Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysiakowalska

szkoła speak up - "promocja"??

Polecane posty

Gość mojito2
Są nie tylko zajęcia w grupach, wręcz można powiedzieć że przeważa praca indywidualna. Na 1 poziom przypada 20 tematów multimedialnych, 20 godzin z lektorami i 20 godzin pracy z książką - czyli aż 60 godzin, więc żeby zmieścić się w 10 tygodniach trzeba przeznaczyć na angielski aż 6 godzin tygodniowo! Maksymalnie tygodniowo można chodzić na 4 godziny z lektorem, więc teoretycznie poziom jest do skończenia w 5 tygodni - jeśli ma się czas i motywację. Forma nauki fajna i efektywna. Trzeba zwrócić uwagę na płatność za kolejne poziomy w umowie: ceny za pierwsze poziomy są horrendalnie wysokie, za ostanie śmiesznie niskie, więc nie opłaca się rezygnować tylko przekazać kurs komuś innemu. Minusem jest cena, ale okazuje się, że można i to objeść, ponieważ sporo osób oferuje odsprzedanie swojego kursu (trzeba przejrzeć gumtree, olx, sprzedajemy) i można znaleźć korzystną ofertę, często na krótszy okres czasu.

Gość Lalil
Fajne jest to właśnie, że są różne sposoby nauki, nie tylko jedna, podrecznikowa.

Gość gość
Zastanow sie 2 razy nad kredytem na szkolenie w SPEAK UP moim zdaniem to szkola korporacja bazujaca na ilosci klientow. obecnie czekam na zwrot wplat (dziwne jest to ze forma przystapienia do nauki jest oparta na kredycie-choc nie ma m ulgi na dofinansowanie -jest to nabijanie kasy dla banku niby 0 % ale koszt kredytu jest wliczony w szkolenie. Jestem ze szczecina. Czekam na zwrot wplacone kwoty juz miesiac (mialy byc 2 tyg.) dodzwonic sie do pani Magdy jest niemozliwe. Pokontakcie ze Speak up w warszawie poinformowala mnie pani Marta Dejmega ze kwota zwrotu wplynie w oprzyszlym tyg. lecz nie daje gwarancji i nie potrafi wyjasnic (czas zwrotu jest to czas do 2 tyg-) dlaczego moj jeszcze nie potwierdzony zwrot opoznil sie o 2 tyg.

Gość gość
Zastanow sie 2 razy nad kredytem na szkolenie w SPEAK UP moim zdaniem to szkola korporacja bazujaca na ilosci klientow. obecnie czekam na zwrot wplat (dziwne jest to ze forma przystapienia do nauki jest oparta na kredycie-choc nie ma m ulgi na dofinansowanie -jest to nabijanie kasy dla banku niby 0 % ale koszt kredytu jest wliczony w szkolenie. Jestem ze szczecina. Czekam na zwrot wplacone kwoty juz miesiac (mialy byc 2 tyg.) dodzwonic sie do pani Magdy jest niemozliwe. Pokontakcie ze Speak up w warszawie poinformowala mnie pani Marta Dejmega ze kwota zwrotu wplynie w oprzyszlym tyg. lecz nie daje gwarancji i nie potrafi wyjasnic (czas zwrotu jest to czas do 2 tyg-) dlaczego moj jeszcze nie potwierdzony zwrot opoznil sie o 2 tyg.

Gość zzgosxxx
Oj tak język znac trzeba, własnie się zastanawiam nad Speak up ale mam wątpliwości co to tej elektronicznej platformy. Tutaj widziałam, że nikt nie wspominał ale poczytać można coś na www.gowork.pl/opinie_czytaj,1373 idzie się z tego uczyć czy raczej ciężko się zmobilizować?

Gość gość
nie daj sie nabrac . caly kurs jest na kredyt- (jedyna taka szkoła naukin jezyków obcych realizująca zapłatę na kredyt). jak mi powiedziano kredyt jest za 0 zł. więc bank który kredytuje za 0 zł koszty bierze na siebie, jak mi powiedziała pani monika ze szkoły w szczecinie - forma kredytu jest po to aby zminimalizować koszty - w tym przypadfku koszty personelu który pilnuje prawidłowości terminu wpłat bierze na siebie Bank ( za frycowe 0 zł i gdzie tu logika) WAŻNE biorąc kredyt jesteś uziemiony a SPEAK UP MA klienta aż do końca kursu czy tobie pasuje czy nie. A jeszcze jedno można zrezygnować z kursu w razie niezadowolenia ale rezygnacja z kredytu już nie. Może w tym przypadku pomóc tobie Rzecznik praw kobnsumentów lub sąd w ostateczności,, PAMIĘTAJCIE forma kredytu jest korzystna tylko dla Speak up -prawnicy speak up tak to opracowali aby mieć gwarancję że jak najmniej osób (może niezadowolonych-lub z innych sytuacji losowych zrezygnuje) Forum w każdej rzeczy którą poszukujesz jest najważniejsze ( choć decyzja należy do ciebie) pozdrawiam

Gość gość
Witam. Przeczytałem temat, bo do mnie też dzwonili. Nie podoba mi się to że na pytanie o cenę mówią " wszystkiego się pan dowie na spotkaniu informacyjnym". Ja chciałbym zapytać was na forum czy mniej wiecej: 10 lekcji miesięcznie to koszt powiedzmy 100zł czy 1000zł po dofinansowaniu. niech ktoś napisze przybliżone koszty miesięczne lub całego kursu, lub jednej lekcji. P.S co jakiś czas widzę osoby które piszą że kurs jest ok, że czytali umowę, że nie trzeba brać na raty tylko za gotówkę, a mi się wydaje że to jedna i ta sama osoba, bo zawsze dodaje do tekstu buźkę. Nie rzuciło się to Wam w oczy?

Gość Brenda12
Szkola jak kazda inna ale drozsza, wycofac sie z umowy bardzo trudno i obsluga niedbala. Po rozwiazaniu umowy ze szkola nie dopelnili formalnosci i teraz bank mnie sciga - tak przynajmniej jest w Kielcach. Prawnik radzi mi podac szkole do sadu. Umowa ze szkola tez jest dziwaczna.

Gość Brenda12
To prawda ze z tym kredytem jest cos nie tak i nie jest latwo sie wypisac ze szkoly a nawet jest to bardzo kosztowne. Bardzo zaluje ze dalam sie na ta szkole namowic. Nigdy wiecej takich umow. Szkola rzecywiscie bazuje na ilosci zlapanych studentow i przewlekaniu w czasie z dopelnianiem formalnosci.

Gość gość
Pamiętaj jeśli się wycofasz stracisz kasę i będziesz jeszcze długo po rozwiązaniu umowy płacić za coś z czego nie korzystasz. Koszt 1 poziom to ok 1600 zł, 2 -1260 zł, 3-1050 zł, czyli ok 400 zł po dopłatach!!!miesięcznie. Przedstawiają wątpliwe korzyśći, nie mówią, celową pomijają to co istotne czyli sprawy finansowe. Nazwał bym to raczej koleją piramidą finansową pod przykrywką nauki. Co do lekcji też mam wiele zastrzeżeń. Generalnie jak ktoś chce się wpakować i ma dużo zbędnej kasy to zapraszam do nich.

Gość gość
matko co za spam speakup powinien sie wstydzic, albo wynajac lepsza agencje, bo żal na to patrzec

Gość gość
Nie wykupujcie więcej niż 2 poziomów! Kursy są dosyć nudne, polegają głównie na pracy z komputerem. Godzin z lektorem na jeden poziom jest zaledwie 10-20! Ja pierwszy poziom zrobiłam bardzo szybko - było to dla mnie coś nowego, więc nawet mnie ten kurs zainteresował, ale już przy drugim poziomie motywacja spadła niemal do zera - ćwiczenia z każdej lekcji mają tę samą konstrukcję, właściwie niemal roisz to samo tylko na innym słownictwie. Już nawet przestałam siadać do zajęć z zaciekawieniem. Polecałam kurs przez pierwsze pół roku, obecnie nie polecam :)

Gość gość
Odradzam tą szkołę!!! Chodziłam przez pół roku i to jest żenada. Przed podpisaniem umowy konsultant ładnie opowiadał, na 3 spotkaniu przy podpisywaniu umowy dopiero wtedy dowiedziałam się, że albo wpłacam całość lub podpisuję umowę o kredyt z bankiem. Po rozpoczęciu kursu już był mało uchwytny. Poza tym podczas wakacji mało zajęć. W podręcznikach błędy w druku zarówno w wersji polskiej i angielskiej!!!, mała ilość słówek, kiepsko rozbudowana platforma, biblioteczka bardzo okrojona. Nie warto inwestować w tą szkołę zarówno czasu jak i pieniędzy!!!

Gość gość
Bardzo - nie polecam - szkoły Speak Up! Gdyby ktoś chciał zaryzykować, to niech dokładnie sprawdzi umowę, bo można się naciąć jak na umowach w banku. Konsultant przedstawi wszystko w superlatywach (w końcu za to mu płacą), pomijając wszystko to, co może Cię zrazić, np. w moim przypadku rozwodził się nad "tanią" miesięczną opłatą, a nie wspomniał ani słowem, że okres płatności za naukę będzie o kilka miesięcy dłuższy niż sama nauka!!! Kolejna sprawa. Przy pojawieniu się trudności rozmawiałam z różnymi konsultantami, ale ich zdania były sprzeczne ze sobą... Chcąc usłyszeć ostateczną, właściwą możliwość rozwiązania problemu od dyrektorki szkoły (przy Al. Solidarności w W-wie), dziwnym trafem o żadnej godz. nie mogłam jej zastać w pracy, a pracownicy recepcji tłumaczyli, że nie ma ustalonych godz. pracy... Po kolejnych próbach kontaktu słyszałam, że albo jest na urlopie, albo "akurat wyszła"... Otrzymałam w końcu kontakt mailowy. Opisałam cały problem i ... Żadnej odpowiedzi nie dostałam... Wysłałam kolejne maile i dopytywałam się, czy docierają do odbiorcy - niestety, konsekwentnie byłam ignorowana. W końcu zadzwoniła do mnie osoba ze Speak Up, która miała pomóc znaleźć rozwiązanie - chyba pozornie, bo koniec końców odesłała mnie do konsultantów ze szkoły. I znów to samo... Różne wersje i brak rozwiązania... Na dodatek zostałam oszukana, bo w związku ze zmianą systemu nauczania obiecano mi dodatkowy miesiąc nauki. Ten argument był wykorzystywany przez konsultantów, którzy odradzali mi rezygnację z kursu. Ostatecznie - wyszłam na frajerkę, którą szkoła może bezkarnie lekceważyć... Zapłaciłam mnóstwo kasy, nie skorzystałam w pełni z kursu bo było to dla mnie niemożliwe czasowo (praca) i nie otrzymałam obiecanego dodatkowego miesiąca nauki - jakoś dziwnym trafem wszyscy konsultanci widzieli w moim systemie dodatkowy miesiąc nauki, a administracja już nie. Znów muszę tracić czas na dochodzenie swoich praw i dopraszanie się o informacje w tej sprawie. Szkoła potraktowała mnie jak "dojną krowę", z którą nie trzeba się liczyć i można oszukać. Może są zadowoleni uczniowie tej szkoły, ale ja nie polecam ryzykować i narażać się na tyle nieprzyjemności i nieuczciwe zagrania pracowników Speak Up.

Gość gość
wykupilam w tej szkole 2 semestry bo wtedy cena byla duzo lepsza. Jeden semestr to 20 lekcji w szkole a 60 min. Wiec 2 semestry to 40 lekcji z nauczycielem. Pozatym mam dostep do tz. lekcji multimedialnych on-line (program w ktorym sa filmiki, cwiczenia). Jest to dostep on-line czyli po zakonczeniu semestru nie mam juz dostepu. Szkoda nie ma mozliwosci powtorzenia sobie materialu. Poza tym musialam dokupic ksiazki jedna 120,- zl. Za te 40 godzin z nauczycielem i program on-line zaplacilam 2000,- zl. Na lekcjach jest max. 10 osob.

Gość gaszarr
Kilka miesięcy temu wykupiłam siedem poziomów w tej szkole i jestem bardzo zadowolona z tego kursu. Byłam już na kilku kursach, ale bez większych efektów. Tutaj po trzech miesiącach nauki nareszcie widzę efekty...

Gość gość
Jak dostac to dofinansowanie do kursu o którym pisza na stronce?? Ktos z was korzystl?

Gość panda34
Zadzwoń do szkoły to się dowiesz, albo wypełnij formularz na stronie i czekaj na telefon.

Gość ramsojka
Fajna szkoła, ja się dużo nauczyłam i mogę spokojnie dogadać się w języku angielskim z cudzoziemcami. Dla mnie nauka wchodziła do głowy bardzo szybko dzięki ich fajnej metodzie nauczania.

Gość gość
Witam chciałem zapisać się do Speak Up w Zielonej Górze, konsultant wydawał się kompetentny po przeprowadzeniu testu na ustalenie poziomu znajomości języka. Przystąpił do przedstawienia umowy, na pytanie o płatność przedstawił warunki, normalna sprawa trzeba płacić miesięcznie i tyle. Po formalnościach z umową i wpłaceniu przed wpłaty konsultant dał mi do podpisania umowę kredytową zdębiałem bo przecież nie było wcześniej mowy o takiej formie zadłużenia... I WYSZŁO SZAMBO Z PERFUMERII umowa podpisana kasa wpłacona konsultant arogancki i cyniczny, odstąpienie od umowy, bo kto chce kredyt na naukę języka i tak składać rezygnację chęć odzyskania wpłaconych pieniędzy ŻAL jednym słowem, wypłacić kasy nie chcą każą czekać wbrew prawu konsumenta, krętactwo i przekręty. ZASADY TEJ KORPORACJI: WCISNĄĆ KREDYT zadłużyć potencjalnego ucznia i tyle. Ktoś by powiedział normalna sprawa, ale to nie jest normalne nie polecam tej szkoły jakiej szkoły ta placówka powinna nazywać się SPEAK UP- Weź Dla Nas Kredyt.

Gość Nie dajcie się nabrać !

Hej, zapisałam się do szkoły speak up w Katowicach i po 6 miesiącach chciałam zrezygnować i Pani, która była moim opiekunem powiedziała mi, że musiałabym zapłacić ponad 2200 zł ....Na to ja zwróciłam jej uwagę, że to chyba nie poważne i stwierdziła, że kwota do zapłaty może wynieść ponad 1400 zł..... 

NIE POLECAM !! wybierzcie sobie inną szkołę, jeżeli będziecie chcieli zrezygnować to bez takich ogromnych konsekwencji ...

STANOWCZO ODRADZAM !