Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alex_1980

Ja ustrzec się przed kobiecym materializmem

Polecane posty

Gość Alex_1980
Maleńka 88 My faceci jesteśmy z natury logiczni. To że obracam się wsród obłudnych ludzi ... nie wszystkich uważam za obłudnych. Ale obłudę uważam za najczęstrzą wadę u kobiet. Któż z nas np. nie stracił dziewczyny i nie usłyszał słów "zostańmy przyjaciółmi", "wiesz nie jestem gotowa na związek" ble ble ble, straty taty... zamiast wprost powiedzieć: cholera nie czuję do Ciebie nic, nie kocham Cię, nie kręcisz mnie ale też nie uważam Cię za beznadziejnego. Wprost potraficie powiedzieć że cenicie szczerość i uczciwość a do ołtarza idziecie z wyrachowanym gangsterem.

Gość wróżka esmeralda :P
Alex_1980 Ale obłudę uważam za najczęstrzą wadę u kobiet. Któż z nas np. nie stracił dziewczyny i nie usłyszał słów "zostańmy przyjaciółmi", "wiesz nie jestem gotowa na związek" ble ble ble, straty taty... zamiast wprost powiedzieć: cholera nie czuję do Ciebie nic, nie kocham Cię, nie kręcisz mnie ale też nie uważam Cię za beznadziejnego. :D, :D, :D, :D ale z ciebie bufon :O nie przyszło ci do głowy że czasami dostajesz tylko te informacje o jakie ZAPYTASZ? jednym słowem jakbys usłyszał tekst "zostańmy przyjaciółmi" i faktycznie chciał przenieśc znajomość na poziom przyjecielski sądzę, że dostałbyś prędzej czy później odpowiedź na pytanie jakie były powody tej decyzji

Gość Alex_1980
No ale nie uważasz, że każdemu należy się szczera odpowiedź?

owszem ale po pierwsze - zanim komuś szczerze powiesz że jego mankament (który jest jego kompleksem na przykład) jest przyczyną takiej a nie innej decyzji - powinieneś miec przynajmniej średnie przekonanie że nie zrobisz tym wyznaniem wiecej szkody niz pożytku. Dodatkowo mając do czynienia z jednostką na przykład niestabilną emocjonalnie a za to msciwą nie ma się zwykle ochoty na zabawę w uswiadamianie jej czegoś za co natychmiast oberwie sie po łbie ergo: - nie zawsze jest czas i miejsce na bezwzględną szczerość

Gość Alex_1980
Jem sraki offermy.

Gość Alex_1980
Widzisz i tu jest właśnie to czego nienawidze Weźmy sobie np. otyłą dziewczynę. Wszyscy jej mówią, że jest śliczna, ma wspaniały charakter itp A nie może znaleźć faceta. Dlaczego? Bo faceci to wzrokowcy a jej sylwetka daleko odbiega od zainteresowania jej osobą. Ci sami ludzie bedą ją non stop tak oszukiwać aż dziewcze się zestarzeje i umrze w samotności. Nie nawidze takiej obłudy oszukiwania kogoś aby nie czuł się źle. Jestem tym Sku*rwielem, który ją zrani ale da jej impuls żeby wziąść się za siebie. Ja po prostu wale z mostu "dziewczyno, jesteś ładna ale jesteś cholernie gruba. Jak chcesz, żeby się Tobą jakiś facet zainteresował to weź schudnij" Może ją zranię, może wszyscy mnie za to znienawidzą, ale ona bedzie przynajmniej wiedziała, że ma schudnąć i być może baleron zamieni się w motyla. (ów przykład jest z życia wzięty a dziewczyna o imieniu Emila jest dziś szczuplutka i zamężna - przypłaciłem to stratą kilku znajomych) "Za szczerość jedni Cię albo pokochają albo znienawidzą"

Alex_1980 owasze, w zdecydowanej wiekszości faceci to wzrokowcy, ale zanim pozwolisz sobie na takie akcje wypadałoby zadać sobie pytanie: czy wszyscy? czy ona chce znaleźć faceta? czy facet tego typu to ktoś kogo ona szuka? no i wreszcie: czy aby na pewno jej otyłość da się zmodyfikować ( bo choroba nie wybiera i np. na encortonie nie schudniesz nawet na diecie 200 kcal) więc bufonku jest sporo pytań jakie należałoby sobie zadać ZANIM wyjedzie się z czymś co ty nazywasz szczerością a ja - brakiem wyczucia.

Gość 123 123 123
to nie jest chamstwo.

Gość eeeee tammmm
To jest chamstwo. Ciekawe, czy gdyby bezwględnie szczera dziewczyna powiedziała autorowi, że jest kiepski w łóżku i ma małego, to nie miałby jej za złe. "owasze, w zdecydowanej wiekszości faceci to wzrokowcy, ale zanim pozwolisz sobie na takie akcje wypadałoby zadać sobie pytanie: czy wszyscy? czy ona chce znaleźć faceta? czy facet tego typu to ktoś kogo ona szuka?" 100% racji wróżka.

Ale dzięki tej chamskiej szczerości mam kilka koleżanek, które często pytają mnie o radę i zawsze są pewne, że otrzymają szczerą odpowiedź. Wolę być szczerym chamem niż zakłamanym dupkiem, który powie, kochanego ciałka nigdy dosyć po czym przeleci i porzuci. Jest też druga strona medalu. Zetknąłem się też sytuacjami, w których kobiety lubią być oszukiwane. Lubią żyć w iluzorycznym szczęściu...

Ona chciała znaleźć faceta...widziałem jak jest nieszczęśliwa. Może was to zdziwi ale spotkałem ją po 2 latach od tamtego wydarzenia i wiecie co? Myślałem, że mnie nienawidzi a sama mnie zaczepiła i zgadała co u mnie...

eeeee tammmm bezwzględnie szczera dziewczyna powiedziałaby autorowi, że jest pustakiem i jako taki ma tylko dwa atuty - wygląd i kasę mogłaby jeszcze dodać - kasę która co prawda jest dla niego bożkiem ale uniemożliwia mu zasmakowania realiów zycia

Gość 123 123 123
To jest chamstwo. Ciekawe, czy gdyby bezwględnie szczera dziewczyna powiedziała autorowi, że jest kiepski w łóżku i ma małego, to nie miałby jej za złe zalezy jaki jest jego cel, czy chce byc dobry w lozku czy chce myslec ze jest dobry w lozku.

Gość eeeee tammmm
Wrożka - true, true;) "Myślałem, że mnie nienawidzi a sama mnie zaczepiła i zgadała co u mnie..." To możesz być pewny, że jej zemsta będzie okrutna;))

Co do ptaszka...no cóż: - to było by chamskie zgadzam się. Ale waga to jest to co można zmienić a rozmiaru ptaszka nie bardzo. - kiepskość w łóżku - to jest to co można zmienić wystarczy szczera rozmowa z partnerką co robię źle. Jak bedzie udawała orgazmy to już jest jej problem, że nie pogada ze mną jak sprawić jej przyjemność.

Zemsty nie będzie...spotkałem ją kilka lat temu. Dupkiem jest już od bardzo dawna :-)

Co do ptaszka...no cóż: - to było by chamskie zgadzam się. :d, :D, :D, :D, :D, :D, :D, :D

uczciwie przyznaję ,ze przeczytałam tylko kilka pierwszych wpisów i rozumiem ,ze autor wymagając od kobiety bezinteresownej miłości chce ją okłamywać od początku z powodów finansowych - zaiste , imponujący początek znajomości :) Ale skoro autorowi tak doskwiera kobieca pazerność na kasę mam dla niego rozwiązanie - niech startuje do kobiet równie majętnych ,wtedy problem rozwiąże sie automatycznie :) Jedyne niebezpieczeństwo jakie widzę dla autora w tym rozwiązaniu jest takie - może sie okazać ,ze dla kobiety majętnej nie przedstawiasz nic wartościowego . mało tego , łatwo może się okazać ,ze forsa to twój jedyny walor ,ale skoro dla kobiety majętnej to nic nadzwyczajnego to co ci pozostaje ?:) Może warto zacząć dopuszczać inna myśl ?:)

Gość eeeee tammmm
Oj, nie byłabym pewna...Czytałeś Hrabiego Monte Christo? Prawdziwa zemsta dojrzewa latami;)

(allium) Nie chce startować do majętnej, bo spotykam sie obecnie z bidulą.Moja mistyfikacja to czysty protekcjonizm... Będąc na studiach spotykałem się z bogatą laską. Nie różniła się niczym od każdej innej. Fakt o jej stanie majętnym został obnażony przede mną dop. po 6 m.cach jak poznałem jej rodziców. Nie przejąłem się tym i nie obraziłem bo to nie mój interes czym zajmowali się jej rodzice i g*wno powinno mnie to obchodzić. (eeeetammm) Dziewczyna jest szczęśliwa, wygląda fantastycznie. Jak jej powiedziałem jak fantastycznie wygląda to aż promieniała. Pracowała jako barmanka w pubie. Zrobiła mi super drinka za darmo: nie otruła mnie i na pewno do niego nie napluła.

Gość eeeee tammmm
Ale może jakbyś jednak wystartował teraz do majętnej, zamiast do biduli, to nie musiałbys zakładać tego wątku, bo tego Twojego problemu by nie było.

No ale wystartowałem do bidulki i zauroczyła mnie swoją osobowością i podejściem. Stąd problem się pojawił, stąd mój post na kobiecym forum. Myślisz, że mam na celu prowokowanie i wyładowywanie jakiś frustracji? Jednakże z tego co tu zauważyłem to większość kobiet ma niesamowite problemy emocjonalne i akceptowaniem spraw takimi jakie są. Najlepiej to opluć, pokąsać i nawrzucać autorowi postu, że czarne jest dla niego czarne a białe jest białe. A po co mi bogata? Kase mam... Szukałem osobowości

powiem ci tak jak lubisz czyli szczerze :) twoim problemem jest zbytnie skupianie sie na sobie i tym co cenisz najbardziej - na kasie . Przez to ,z prowadzisz rozwiązły tryb życia masz tendencje do podejrzewania każdego ,ze jest taki jak ty - czyli niemoralny a w szczególności chciwy . Podejrzewam ,ze twoja " szczerość " jest tak naprawdę próbą zamaskowania swojej swojego strachu przed uznaniem faktu ,ze tak naprawdę przeszkoda w stworzeniu stałego , dojrzałego zwiazku nie są twoje pieniądze i kobiecy materializm ale ty sam .Że jest w tobie , twoim charakterze , osobowości coś co odpycha od ciebie kobiety , które bliżej cię poznają . Znalazłeś więc takie usprawiedliwienie dla owej niemożności znalezienia odpowiedniej partnerki . Ponadto rozwinięty hedonizm zmienił twoje postrzeganie postrzeganie kobiet na bogate - nieprzystępne i biedne - lecące na kasę . Bardzo, bardzo płytki sposób patrzenia na świat , znamionujący sporą infantylność w sferze emocjonalnej . a także społecznej . Oczywiście rozwiązanie jest i to nawet kilka ,ale przecież ciebie ono nie interesuje ,bo wolisz myśleć o sobie ,ze jesteś biednym bogatym misiem , którego żadna kobieta nie zrozumie :) no , chyba ,ze mama :D

Gość eeeee tammmm
Jak widać problem zawsze się znajdzie, jak nie w jednej sferze życia, to w drugiej. Ja myślę, że jak ta kobieta się już dowie, że masz tę kasę to albo wścieknie się, że ją podszedłeś i nic z tego nie będzie, albo skalkuluje na zimno i jednak poleci na kasę. Przykro mi, ale tak to widzę.

jakim trzeba być pustakiem ,zeby zakładać ,że kobieta bogata jest pozbawiona osobowości , natomiast biedna ma ich nawet kilka :) ? Żyjesz w świecie rodem z bajki o Kopciuszku i taka też posługujesz sie logiką :D

Najlepiej to opluć, pokąsać i nawrzucać autorowi postu, że czarne jest dla niego czarne a białe jest białe. to jak masz małego? :D :P może rozwiniemy wątek czarnego i białego w tym kontekście? :D

Autor ma podobny " problem " jak kobiety powszechnie uważane za piękne , swoiste symbole seksu :) Panie owe robią wszystko aby tak właśnie być postrzegane , eksponując wszędzie i wszystko co tylko się da a następnie żalą się, że nikt nie dostrzega ich wnętrza :D Autor podobnie -wszystko ocenia przez pryzmat kasy a później się dziwi ,ze wszystko się o kasę w jego życiu rozbija :D

(Allium) co innego jak facet musi się wysilić żeby zdobyć kobietę a co innego jak przychodzi mu to łatwo, bo ma wysoki status społeczny. My faceci mamy osobowość myśliwych. Iść na polowanie z granatnikiem nie dostarcza takich przyjemności - a upolowana w ten sposób zwierzyna nie przedstawia u nas takiej wartości. Nie zabierasz jej na chate, nie wieszasz nad kominkiem i z dumą i nie chwalisz się kumplom ze swojej zdobyczy. Kiedyś musiałem się wysilac w zdobywaniu kobiet. Dziś włożę garnitur, Timexa, i włoskie skórzane buty i wszystko tak łatwo przychodzi. Dziwisz się potem, że chcę zmiany? Że ukrywam mój status społeczny przed nowopoznaną dziewczyną. Żadna z was nie przekonała mnie, że robię źle Co do moich wad. Każdy ma jakiś odchył i każdy powinien przez całe życie nad sobą pracować.

Gość Kamillia
Witaj Alex! Powiem Ci tylko że mam tak samo jak ty, z tym wyjątkiem, że ja jestem kobietą z "posagiem" :(