Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brunetka85

z katowic do chorzowa (wesołe miasteczko) dojazd

Polecane posty

Gość brunetka85

Witam ! Chciałam się dowiedzieć tych co już tak podróżowali. Mam pociąg od siebie, do Katowic ( chyba na dworzec główny bo nie ma żadnego dopisku z nazwą stacji) i chciałam się dowiedzieć czy jest jakiś dojazd bezpośredni z Katowic dworca pod chorzowskie wesołe miasteczko i mniej wiecej jak kursuje i jaki jest koszt takiego przejazdu. Dziękuję wszystkim z góry za odpowiedzi ;)

Gość brunetka85
naprawde nikt nie wie ;( ?

Gość ---====mastes====---
12ZL ZA DOJAZD Z TAMTAD

Gość chorzowianka od zawsze
wsiadasz do tramwaju lini nr.6,11 lub 19 kupujesz bilet na jedno miasto:)

Gość tośtenona
Z dworca na tramwaj, przystanek za rynkiem nr 6, 19, 11

Gość tośtenona
20 zł taxi

Gość wiedzacywszytskoo
ja chyba 1,40 żl za bilet, a w ogole to z centrum kawtowic, do chorzowa tramwajem podjedziesz prosto pod wesole miasteczko, 6 lub 19 jeżdzą co chwile

Gość tośtenona
Autobus 673 674 7 23 z ul Mickiewicza :) jestem z tauzena to wiem

Gość brunetka85
dzięki wielkie ;) mam nadzieję że nie pobłądzę :D

Gość wiedzacywszytskoo
oj wystarczy spytac kogokolwiek a wszyscy Ci powiedza

Gość YouReallyGotMe
Z mickiewicza to powodzenia... Nie wiem jak dotrzesz tam, poza tym nie opłaca się stamtąd jechać. Jak wysiądziesz z pociągu to wyjdź z dworca na plac andrzeja i tu masz mapkę jak dojść na plac wolności: http://imageshack.us/photo/my-images/28/dworzecprzystanek.png/ Jak ide średnim tempem to jest 10 minut. Na rogu tam gdzie zaznaczyłam jest knajpka carpe diem, idziesz jeszcze kawałeczek prosto do pasów nie przechodzi przez nie tylko skręcasz w ulicę 3 maja czyli w lewo i idziesz prosto kawałek, znowu sa pasy i jeszcze kawałek i masz przystanek tramwajowy. tam wsiadasz w tramwaj 6, 7, 11, 19, 33 lub 7. Dojeżdżasz pod samo wesołe miasteczko. Jak wiesz o której będziesz to tu sobie wpisz: http://rozklady.kzkgop.pl/index.php przystanek pierwszy z którego jedziesz to Katowice Dworzec PKP a wysiadasz na 'WPKiW Wesołe Miasteczko' Jak się zgubisz to pytaj jak dojść do przystanku tramwajowego na dworcu pkp na ulicy 3 maja (bo teraz jest tymczasowo dworzec na andrzeja i stamtąd nie jeżdżą tramwaje!)

Gość brunetka85
jadę 7 lipca, to wtedy nadal będzie ta zmiana czy już będzie inaczej ?

Gość YouReallyGotMe
Zmiana jest do nie wiadomo kiedy, dworzec miał być gotowy na euro... Jak już będziesz na 3 maja to ten przystanek jest zaraz przed takim ogrodzeniem i widać rusztowania/szkielet nowego dworca.

Gość rozbite lustro
co cie pogielo?ty jej kazesz z placu wolnosci isc na przystanek na przeciwko dworca?przeciez na placu wolnosci jest przystanek tramwajowy,po co ma robic jeden przystanek do tylu?!

Gość YouReallyGotMe
Ale on jest w odwrotnym kierunku, ten przy aptece? Jeśli chodzi ci o ten pod pikiem to tam bardzo często się np. 6 nie zatrzymuje!

Gość brunetka85
to w końcu jak bo ja już nie wiem i zaczęłam się aż bać :(

Gość pseudomodel
dołączam się do pytania bo w przyszłym tygodniu się wybieram ze znajomą ;) jak jest z tym remontem bo nic mi nie wiadomo, a ja w Katowicach to może z 5 razy byłem i nie wiem gdzie co i jak tam chodzić :D Ta mapka niestety już nie działa.. :(

Gość Marcin92
Podbijam, bo też jestem ciekawy

Gość rozbite lustro
no w jakim odwrotnym kierunku?! jak spod deichmanna jedzie do chorzowa to ten spod apteki na placu wolnosci tez musi,ten spod pika jedzie w kierunku rynku a chorzow jest w strone załęża.

Gość rozbite lustro
jak ktoś przyjeżdża pociągiem to wychodząc z peronu patrzy żeby dojść na plac andrzeja,ledwo przekroczysz wrota dworca na lewo masz mapke i stamtad sie dowiesz jak dojsc na plac wolności wtedy idzisz na przystanek pod apteke i stamtad jedziesz na chorzow przystanek wesole miasteczko,zreszta z tramwaju widac i ewentualnie mozna kogos w tramwaju spytac na pewno ktos pomoze.

Gość brunetka85
dzięki za rady, mapka się przydała i trafiłam bez problemu ;) jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc :*

Gość gość
Mnóstwo kultury, wyrażeń z języka potocznego, dużo serca i pracy, to wszystko sprawia, że http://etranslator.com.pl/temat-gdy-korepetycje-sie-rozrastaja?pid=8365#pid8365 Niemcy, Francuzach i języku francuskim jest moim ulubioną stroną językową. Polecam dla zainteresowanych korepetycje francuski z dojazdem Katowice. Chociaż w wielu państwach nie jest on językiem rodzimym, języka francuskiego używa się w wielu sektorach życia publicznego : w urzędach, w wojsku, w języku prawniczym, mediach, handlu i dyplomacji.

Gość gość
iTaxi polecam - dzwonisz i powinni ci mniej więcej podać, ile będzie kosztować przejazd. A ogólnie to dobra korporacja z racjonalnymi stawkami, tak więc mogę ich zdecydowanie polecić z wielu powodów. I polecam.

Gość gość
Taksówka to jest bardzo dobre rozwiązanie. Ja kilka razy miałam sytuację podbramkową i musiałam skorzystać z usług www.tele-taxikatowice.pl . Teraz wiem, że nie warto tracić czasu, czekania i pieniędzy bo tej korporacji nie zapłacimy miliona monet.

Gość kato
wesołe miasteczko i zoo leży na granicy Chorzowa i Katowic.Autobus tramwaj i taxi do wyboru🖐️