineło?

Gość fgfgtg
po 6 miesiącu zaczęłam odczuwać swędzenia skóry na brzuchu...do porodu jechałam już z rozstępami...:-P Rodziłam kilkanaście lat temu i wtedy nie mówiło się dużo o kremach przeciw rozstępom....teraz wiem, że wystarczyło by smarować brzuch oliwką dla dzieci...eh...

to zalezy ile przytyjesz w ciazy. Im wiecej tyjesz tym szybciej dostaniesz rozstepow. Ja przytylam w pierwszej ciazy duuuzo o rozstepy mialam juz w 5 mc . W drugiej nie mialam nowych bo malo przytylam . Ale sa kobiety ktore nie dostaja rozstepow wcale.

Gość ambasadorka ciepła
JA w ciazy nie miałam ani jednego rozstępu. Pojawiły się po porodzie. Na posladkach i brzuchu - nie umiem wyjaśnić dlaczego skoro już nie tyłam a chudłam:/ Smarowanie nie zawsze coś daje. Moja mama się nie smarowała i nie ma rozstępów po 2 ciążach. Moja siostra się smarowała i ma mnóstwo. Ja się nie smarowałam i mam po poprodzie a nie w ciąży:/

Gość tez mamaaaa
wcale sie nie pojawily :) nie wiem na ile to geny a na ile kremy - dwa razy dziennie uzywalam daxa i ziajki przytylam 14 kg

Gość lajza manella
w 8 misiącu dopiero

Gość d.z.iunia
Ja jestem na początku 7 mc i póki co żadnych rozstępów. Skóra też nie swędzi. Oby tak dalej.

w 1 ciazy w 37/38 tyg. cały brzuch przeryty. pomimo mazideł, masazy itp. przytyłam 12 kg. w 2 ciazy nie wiem kiedy, doszły jakies 3 nowe. nie przejelam sie nimi bo majac taki brzuch te 3 nowe nie robiły różnicy :P na szczescie nie mam ich na piersiach, nogach czy tyłku. tylko brzuch.

Gość dsfsdfqef
nie pojawily sie ani w czasie bycia w ciazy, ani po porodzie stosowalam tylko olejek migdalowy mniej wiecej 1 dziennie,przytylam 12kg

Gość Rozstepy da sie przezyc :P
Rozstepy pojawiaja sie zarowno, gdy sie szybko przytyje jak i szybko schudnie. Ja smarowalam sie cala ciaze-najpierw oliwka a potem kremami przeciw rozstepom, a w 8 miesiacu i tak pooraly mi brzuch, do tego skora strasznie swedziala. ale ja mialam wielki brzuch-duze dziecko+duzo wod plodowych, wygladalam jak bym miala blizniaki co najmniej. Teraz, 4 lata po porodzie, choc skora nie do konca sie wstapila, to rozstepy zrobily sie biale. Nadal codziennie brzuch smaruje.

ja przytyłam 9 kg i rozstępy pojawiły mi się 2 w dolnej części piersi po zakończeniu karmienia. na reszcie ciała nic, ale myślę że to geny bo moja mam po 5 ciążach praktycznie tez nic nie ma

Gość lkdd
Na szczęście w ogóle się nie pojawiły! A przytyłam aż 17 kg. Tylko, że codziennie wieczorem smarowałam się kremem (perfecta mama) i szczypałam skórę brzucha.

Gość Bzzzzzzzzzzg
U mnie w 9miesiacu przytylam 30kg :-( ale na brzuchu ani jednego tylko na nogach