Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lijuhyv

Nie chcę mieć dziecka!!

Polecane posty

Gość mgmgmgmg
wiesz jesli chce miec mnie w domu nie ma problemu ale nie trzeba mi robic dziecka zebym zostala w domu wiec to nie o to chodzi a bylismy z nim w zeszle wakacje 5 tyg w jednym domku na wakacjach-nie zrazil sie za to ja tak! myslalam ze oszaleje

Gość mgmgmgmg
u mnie praca to zaden problem on by mi nie kazal pracowac i wracac do pracy bym nie musiala i dla mnie to tez nie problem ja poprostu nie widze zadnych plusow wynikajacych z tego poswiecenia pt ciaza i porod itd

a ja sobie nie wyobrażam życia bez dziecka też mamy dobrą sytuacje finansową i co by człowiek robił bez dziecka ,chyba by zgłupiał ,co ciągle na wycieczki?imprezy szybko by się znudziło :) a tak życie jest bardziej wartościowe:) bo się robi nie tylko coś dla siebie ale dla kogoś innego :P

Witam. Z doświadczenia mogę się wypowiedzieć, że rozumiem kobiety, które albo odkładają czas na dziecko albo wcale go nie chcą, nie czuja potrzeby, instynktu...ja posiadam potomstwo:) mam 3, 5 rocznego syna a za 5 miesięcy będe miała następne:)wiem, też że to ogromna praca i masa wyrzeczeń,. ale tez miłość którą nie można z niczym porównać. Uważam, że decyzję o posiadaniu dziecka trzeba podjąć wspólnie.Nie rozumiem takiej presji czy nagonki na pary, które nie chcą miec dzieci.Każdy ma swój wybór i wolna wole.Nie widzę też sensu w tekstach typu "brzydza mnie kupki"-wiadomo nic pięknego:) ale tez takie okreslenia, jakby kobieta chciala sie usprawiedliwic , ze tego dziecka nie chce...niech każdy robi jak uważa:)pozdrawiam

Gość mgmgmgmg
no ja bym chetnie jezdzila na wycieczki i korzystala z zycia a dzieci kojarza mi sie :koniec wszystkiego,koniec spokojnych nocy,odpoczynku,wycieczek,przyjaciol

Gość lijuhyv
nie jestem w stanie poświęcić marzeń o studiach plastycznych dla dziecka. Długo odkladalam to na później z powodu sytuacji finansowej. Teraz mnie stać na tą szkołę, a wszyscy wmawiają mi dziecko. Nawet nie bylabym w stanie cieszyć się z tej ciąży. Przypominałby mi to tylko o tym, że znowu to ja się muszę poświęcić. A dumny tatuś czasem poprowadzi wózek

Gość mgmgmgmg
a jaka sama radosc z czego???????????/ nie no nie dociera to do mnie

Gość lijuhyv
zbyt wiele w życiu poświęciłam, bo inni tego ode mnie wymagali. Ja nie mogłam niczego wymagać. Tego już nie mogę poświęcić. To by było za wiele.

Gość mgmgmgmg
ja sie lubie wyspac czasem wiec tym bardziej mnei to odstrasza bo jak jestem nie wyspana to nie umiem funkcjonowac,do tego zniszczone cialo rozstepy tlusty brzuch to mnie obrzydza od ciazy

dziewczyny do dzieci to trzeba dorosnąć i przedewszystkim wyzbyć się egoizmu ,więc lepiej dla was żebyście tych dzieci nie miały.

Gość mgmgmgmg
ja ma 29 lat wiec juz chyba nie dorosne :) nie wiodze zadnych powodow po co ludzie chca dzieci no zadnych a chcialabym to zrozumiec po co to na co komu tyle poswiecenia wole sie poswiecec zwierzetom przynajmniej kochaja bezinteresownie

Gość wszytskie chwalą się
Jeny już ie przesadzaj z tym wywyższaniem matek i tego że sa 8 cudem świata :-O większośc dzieci jest z wpadek i wystarczy posłuchać matek na ulicach czy w sasiedztwie czy rodzinie zeby sie przekonać, ze matki wcale nie mają cierpliwości do swoich dzieci, czsto ukrywają żal i zniechęcenie, zmęczenie, co potem wychodzi w relacjach z innymi ludźmi, mężem, samą sobą.

Gość wszytskie chwalą się
że juz nie wspomnę o tym, ze oczywiście wszytskie te zaborcze mamuśki, któe nie dają żyć swoim dzieciom nawet gdy sa już dorosłe i rozwalają ich związki też zapewne szybko wyzbyły sie egoizmu ZANIM zostały matkami :-O

Gość xyzxyzxyzaskjgcfashj
wiekszosc matek ktore znam sa nieszczesliwe tak naprawde

rzeczywiście trzeba dorosnąć, ale też z własnego punktu widzenia, muszę przyznać, iż tak naprawdę nie da się do końca przygotować na macierzyństwo...Można mieć wiedzę,chęć i pozytywny umysł-jednak zawsze coś nas zaskoczy:)mniej lub bardziej na plus:)dla mnie jest to wielka przygoda:P czasem jest dużo radości, czasem są łzy...takie życie.Bynajmniej nie czuję że coś tracę:)bo przecież te małe dzieciaki, w końcu wyrastają z pieluch i stają się dojrzałymi ludzmi:)

Gość mgmgmgmg
ale po co ci to odpowiedz dajcie jakis sensowny argument bo narazie to lipa

Gość mgmgmgmg
tylko nie piszcie ze po to by gatunek przedluzyc bo to do mnie napewno nie przemawia :)

no ico z tego że są z wpadek ?to nie oznacza ze są mniej kochane czy gorzej traktowane każda normalna matka dba o swoje dziecko jak najlepiej i jest w stanie przenosić góry dla niego ,przynajmniej ja tak czuję.Uwielbiam gdy moje dziecko się śmieje i jest szczęśliwe bo wtedy ja sama mam dobry humor:).A ludzie bez dzieci nastawieni na konsumpcje czyli tylko zaspokajanie swoich ptrzeba z przewagą materialnych to dla mnie puści ludzie ,rzeczy materialne są fajne i trzeba umieć z nich krzystać ale żadne z nich nie daje tyle radości c dziecko bynajmniej dla mnie:)

Gość mgmgmgmg
o wypraszam sobie ja mam psa i kocham go nad zycie i pomagham zwierzetom wiec nie jestem nastawiona na konsumpcje uwazam ze zwierzeta sa lepsze niz ludzie

jeżeli ktoś upatruje swoje szczęście w wygodnictwie,materializmie,karierze no to dla mnie jest puste .Żyje się po to by sprawiać radość drugiej sobie t jest prawdziwy sens życia .Na łożu śmierci będziesz mysleć o tym jaki wspaniały masz dom? ,biżuterie czy pozycje zawodową czy o swoich bliskich? o dzieciach,mężu z ktorymi spędza się magiczny czas

rzeczy materialne dają złudne szczęście i bardzo krótkie ale dziecko,mąż dają szczęście i radość na dłuuuuuuuugie życie :) no jeszcze zależy kto na kogo trafi ,ja trafić lepiej nie mogłam

Gość taka prawda i juz
FAKT - dzieci mieć nie powinnaś bo egoistka z ciebie i zimna ryba:/ Jesteś kobietą wybrakowaną. Bo natura tak to wymyśliła,że to samica zachodzi w ciążę - i każda normalna powinna do tego dążyć i tego pragnąć.

Gość taka prawda i juz
A po co się tak zapracowywać i zarabiać kokosy?Dla kogo?Dla siebie?No i po co jak nie masz tgo komu przekazać? Usiadziesz za 40 lat i pomyślisz " i po co mi to było - teraz nawet gęby nie ma do kogo otworzyć". Namawiać cię do macierzyństwa nie będę bo takie samolubne istoty mieć dzieci nie powinny bo tylko by ich krzywdziły.

ale po co ci to odpowiedz dajcie jakis sensowny argument bo narazie to lipa myślę, że osoby ktore, pytaja sie "po co ci to" nigdy nie znajda odp na to pytanie bo sa niedojrzale ..i bez urazy:) to taka jakby zapytac po co ci samochod lub wakacje na kanarach:)no po co? można bez tego zyc? Bynajmniej mozna i bez dzieci...jak ktos woli. Szukanie na sile argumentow jest glupota:)Dla Ciebie macierzynstwo to bzdura, dla innej cel i sens zycie:) Nie da sie tych dwoch stron pogodzic....wiec jesli ktos pragnie dziecka to droga wolna,ale jesli pytasz po co mi to? lepiej nie podwajac statystyk dzieci porzuconych w smietnikach....

Gość taka prawda i juz
jennifer No lepiej bym tego nie ujęła:)

Gość taka prawda i juz
Po to by nie być samotnym, po to by mieć kogo kochać, by ktoś ciebie kochał, by zobaczyć jak cudownie jest mieć, wychowywać dziecko jak magiczne chwile spędza się z rodziną a nie samemu. By wszystko nad czym pracuje się całe zycie przyniosło szczęsciei innym. Po to by na starosć uśiaśc przy kominku i mieć z kim wspominać, bywłasne doswiadczenia przekazac własnym dzieciom, by przedłużyć swój ród, gatunek. Powodów MNÓSTWO. Natomiast za nie posiadaniem jeden - EGOIZM

Gość glkjjhup
Dajcie kobiecie spokój. Jeżeli to facet nie chciał dziecka i ona ze strachu się temu podporządkowała to facet ma teraz problem, bo on chce a dziewczyna juz sie dostosowała do jego wcześniejszej potrzeby i rozsmakowała w życiu. Jednym słowem najpier w domu rządził on, teraz ona. Niech on kupi sobie psa i da żonie spokój :) Mądrości i miłości życzę ;) A dziecko to nie zabawka. To mały Człowiek potrzebujący miłości i opieki a nie kłótni i niechęci matki już na starcie.

Gość anne marie ....
nie rozumiem czemu kobiety uwazaja posiadanie dzieci=koniec swiata i zycia... dziwne to dla mnie, ok mozna nie byc gotowym itd. i wiadomo ze jest zmiana po urodzeniu dziecka ale jak sie widzi to dziecko, usmiech czuje milosc... to sie zyc dopiero chce, i kobiety studiuja i robia inne rzeczy a maja dzieci, i to nie znaczy ze taki ktos im nie poswieca uwagi, wszystko da rade pogodzic, jesli ktos nie chce dziecka to juz inna sprawa, tylko po prostu nie piszcie ze zycie sie konczy przy dzieciach...

sluchaj, tak jest dla ciebie..innge kobiety maja inne wartosci a autorka ma calkiem inny problem-facet chce jej wcisnac dziecko, choc ona ma inne potrzeby i marzenia ma sie zmusic? poswiecic? zrezygnowac z siebie? ja mam 30 i nie mam dzieci. Moge sobie wyobrazic bycie matka, ale jakby okazalo sie ze dziecka nigdy nie bedzie, to tez ok. Ludzie sa rozni, powinnas to zaakceptowac. Inna sprawa, ze na Ziemi mamy obecnie 7 miliardow ludzi- totalne przeludnienie!!!!! Tak wiec o przedluzenie gatunku nie musisz sie martwic.