Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olamama

Poród w sali wieloosobowej

Polecane posty

Gość olamama

Czeka mnie taki, czy ktoś tak rodził? Jak to przeżyć?

Gość o co chodz????????????///
Porod w sali wieloosobowej? a co to? Porod odbywa sie na porodowce, na ktorej moze rodzic wiecej niz jedna kobieta. No i poporodowe sale sa wieloosobowe, w moim szpitalu 2-4 os.

masakra tak rodzic, jak zwierze w oborze, przy innych. Nie wyobrazam sobie, jak mozna dac sie tak upodlic.

jak to---JAK PRZEŻYĆ? Na fotel idziesz dopiero jak masz pełne rozwarcie,przesz kilka minut i po sprawie. Obok mnie tez rodziła dziewczyna,krzyczałyśmy obie,ale tak nas bolało,ze nie zwracałyśmy na siebie uwagi wogóle. Przecież to nie zadne poniżenie rodzić w wieloosobowej sali. Mnie nie było stac,żeby wyjnając sobie osobny pokój--zresztą nawet gdybym miała pieniądze to bym nie zapłaciła za poród w odosobnieniu,bo uwazam to za zbytek--ale to już moje zdanie.

Gość u mnie w szpitalu jest
tak ze jak rodzisz z mężem to sama w sali (oczywiście płatne to jest) a jak sama w w sali kilkuosobowej. ale coz, jak kogos nie stac to rodzi jak bydlo:)

Upodlic, a co to porod? Osmy cud swiata? a zapomnialam, kazda tu urodzenie dziecka traktuje jak najwiekszy wyczyn w swoim zyciu :P Ja rodzilam na sali porodowej, w miedzyczasie jak lezalam, to urodzily jeszcze dwie dziewczyny-postawili parawan-co za problem? Jak chcecie wygody i intymnosc, to idzcie do prywatnej kliniki.

Gość to i tak
niezłe warunki a takie sale są w większości państwowych porodówek więc większość rodzących codziennie daję się tak "upodlić" wielki mi co

Nie chodzi o to, ze to jakis wyczyn, ale sytuacja intymna, gdzie lezy sie z wystawiona piczka (nie oszukujmy sie) przez jakis czas

Gość yustisssssssss2
u nas w szpitalu nie ma sal wieloosobowych, nie rozumiem jak można tak intymną sprawę przeżywać z obcymi ludźmi

ja rodzilam razem z moja kolezanka Ona przyjechala 5 minut po mnie i urodzila 10 minut po mnie Nie zwracalysmy na siebie uwagi kazda skupiala sie na swoim porodzie

Gość dsja
Dla mnie to też nie do przyjęcia.

Jakos nie widzialam piczek dziewczyn, ktore rodzily w tym czasie, co ja :) Parawan byl postawiony.

kolorowa zebra super, moze jeszcze was obydwie zapladnial twoj maz w jednym czasie hahahahaa. Jak przyjazn to na calego :-D

Gość ty chyba nie rodziłaś...
akurat jak rodzisz to cie najwięcej obchodzi czy masz piczke odsłonieta czy nie...najepiej w golf sie ubierz do porodu zeby przypadkiem cycow nhie pokazac

Gość to i tak
akurat jak rodzisz i się drzesz z bólu to uwierz że wystawiona piczka to ostatnia rzecz o jakiej się myśli a intymnie to jest raczej tylko przy poczęciu a przy porodzie to już raczej nie ma miejsca na intymność bo czy prywatnie czy państwowo i tak się rozkraczasz przed obcymi

Gość ja to mialam jazde
jak poszłam zakladać spirale do szpitala daaawno temu ,bo kasy nie mialam na prywatą wizyte i gdy już leżalam na fotelu w wiadomej pozycji,ginekolog przyprowadził z 10 studentow żeby sobie popatrzyli.Do dziś pamiętam to upokorzenie,wstyd i chamskie komentarze lekarza.Bylam młoda i glupia,dzisiaj wiadzialabym jak sie zachować.Dbajcie o swoją intymność i prawa jakie wam się należą!!!!

Gość to i tak
akurat jak rodzisz i się drzesz z bólu to uwierz że wystawiona piczka to ostatnia rzecz o jakiej się myśli a intymnie to jest raczej tylko przy poczęciu a przy porodzie to już raczej nie ma miejsca na intymność bo czy prywatnie czy państwowo i tak się rozkraczasz przed obcymi

Gość paparuffa
No nie jest to moze szczyt komfortu, ale skoro nie masz wyboru, to po prostu skup sie na sobie, dasz rade

mnie tak bolalo,ze chodziłam na kolanach zgięta z bólu i błagałam lekarza,zeby mnie wypuścił do domu. Malo przytomności z bólu nie traciłam. ale intensywnośc skurczyków nie pozwoliła mi zaslabnąc--o nie,nie pozwoliła:classic_cool:

no nie kazdy jest taki bezwstydny jak niektóre z was i akurat sie przejmuja zeby miec chwile intymnosci a nie jak zwierzyna, na fotel, rozpruc jak swinie, zaszyc i dawaj nastepna do golenia

Gość e ty ciacho!
ty sie rodzilas zapewne w takiej sali jak wszyscy z lat 80 i jakos nikt nie czul sie upodlony, teraz tez rodzi sie w sali gdzie są 2-3 lóżka a ty nie udawaj takiej hrabiny bo napewno nią nie jestes. zakalec a nie ciacho

Gość ty chyba nie rodziłaś...
Jejku jak ja na patologii leżałam w klinice i miałam badanie to też było przy tym kilku studentów i co z tego ?? wcale nie było mi głupio, oni byli tam po to żeby się uczyc. Najlepszych lekarzy byście chciały miec, a wiedzę skąd mają brac. Ginekolog ma się w gwiazdy patrzec zdobywajac praktyke?

Gość olamama
W większości szpitali teraz sa sale 1-osobowe do porodu. Nawet jak są gdzieś jeszcze boksy to takie mocno zabudowane, zamykane na drzwi. Ten murek w żaden sposób nie zasłania podczas porodu, nie zapewnia żadnej intymności.

Gość a parawan?
A u Was w szpitalu nie ma parawanów między rodzącymi?

Gość e ty ciacho!
gratuluje poczucia humorku:)

Gość są gorsze
O Jezu, zobaczcie to: http://katalog.parenting.pl/p/1119,szpital-specjalistyczny-im-a-falkiewicza-we-wroclawiu Jak można w takich warunkach rodzić aktywnie, jak obok leży pacjentka. Trzeba leżeć. Straszne!!!!

Gość tamtamarta
Nie wyobrażam sobie rodzić w takich warunkach :O