Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deeeescentradaaaa

Mój facet stracił pracę

Polecane posty

Gość deeeescentradaaaa

wczoraj. Jak to jest, że niektórzy mają takiego pecha jak my? Byliśmy o krok od wynajęcia razem mieszkania, dobrze, że do tego nie doszło, bo z czego byśmy zrobili opłaty? Jak na złość czeka nas kosztowna naprawa samochodu, rata ubezpieczenia, w sierpniu jesteśmy zaproszeni na wesele, już miałam rezerwować domek nad morzem na urlop. A tu dupa. Ja pracuję, ale zarabiam mało. W dodatku on ciągle łudzi się, że znajdzie pracę za granicą a to nie jest tak o, żeby coś pewnego i bezpiecznego bez znajomości znaleźć, poza tym nie chcę żeby wyjeżdżał. Kumpel ciągle namawia go, żeby złożył papiery tam gdzie on pracuje, on by je trochę popchnął, a on nie chce bo mu coś w tej firmie nie odpowiada i ciągle liczy na to, że znajdzie coś cudownego, super płatnego i w ogóle. Wszystkie moje koleżanki w pracy co chwile na wczasy, coś nowego do domu, wynajmują albo kupują mieszkania (na kredyt oczywiście)mimo, że ich faceci pracują fizycznie tak jak i mój i nie mają wyższego wykształcenia, a my ciągle nie możemy się odbić od dna, nie potrafimy nic odłożyć z tych marnych wypłat, iść na swoje... Czy to się kiedyś odwróci?

Gość Jelito
Pewnie chlał w robocie ?

Gość retrytuyi
i po co wywlekasz to na forum szmato? nie dosc, ze facet nie ma pracy to jeszcze ma taką glupią dziwę, ktora pewnie na kazdym kroku go doluje i wyciąga od niego kase. powienien cie kopnac w dupsko szmato

Gość deeeescentradaaaa
nie chlał. firma upada. Nie wywlekam na forum, tylko chciałam się komuś wyżalić, niestety nie mam komu, jemu już nic nie mówię na ten temat właśnie żeby go nie dołować. A kasy nie wyciągam, bo do wszystkiego się dokładam,mimo, że zarabiam prawie dwa razy mniej. Dzięki za podbicie tematu.

Gość Jelito
To w jakiej firmie robił ?

Gość Jolka z Sieradza
Pewnie popijał w pracy ?

Gość deeeescentradaaaa
małej, prywatnej. ok 10 osób pracowało. andrzej z uk z językiem ok, dzięki wielkie, ale coś nie chce mi się już wierzyć w te forumowe pomoce :) Chyba, że chodzi o jakieś rekomendacje firm do których warto uderzyć itp

Gość deeeeiscentradaaaa
nie chce od polaczków zadnej pomocy jesli chodzi o prace w UK

Gość deeeescentradaaaa
od podszywów również pomocy nie oczekuję :)

Gość ingerereret
jak znasz jezyk to nikt ci nie musi pomagać ,ale se andrzej wymyslił :-D siedzi tu od rana do nocy i ci pomoze :-D

Gość wdhdcbcccxx
Co za praca? Moij co jakis czas traci prace.W maju zarobil 400 zł. znalazl nowa prace ale zarobki marne\ najnizsza krajowa. Gdyby nie ja poszlibysmy chyba pod most.

Gość deeeescentradaaaa
Praca przy wyrobach laminatów poliestrowych, żaden szczyt marzeń, ciągle mówił że musi znaleźć coś innego ale jakoś nie szło... a teraz nie ma nic. Wczoraj chyba za mocno na niego wyjechałam, ale sama byłam w szoku, zła, że nici z naszych planów. Teraz mi go żal.

Gość deeeescentradaaaa
Moja wypłata jest tak niska, że gdybyśmy mieszkali razem to też musielibyśmy iść pod most :)

Gość wdhdcbcccxx
ile twoj zarabial tam?

Gość dgffdgh
ile masz lat?

Gość 90ipok
ta i co się rzucasz na jego kase jak taka mądra jesteś, to sama więcej zarób

Gość 90ipok
na wczasy też sobie zarób, to sobie pojedziesz materialistko :o

Gość deeeescentradaaaa
Zarabiał różnie, w zależności od miesiąca 1500 netto, czasem więcej, czasem mniej. 90ipok otóż wyobraź sobie, że na wczasy sobie zarobiłami chętnie sfinansowałabym również jemu, to nie jest żaden problem, już rozplanowałam wydatki tak, by dać radę coś odłożyć z mojej wypłaty i pojechalibyśmy. Ale to chyba logiczne, że nie pojedziemy się wygrzewać na plażę gdy nie wiadomo, jak długo on będzie bez pracy i nie można szastać pieniędzmi, które lada moment mogą być potrzebne bo np zepsuje się samochód, poza tym te wesele na które jesteśmy zaproszeni to też spory wydatek.