Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kapselko

jak nastroje przed wprowadzeniem nowego podatku tzw katastralnego w Polsce?

Polecane posty

pragnę też przypomnieć że Unia rekomenduje podnoszenie wieku emerytalnego do 70 lat. Za jakiś czas wyrównają do 70

Gość grbrgb
moze bedzie podatek ale nie 1% ad valorem nie pierdolcie glupot nie popadajcie w schizofremie

Gość 32423423423
gfdgfhgjhk- moge się mylic, ale przeciez zawsze w razie złego stanu zdrowia, mozna przejsc na rente i doczekac emerytury? Poza tym, ludzie nie doceniają pracy, co dobrego jest w emeryturze? Utrzymanie sktywnosci sprzyja dobremu samopoczuciu, emerytura- wręcz przeciwnie. Wiele osób własnie po przejsciu na emeryturę dostaje depresji, pogarsza się zdrowie

jasne możesz próbować przejść na rentę ale masz marne szanse poczytaj ile wyniesie emerytura częściowa dla faceta 400zł a dla kobiety trochę mniej.

Gość 32423423423
w ten 1 % w ogóle nie wierze, bo to niemozliwe po prostu. Ale nawet jakby był znacznie mniejszy, to potem moga podwyzszac, i na pewno by tak było. Więc nie mozna dopuscic do wprowadzenia tego podatku. PIS jest przeciwne, w nastepnych wyborach głosujcie na PIS

Gość gfdgfhgjhk
ty naprawde masz cos z glową nie tak. czlowiek co ciezko ponad 40 lat pracowal fizycznie, ma nie isc na emeryture bo bedzie neiszczesliwy... idź sie lecz idiotko. jednak to dobrze że BOG pokaral cie chorym dzieckiem, bo ty naprawde jestes glupia. a mi ciebie szkoda bylo. moj ojciec pracuje juz ponad 40 lat fizycznie i ejst juz wypalony totalnie, nienawidzi tej pracy. ile by dal zeby w koncu odpocząć. ale nie, nie odpocznie, i na dodatek kurwa bedzie musial pracowac DWA lata dluzej, bo tacy debile jak ty glosowali na PO. no ale co moze wiedziec o pracy ponad 30letnia krowa, ktora od wielu lat siedzi w domu z dupą, nigdy praktycznie nie pracowala :O

zrozumcie są igrzyska są wydatki. Budowano drogi i stadiony na kredyty. Teraz czas to spłacać....

Gość 32423423423
no ale co moze wiedziec o pracy ponad 30letnia krowa, ktora od wielu lat siedzi w domu z dupą, nigdy praktycznie nie pracowala może wiedziec to, jak starszne jest zycie bez pracy. Znacznie gorsze niz z nią, co tu trudne do zrozumienia. Jak ci się nie podoba praca, to zrezygnuj i nie pracuj, chodz do mopsu, dostaniesz zasilek celowy, na jedzenie co starczy. albo moze trzeba bylp się wykształcic, nie wiem gdzie pracujesz, jesteś sprzątaczką, salową , ze praca aż tak straszna? W sumie twoje ogóle chamstwo to by potwierdzało

Gość grbrgb
myślę, że 1% od wartości powyżej 2 mln złotych tych ludzi stac niech placa

z tym wiekiem emerytalnym to jest tak że jeżeli ktoś ma lekką pracę to dociągnie do tego wieku emerytalnego. Nie widzę tego u ludzi co pracują fizycznie czy w dużym stresie. Po trzecie kto zatrudni taką osobę po 60? przecież bezrobocie w tej grupie będzie rosło lawinowo.

Gość 32423423423
co do głosowania na PO_ nigdy nie głosowałam na PO, nie wiem co ma to do rzeczy. Dla osób pracujących ficzycznie, powinny byc emerytury wczęsniejsze, to tylko kwestia rozwiązań. Oni to zreszta wprowadzili bo chyba nie ma zadnej innej opcji- za chwilę gorziłaby wszystkim niewypałcanie emerytur bo nie ma kto na nie pracowac

nie czarujmy się teraz wpłacasz a w przyszłości nic nie dostaniesz. Za parę lat upadnie zus. Ta instytucja jest zwykła piramidą. Dużo wpłaca mało pobiera. Teraz ta struktura się zmienia i będzie koniec.

Gość lorptrtrt
ja stąd wypierdalam, ten kraj jest chory, ludzie źli bo nie mają kasy, nie wiem po co się tak męczyć, ani tu nie ma klimatu, pół roku zimy, ani nikt ci nie da zarobić, jeszcze kopną w dupę na do widzenia, rząd ma w dupie Polaków, to co oni odstawiają to się w głowie nie mieści, knują coś potajemnie , narzucają a potem jeszcze ten bezczelny matoł mówi że będzie wyciągać konsekswencje. Nikt nie wraca do tego chorego kraju, mówi wam to coś? Chyba tylko dziwki z adidasem

Gość co za bzduurrra
a ciekawe KTO będzie wyceniał wartosc mojego mieszkania?? mozę jeszcze sama będę musiała zapłącić za wycenę? nie wpuszcze nikgo do domu i niech sie walą! Poza tym wartosć takiego samego mieszkania moze być inna u różnych osób. Jednen ma łazienke w marmurze i złocie a drugi linoleum na podłodze i miskę z wiadrem do mycia się

może po EURO wzrośnie turystyka w Polsce. będzie wtedy praca i koniunktura choćby dla rolnictwa napędzi gospodarkę brańża turystyczna. to wielka sprawa bo w dobie nadprodukcji to jedyna dziedzina mogąca nam przynieść dochód i dobrobyt. oby!

Gość zla kobieta oj zla
jakie to szczęście że mieszkam w ... Dani gdzie podatek jest najwyższy w Europie...

Ferdynand popatrz że Europa stacza się coraz bardziej. Kryzys szaleje jaka turystyka.

Gość 32423423423
ta wzrośnie.... moze coś wzrosnie, tylko dochody z turystyki idą w ręce osób już i tak zamoznych, co zajmują się hotalarstwem, mają puby, biura turystyczne. Pogłębi to rozwarstiwnie społęczne, które w POlsce i tak już jest gorsze niz w Rumunii... Bogaci się wzbogacą jeszcze bardziej i tyle.

Gość anette111111
32423423423 -masz rację , mój tato też podobną sytuację ma. Już myślał że może niedługo emerytura a tu mu rok dojdzie. Masakra jakaś. Ja pracuję dopiero 15 lat a już czuję sie jak staruszka czasami a mam dopiero 36l.

Ty nie porównuj Danii czy innych krajów starej unii popatrz ile się zarababia i jaką siłę nabywczą ma się w danym kraju. To jesteśmy na szarym końcu gorzej tylko w Rumunii, Bułgarii.

Gość lorptrtrt
ciekawe co zwiedzać, zabytki Krakowa? nie mamy ani gór, ani kurortów, ani pięknego morza.

Gość zla kobieta oj zla
to prawda nie pracuję - a socjalnego mam 1500 e plus patrycypację kosztów nauki duńskiego To w Polsce nie ma gór?

bardziej na minus brak autostrad nad morze brak bardzo dobrych ośrodków wypoczynkowych i ważne drogo u nas jest np nad morzem. Pogoda też bez rewelacji kapryśna lubi padać

Gość lorptrtrt
wszyscy wolą Alpy. U nas nie ma nic ciekawego, nawet kuchnia jest do bani, salcesony i kaszanki, warszawa jest najbrzydszą stolicą w Europie

Gość lorptrtrt
myslicie że ośrodki przyciągną turystów? phi, każdy woli pojechać nad morze śródziemne, poza tym u nas są brudne plaże

Gość lorptrtrt
Nawet przystojnych facetów nie mamy