Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alex_1980

Ja ustrzec się przed kobiecym materializmem

Polecane posty

Gość wróżka esmeralda :P
Każdy ma jakiś odchył i każdy powinien przez całe życie nad sobą pracować. a to było już sensowniejsze... bo całe twoje dotychczasowe epistoły koncentrowały się na tezie, że pracować muszą głównie panny nad swoim wyglądem zewnętrznym :D no to co z tym małym? rozkminiamy temat? :P

chłopaku , i dziwisz sie ,ze z takim myśleniem masz kłopoty ze znalezieniem odpowiedniej kobiety ? czy strojąc się markowe zegarki i buty i wychodząc " na polowanie " nie jesteś równy rozmaitym paniom również wychodzącym" na polowanie "tylko ubranym w kuse spódniczki i niebotyczne szpilki ? Masz siebie za lepszego , bo jesteś " myśliwym " .... chłopaku ...no ,aż ręce opadają na taką porażającą logikę. Stroisz się jak za przeproszeniem męska pipka i dziwisz sie ,ze jesteś postrzegany tylko jako towarek do wyrwania ? Jaka porządna dziewczyna zechce związać sie z kimś takim ?

Gość Kamillia
Wiesz co Allium, to nie do końca jest tak... jeżeli mam pieniądze, to dlaczego mam się nie ubierać modnie, czy markowo? Bo będę postrzegana jako kto? Ciężko pracowałam na sukces i nie pozwolę, by ktoś to wykorzystywał! A co do uczuć, to niestety, chyba mamy takie czasy, że i miłość można kupić, sprzedać.... Bolesne ale prawdziwe...

każdy ma pieniądze , a jeśli nie pieniądze to możliwości , potencjał do ich zarobienia . Ale nie o wysokości konta tu mowa , ale o postrzeganiu siebie i świata .

Wróżka co ty chcesz od małego? Co do mojego przyrządu określenie mały może być wybitnie nieadekwatne :-) Kamila) Po prostu nie mów nic co by wskazywało, że masz posag. Męskie hieny też są na tym świecie. Nie poruszaj tematu swoich rodziców, czym się zajmują a z czasem jak facet bedzie poznawał Cię bliżej (w tym Twoich rodziców) to samo wyjdzie. Jednego jestem pewien - nie obrazi się na Ciebie i nie nawrzuca. Kamila Ty nie masz problemu...

Allium. Popieram Kamile. Mam pieniądze i stać mnie na dobre ubranie. Swietnie czuję się w dobrym garniturze i modnych butach. Po prostu lubie się tak ubierać. Czy żeby poznać wartościową dziewczynę mam zawsze chodzić w Jeansach i trampkach?

Gość Kamillia
Myślę Alex, że za dużo razy się sparzyłeś.. Ja też tak mam i bardzo trudno mi komuś zaufać.... PS Jeżeli Twój nick to imię, to jest ładne.

nie mam nic przeciwko modnym butom , ubraniom a już najmniej przeciw nowym torebkom :) ale ... Jeśli ubranie jest jedynym odnośnikiem do twojej osobowości , skoro sam określasz ludzi na jego podstawie .... muszę mówić dalej czy sam juz rozumiesz ?

Gość Kamillia
Ale zauważ jedno, ubierasz się tak jak lubisz i tak jak Cie stać= bogata/ty lanser/ka. Ubierasz się zwyczajnie= biedna, głupia nie zadbana.... Niestety, ale teraz większość ocenia "książkę po okładce" PS Torebki, tak to jest to :)

oczywiście ,ze się sparzył :) ponad 100 razy :) prawda Alex ?:D

Gość wróżka esmeralda :P
nic nie chce od małego poza ruszeniem tematu przy którym sam przyznałeś że krytyka byłaby chamstwem potraktuj to jako rozbieranie na czynniki pierwsze elementu który uznałeś za 'informacje wrażliwe"

Jeśli ulegasz ludziom , bo boisz sie jak cie" ocenia po okładce" ... to albo jesteś jeszcze bardzo młoda - czego ci życzę albo bardzo ..... nazwijmy to naiwna :)

Allium ) Jest coś niesamowitego w kobietach co zawsze podziwiałem i jednocześnie mnie to przerażało. Kobiety patrząc na Twoje ciuchy jest w stanie określić czy reprezentujesz klasę wyższą czy średnią. Facet nie jest w stanie odróżnić połowy marek ubrań a tym bardziej ile to kosztuje.

Gość Kamillia
Alex a kto powiedział, że mam bogatych rodziców??!! Nie dopowiadaj sobie! To co mam, osiągnęłam ciężka pracą, SWOJĄ pracą! Miałam pomysł i odwagę by zaryzykować i udało się!

Gość Kamillia
llium, czy młoda? 29 lat, czy naiwna? Pewnie ciągle tak.. Niestety... Ale tylko w sprawach uczuć.. w pracy jestem ponoć "Twardą sztuką..."

piękny wiek :) kwiat życia ,ze tka się poetycko ;) wyrażę . a na marginesie - cieszę sie ,zę swojego męża poznałam w czasach kiedy oboje byliśmy biedni jak myszy kościelne i nasze małżeństwo dorabiało się wszystkiego wspólnie ,bez podejrzewania o materializm i chęć wykorzystania :) Ale może to też i kwestia charakterów ...?

Gość Kamillia
Allium, nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę..

bo też jest i czego ,że tak nieskromnie powiem . Ale pewnie też chodzi o to , że nigdy nie mieliśmy wobec siebie wygórowanych , niemożliwych , często sprzecznych ze sobą oczekiwań . Albo po prostu w ogóle potrafimy się cieszyć byle gównem ? Nie wiem :) ale niech to trwa .

Wróżka) Nigdy nie nawrzucałbym kobiecie jej wad wrodzonych tudzież takich, których nie może zmienić. No dobra jednej nawrzucałem głupotę, która rzadko bywa uleczalna ale rzeczy jak wzrost, krzywe nogi, duże stopy itp. oraz u mężczyzn mały ptaszek nie powinny podlegać krytyce. Ja nie mam na celu wpędzać kogoś w kompleksy...ja mam na celu w sposób brutalny ich pozbawić. Nawrzucałem koleżance że jest za gruba bo była za gruba . Non stop wie*dalała batoniki i biadoliła, że nikt jej nie chce. Nie jestem taką podłą świnią jak wiele kobiet o mnie myśli Tym 100 sparzeniem. To tylko sex a ja jestem tylko facetem. Niezapominaj o tym. Nie każdego dziewczyny chcą zaciągać do łóżka i nie każdemu jest dane sypiać z wieloma. To tylko sex...a my nie mamy w naturze odmawiać pięknym kobietom tym bardziej, że nie mamy żadnych zobowiązań.

Wybacz Kamila. Posag mi się zawsze kojążył ze staropolskim zwyczajem przenoszenia majątku rodziców na dzieci a póżniej na męża/żonę. Mea Culpa

Gość Kamillia
Wiesz, seks to potrzeba fizjologiczna... Tak jak inne... Niezaspokojona, może być groźna :)

Gość Kamillia
W porządku, nieważne. A s jakiej części kraju jestes?

Gość Kamillia
A z jakiej*, przepraszam, literówka.

Gość Kamillia
No to masz chyba faktycznie nieciekawie... Jednakowoż, nie wiem ile tak dom końca jest prawdy w stereotypach, ale z tego co piszesz, to chyba jednak sporo.. Ja Wrocław.

Sypianie z kim popadnie , nawet jeśli są to piękne kobiety jest zwykłym puszczaniem się - ze staropolska - jest rozwiązłością :) a usprawiedliwianie tego " argumentem " typu " jestem mężczyzną " świadczy tylko o płytkości pojmowania ról męskich i kobiecych , ale im więcej czytam tego co piszesz - tym mniej mnie dziwi :) Podtrzymuję to co napisałam na początku - to nie twoja forsa jest problemem - to ty nim jesteś :)

Gość lalalalal śmiechowe prowo
"To tylko sex a ja jestem tylko facetem. Niezapominaj o tym." No to nie masz prawa mieć pretensji do kobiety, która powie "chodzi o pieniądze, bo ja jestem tylko kobietą. Nie zapominaj o tym". :D

Gość eeeee tammmm
"Ja nie mam na celu wpędzać kogoś w kompleksy...ja mam na celu w sposób brutalny ich pozbawić." Mówiąc grubej, że gruba pozbawiasz ją kompleksów??

Gość Kamillia
Aha, czyli jakby jej zapłacił za sex byłoby to w porządku, tak? Bzdury piszesz.. Jeżeli oboje maja ochotę, to dlaczego nie? I nie porównuj tego proszę do bycia z kimś dla pieniędzy... Nie wszystkie kobiety to materialistki, nie mierz innych swoją miarą, bo bywa to krzywdzące..

nie kamilla , nie byłoby w porządku . Puszczanie się i to w ilościach hurtowych chyba mówi coś o puszczającym się prawda ? Chciałabyś takiego za męża ? bo ja nie .