Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaraczowa 24444444444

Rozliczenie podatkowe w UK online ??

Polecane posty

Hej :) Słyszałam że mozna uzyskac zwrot podatku poprzez wypełnienie formy online. Jesli ktoś jest w temacie i wie gdzie to się wypełnia i czy to na pewno "to" to proszę o odbiór :) link, albo cokolwiek :)

Gość ththtrr
to sie robilo do 31 stycznia.

Gość ththtrr
i nie mozesz tego zrobic online, najpierw musisz do nich zadzwonic o code, za pomoca ktorego logujesz sie.

no wlasnie tyle wyczytalam ze jest opcja dla samozatrudnionych, ale znajomy się przechwalał że on się rozliczy online mimo iz nie posiada wlasnej firmy. Trochę sie zdziwiłam bo rok temu nie bylo o tym mowy no ale wiadomo ze.. nigdy nie wiadomo do konca wszystko się moze zmienic.

Gość ththtrr
TO MADRY POLACZYNA JAKIS :O zal..

Gość ththtrr
jesli pracuje u kogos, to od nich ma p60 i tyle. Ale masz kolesi :D

Gość mam pytanie aaa
aa po uzyskaniu tego p60 to ile się czeka na zwrot podatku?

80mln brytyjczyko podobnych by się ucieszyło.ja mam znajomych co zeznania podatkowe do councilu wysyłają .wiec nic mnie nie zdziwi.i płacą kansil tax:)

a dajcie spokoj :O sami wiecie że tu wszyscy najmądrzejsi... a jeszcze powiedzcie prosze, jak to jest, że ten kolega dostał zwrot automatycznie bez zalatwiania zwrotu :O tez ciekawe.

Gość mam pytanie aaa
tak. p60 dostalem jakiej 2 miesiace temu , a kasy jak nie bylo tak nie ma.

To ze dostałaś to nie znaczy ze należy ci się.jak mi podasz income Gross Tax zapłacony i tax vide to ci powiem ile ci się nakezy

Gość ththtrr
zwrot dostajesz jak masz firme i koszta wsadzasz i nie przekroczysz limitu albo masz nadplacony podatek !!Ludzie!! !! Pracownik zwykly nie ma zwrotu!!!Chyba ze zarobi tylko 5500 w ciagu roku..

nalezy mi się ale malutko. Raczej rozliczę się w tradycyjny psosob. Ale się nasłuchałam że to takie oczywiste że mozna online.. bo tu wszystko mozna online.. eh.

ththtrr - co Ty za głupoty za przeproszeniem piszesz ze pracownik zwykly nie ma zwrotu. W Polsce masz zwrot podatku i w Uk tez. Pierwszy zawsze oddają cały, poźniej nie. :O

Najprościej.dzwonisz do revenue umawiasz appointmrnt idziesz z p60pani sprawdza wylicza 14dni max i masz na koncie lub czek

Nie prawda ze oddają.jak masz zły tax cod e to oddaja.jak masz dobry to w zeszłym roku masz7500wolnego bez podatku i tak jest obliczone ze nie zwracają ani nie doplacasz

dokładnie tak :)

nie zawsze nalezy się zwrot podatku. Andrzeju masz racje. Ale czasami zdarza się. Mi się nalezy maleńko ale to zawsze coś.

ja juz tam nie pracuje, ale zwrot odzyskac musze tak czy siak. a powiedz mi, ten sam znajomy przepracowal caly rok z takim samym tax code jak moj mąż, pracują razem i zarabiaja tyle samo, pracują tyle samo godzin, tamten moze nawet troche mniej i co sie okazalo dostal mega duzy zwrot bo ok 800 funtow a mojemu mezowi sie nie nalezy az tyle. :O...

Jakbym wiedział jaki masz tax cpde na p60 to mógłbym pomoc.skad wiesz ze jemu się nie należy tyle?tylko ze malutko.a może kolega scieme wali Znajdź p60i daj mi kilka danych to ci powiem ile ci się nalezy

Albo prościej od dochodu brutto Gross income odejmij 7470 i weź pomnoz wynik przez20%.oytzymasz należny podatek.porownaj z kwota jaka zabrali na podatek.800funtow to musiał bardzo długo na emergency cod e prscowac

ja teraz pracowalam dorywczo króciutko i mam p45 tax code at leaving day 747L total pay in this employment 3194.65 total tax in this employment 114.20

wiesz co i na moim p 45 to jest wszystko :(