Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

załamana12

nadżerka w 11tyg ciaży

Polecane posty

Hej dziewczyny .! jestem w 11 tyg ciaży wszystko jest wporzadku w miare bo na poczatku samym mialam krwawienia ale mniejsza o to juz ustały problem w tym ze dowiedzialam sie wlasnie wczoraj ze mam nadżerke . co teraz?? co sie z tym robi jak sie leczy czy zagraza ona dla dzidziusia??:( martwie sie strasznie;(

Gość jndxnsdkm
też miałam nadżerke i nie zagraża ona dziecku. po porodzie jest szansa że ona sama sie zagoi...:)

Gość jndxnsdkm
teraz nic z tym nie zrobisz...jak urodzisz może sama zniknie a jak nie to czeka cie pewnie zamrażanie bądź wypalanie laserowe. Ja do tej pory nie poszlam na to i wiem że to jest bład..>:(

Gość jndxnsdkm
no chyba może doprowadzić do raka szyjki macicy jeżeli sie z nią nic nie robi..tak jak ja:( ale w ciazy chyba nic Ci z nią nie zrobia bo mi ginekolog kazał czekać do porodu i powiedział że może dojść do samoistnego zagojenia sie po porodzie.

Gość jndxnsdkm
podobno nie boli ale ja sie tak cholernie boje że nie poszłam jeszcze...:(

może sama się zagoić. jak nie to faktycznie zamrażanie albo wypalanie. ja miałam wymrażaną kilka lat temu. nie jest źle :) trochę boli, ale bez tragedii.

Gość niusa
Miałam nadżerkę w ciąży -nic się nie działo z nią wtedy. Po porodzie wyleczyłam ją Solcogynem i cały czas było ok.

Gość bez nicka bo tak
wymrażanie nie boli:) nie jest to przyjemnie - ale nie boli raczej takie uczucie ciągnięcia jak przy okresie. Natomiast nie mialam wypalania, ale miała moja kuzynka i strasznie załowała ze nie dala sie namowic na wymrazanie. Po wymrazaniu na szyjce macicy nie ma sladu po zabiegu a po wypalaniu zostają blizny. Ja wymrazałam prywatnie, zapłaciłam za wszystko :400 zł w tym: wizyta i pobranie wycinka do badania histopatologicznego(nie boli, uszczypniecie tylko), dwie wizyty z wymrazaniem, dwie wizyty kontrolne po. Było to z 4 lata temu, wiec teraz moze drozej.

Gość Lidzia...
Ja miałam zamrażanie-nie nazwałabym tego bólem...raczej uczucie jak przy miesiączce.

Autorko w ciazy nadżerka nie grozi dziecku:) wiec spokojnie jak urodzisz juz ona moze ci na zawsze zniknac:) a ja mialam wymrazana przed ciazy i wcale nie boli:)