Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jabardzo

Trądzik niemowlęcy

Polecane posty

Gość Jabardzo

Mój 6-tygodniowy synek ma mnóstwo krosteczek na buzi i szyjce. Szukałam w necie, ale znalazłam tylko, że trzeba przemywać przegotowaną wodą. Niestety nie przynosi to rezultatów. Może któraś mama poradziła sobie z tym dziadostwem i mnie poratuje poradą?

Gość bufka lubi plakac
proponuje zmienic mleko na hipoalergiczne

Gość YHYMM
moze to potowki?

Gość wrythbkh
autorko przeczytaj to sobie i jeżeli to tylko trądzik niemowlęcy to nie martw się. Synek mojej kuzynki to miał a teraz ma 3 miesiące i żadnej krosteczki już nie widać. Trądzik niemowlęcy leczenie Chociaż leczenie trądziku niemowlęcego nie jest konieczne, można podjąć kilka kroków, dzięki którym cera naszego dziecka szybciej się oczyści. Domowe sposoby na trądzik niemowlaków to między innymi codzienne przemywanie twarzy dziecka wodą z mydłem. Pamiętajmy, aby używać do tego celu jedynie łagodnego mydła przeznaczonego do skóry niemowląt. Po umyciu buzię dziecka należy delikatnie osuszyć miękkim ręcznikiem; Należy również starać się, aby twarz niemowlaka była zawsze czysta i sucha. Powinniśmy szczególnie o to zadbać po karmieniu dziecka; Nawilżanie skóry dziecka to kolejny ważny krok. Nie potrzeba do tego specjalnych preparatów na trądzik wystarczy balsam lub krem dla niemowląt. Nawilżona skóra szybciej zdrowieje, a sucha powoduje, że dziecko pociera i drapie buzię, co prowadzi do podrażnień; Trzeba również zwracać uwagę na ubranka dziecka. Nie powinny być wykonane ze sztucznych tkanin, gdyż ich kontakt z cerą niemowlaka może podrażniać. Do prania ubrań nie używajmy detergentów. Trądzik niemowlęcy jest bardzo powszechną dolegliwością skórną niemowlaków i nie powinniśmy się nią martwić. Dbanie o skórę dziecka przyśpieszy proces leczenia i po krótkim czasie buzia malucha będzie czysta, gładka i delikatna.

Najlepiej jakby zobaczył dziecko pediatra albo położna. Moja córka ma 5 tygodni i też jest obsypana- lekarka powiedziała, że do pół roku organizm niemowlęcia oczyszcza się z hormonów jakie dziecko wchłonęło w łonie matki. Stwierdziła własnie trądzik niemowlęcy. Są to czerwone krosteczki z białymi czubkami, znikają same, ale pojawiają się nastepne. Przemywać tylko przegotowaną wodą. I czekać. Takie zalecenia pediatry. Gdyby ciałko bardziej obsypało wykapać jednorazowo w nadmanganianie potasu.

to krosty czy trądzik niemowlęcy bo to róznica... tradzik niemowleccy to pryszcze po prostu,ktory sam mija a jesli to krostki tozmien mleko i zobacz czy bedzie poprawa

Gość Jabardzo
Karmię piersią i te krosteczki są dokładnie takie jak napisała Yen. Mam nadzieję, że ty tylko trądzik. Przejdę się jutro do lekarza.

Gość mamamam27
u mnie tak sie zaczeła skaza - kropki na buzi, kolki apotem zielone kupki