Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keysy2121

moja pierwsza ciaza luty 2013

Polecane posty

Mama2013luty moje gratulacje. Ja jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuszku i okropnie się już nie umiem doczekać kiedy się doweim, ale za tydzień mam wizytę to mam nadzieję, że się ujawni:) My mamy jka na razie imię dla córeczki, a dla synka jakoś nie umiemy wybrać.

hej kobitki widze ze temat sie kreci. mnie tu chwilowo malo bo pomagam sasiadce z gory zajmowac sie jej mezem ale to ostatni tydz bo ciutke za ciezko jest jak na babe w ciazy. jutro do lekarza nie moge sie doczekac. mam nadzieje ze poznam juz plec w koncu to juz prawie 17 tydz... apropo ruchow to tez raz poczulam cos takiego jakby ktos mnie od srodka po brzuchy pogilal jak lezalam na brzuszku... ale czy to bylo juz to? czy to byly pierwsze ruchy? przyznam ze uczucie bylo mega mile. czemu ten durny podszywacz sie tak uwzial na ten temat? jeszcze mu sie nie znudzilo?

no wodocznie nie... mniejsza o to :) uwierz mi jak sie dowiesz jaka plec to bedziesz az cala w skowronkach ze szczescia :) ja dzis rozpoczynam 18tc :) jezeli bedziesz miala synka bedzie widac "pisiorka" ja mam takie fajne zdjecie co widac hihi, a ruchy to tez mi sie wydaje ze czasami je czuje :)

ja bym wolala zeby tam zadnego pisiorka nie bylo ale jesli bedzie to twez sie cieszyc bedziemy.... a gdzie czujesz re ruchy? bo ja wtedy lezalam na brzuchu i lewa noge mialam podciagnieta wyzej i poczulam je po lewej stronie pepka... pierwsza mysl miod na serce pierwsze ruchy bo to nie bylo takie pojedyncze pukniecie tylko troszke trwalo a potem to juz sama nie wiedzialam bo pomyslalm ze to za wysoko

no to za wyskoko, moze poprostu poczulas jak maluszek rosni i wszystko sie podnosi do gory :) ja tam na dole - podbrzusze cos poczulam, jakby wibracja telefonu tak bym to okreslila :)

ale tak sobie mysle ze jak lezalam na brzuchu i ta noge mialam podciagnieta dosc wysooko to moze i wszystko w srodku mi sie unioslo i maluszkowi bylo ciasno i dlatego poczulam bo tak to czasem poczuje jak rreka brzusio przydusze najczesciej albo po jedzeniu albo wieczorem i to wtedy w podbrzuszu

a nie wiem, to moze byc roznie :) moze tak kopnie ze w pepku sie czuje :) kolkezanki mi opowiadaly ze jak maluszki je kopały to az "dupa" je bolała hehe :) wiec wiesz, zalezy gdzie kopnie :)

no my ostatnio ogladalismy na youtube filmik jak babke juz w zaawansowanej ciazy kopal dzieciaczek. masakra mormalnie noge czy wywalal tak ze jej sie brzuch na 5 cm w tym miejscu podnosil

Ja ruchy czuję różnie - raz wyżej raz niżej. To zależy w jakiej pozycji aktualnie się znajduję. Odczuwam to jako takie puknięcie - myślę, że to delikatne kopniaczki, ale nie są jeszcze odczuwalne jak się położy rękę na brzuchu aczkolwiek z dnia na dzień odczuwam jest co raz bardziej intensywniej. Ja wcześnie poczułam pierwsze ruchy :)

kaziorek ja jak sie skupilam to juz w 14 tyg cos moglam delikatnego poczuc. mam nadzieje ze jutro bedzie wszystko ok. cytologie jutro tez odbieram. stresuje sie ta wizyta.

aha jeszcze wczesniej pisalyscie o smakach to ja mam takie chwilowki. np teraz 2 dni mialam zboczenie na musztarde i ciagle chleb z musztarda a teraz mi nie smakuje... teraz to nie wiem na co mam ochote.m najwazniejsze ze do slodkiego mnie nie ciagnie

keys ja mam właśnie zachcianki na słodkie, szczególnie na logy. Ostatnio non stop bym wcinała lody z musli :) Pyszności. Czasami mam jakieś zachcianki np. na gołąbki, ale nie mam kiedy ich zrobić. mama2013luty to Ty mozesz powoli zacząć kupować ciuszki dla synka. Ja na razie kupiłam jedno, ale takie unowerslane żeby pasowało i dla synka i dla córeczki. mi na jednej wizycie lekarz powiedział, że będzie dziewczynka, ale nie na 100%, a potem, że chłopczyka, ale to też nie na 100% bo dziewczynki w tym okresie czasami mogą mieć przerośnięte wargi sromowe i wtedy najczęściej dochodzi do pomyłek także mam nadzieję, że już niedługo dokładnie pokaże maleństwo co tam kryje między nogami.

Gość CałaJESTEMszczęśliwa
Mamalutowa tylko ta prawdziwa sory ale to nie ja pisałam to ostatnie bo po tym jak nap że spadam do tej pory mnie nie było! I jak zobaczyłam swój nick z nie swoimi słowami to mnie zamurowało... Ja Ci w 100% wierzę że jest jakiś podszywacz bo i pode mnie się jakiś debil podszywa...

co z tego ze sie zaczerni, on tez sie zaczerni i zmieni tylko jedna literke np z "a" na "e" i juz ciezko poznac... aaaaa i tak myslalam ze to podszywacz...

no tak...najlepiej zwracać uwagę i olać podszywacza... a wogóle odrazu poznać po wypowiedziach że ktoś sobie jaja robi... jak samopoczucie dziewczyny? ja dziś jakaś senna jestem...wziełam się za pieczenie ciasta, bo jutro moja mama przyjeżdża z zagranicy :) przynajmniej bede miała z kim kawę pić :) bo już z nudów do głowy można czasem dostać...mąż pracuje na zmiany więc raz jest raz go nie ma...

wiem co to znaczy:P ja teraz przeprowadzilam sie chwilowo do mamy, bo ona pracuje a nie ma sie kto :opiekowac" 9 letnia siostrzyczka bo siostra pojechala na zbiory do Holandii, moj M tez ciagle pracowal i bylam sama, teraz przynajmniej mam mame i siostrzyczke :) a moj M przyjezdza prawie codziennie :)

Gość CałaJESTEMszczęśliwa
tęskni za żonką to przyjeżdza prawie codziennie:)

hej nie wiem czy pamietacie sle wczoraj wypowisdalam sie tu u was prosila mnie jedna z was zebym dala znac. wiec... sa 2 kreseczki i usg na 12.08 ;)

a super sie czuje tylko troszke padnieta jestem. nie mam mdlosci narazie dzieki bogu. to moja 2ciaza. piersza poronilam w lutym tego roku.

dopiero 5. dokladnie dowiem sie dopiero na usg. bo gin mi powiedziala ze to za wczesnie jeszcze na usg i lepiej poczekac dala tabletki i skierowanie na wszelkie badania

Gość TAKAZLA
no ja sie dowiedzialam w 6tc, widzialam tez jak juz bije serduszko mojego synka ❤️ 👄

12.09 USG? to juz powinno byc widac serduszko :) ja jak sie dowiedzialam o ciazy dostalam skierowanie do szpitala (z powodu duzej cysty) i na nastepny dzien w szpitalu robili USG i widzialam juz jak bije serduszko mojego kochanego synka :) bylam wtedy w 6tc :) teraz 18tc i mały ma juz ponad 10 cm, a wtedy mial 5mm :)