Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sayuri96

Bardzo chcę seksu ale obawiam się, że zajde w ciąże

Polecane posty

Gość Sayuri96

Z moim chłopakiem jestem 2 lata i oboje sie bardzo kochamy, od roku uprawiamy petting. Chciałabym zacząć uprawiać z nim seks. Dużo rozmawialiśmy o antykoncepcji, on nie naciska na mnie, no ale poprostu chciałabym już. Antykoncepcje wybraliśmy tak: -prezerwatywa+stosunek przerywany+dni nieplodne. Czy sądzicie, że to jest dobre zabezpieczenie? Kiedyś ktoś tu napisał , że seks powinny uprawiać tylko takie pary, które są gotowe i chcą mieć dziecko czy też tak sądzicie?

Gość czkawka po obiedzie
tak też sądzimy - nawet zabezpieczając się i robiąc to "z głową" zaawsze jest jakieś prawdopodobieństwo ciąży. I muisz brać pod uwagę taki finał i konsekwencje - nawet jeśli to 5, 1 albo pół procenta szans. Stosunek przerywany - pięknie brzmi, ale tak na serio bardziej sprawdza się gdy partner jest doświadczony, czy Twój chłopak jest doświadczony?

Ej,a co z tymi,którzy już dzieci nie planują?to znaczy,że zamiast seksu szklanka wody?

Gość wrrrrrrrrrrrrrr
Tabletki antykoncepcyjne plus prezerwatywa i gwarancja 100% że nie zajdziesz.

Gość yukki
dni niepłodne i prezerwatywa to dobra kombinacja. jeżeli jesteś pewna, że wiesz kiedy masz dniniepłodne (np od 3 wieczora po zakończeniu śluzu płodnego) możecie i bez prezerwatywy. natomiast stosunek przerywany odradzam - w nerwicę się można wpedzić a i przyemność dla obojga taka sobie :P

Gość Sayuri96
Nie nie jest doświadczony, dla nas obojga będzie to pierwszy raz.

Gość Sayuri96
yukki bez prezerwatywy napewno ryzykowac nie bedziemy :). I jeszcze dla wyjasnienia dla wszystkich: chcemy polaczyc razem trzy metody a nie ktoras z nich, wszystkie naraz :P

Masz 16 lat? Bardzo dobrze, że rozmawiacie o antykoncepcji i chcecie być odpowiedzialni. Tak, z konsekwencjami musicie się liczyć zawsze ale dobrze dobrana antykoncepcja na prawdę baaaardzo ogranicza możliwość zajścia. Dobrze byłoby wybrać się razem do ginekologa i wspólnie zadecydować jaka byłaby najlepsza. Powodzenia

Gość wrrrrrrrrrrrrrr
Wystraczy to co napisalam i luzik.

Gość jnjdfnjfhjfdh
Już nie opowiadajcie takich rzeczy że dla niechących dzieci posuchy a dla chcących sex bo większej bzdury nie słyszałam. Myślę autorko że sex zabezpieczony prezerwatywą (najlepiej durex albo unimil ) plus stosunek przerywany to pewny i bezpieczny sex. Do prezerwatyw dołączona jest instrukcja jak ją zakładać , do tego ważne jest to by była o ważnej dacie ważności ;) i żeby nie stosować pod nią na członek zadnych żeli nawilżających (niektórzy faceci wpadają na taki pomysł bo uważają że lepiej się zakłada i sciąga (w tym w samej pochwie ;) ). Gumka musi być dość ciasna, czyli nie ma że facet kupuje rozmiar XXL bo tak dyktuje mu duma bo potem może być dumnym ojcem, noi jeszcze taka rzecz że zanim się ją założy należy dobrze ścisnąć czubek prezerwatywy żeby nie dostało się powietrze i tak szczelnie nałożyć na członek. Ty możesz sobie zafundować lekki żel intymny na bazie wody (beztłuszczowy) a wtedy prezerwatywa będzie śmigać że tak powiem a nie ocierać . Stosując się do tych wskazówek nie wiem jak gumka może pęknąć a do tego jeszcze się zsunąć bo mam znajomych od lat którzy użwywają jedynie tej metody i jeszcze nikomu nie pękła ani nic się nie stało - dzieci też nie mają ;). Jak tą metodę połączy się ze stosunkiem przerwyanym w dni niepłodne to choćby nie wiem co to ciąży nie będzie. Ważne przy zakłądaniu prezerwatywy - krótkie , gładkie paznokcie.

Gość nacalegoooo
ja tak stosuję, i nie ma ciąży już kilka lat, do tego jeśli będzie to jestem zdecydowana ją usunąć, bo dopóki nie ma 100 skutecznego zabezpieczania się nie mam zamiaru żyć w celibacie.

Gość Sayuri96
Kamyl: w sobote :P. Dziękuje za wszystkie dotychczasowe odopowiedzi i prosze o dalsze wypowiadanie

Gość Sayuri96
Tak wiem, jak mówiłam już nieraz się "bawiliśmy":).

Gość Sayuri96
seks oralny np

Kamyl sory, ale muszę spÓdnicę. A toie autorko gratuluję zdrowego podejścia i myślenia przed a nie po.

Gość Do Kamyl
A co to takiego "spudnica" ? :D

Gość Kamyl ty mi na jakiegoś
internetowego ZBOKA wyglądasz a wręcz jestem pewna że czytając teksty pocierasz swoją marną uciechę. Spieprzaj stąd nieudaczniku który nawet ortografii nie zna !

Gość Sayuri96
Nie klucic sie :P

Gość Sayuri96
Do Aresznik: Niby fakt mysle ale czasem za duzo:P nie wiem moze to poprostu jest zwiazane i kazdy przed pierwszym razem panikowal co do ciazy?