Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia1617

MŁODE ZIEMNIAKI INACZEJ

Polecane posty

Gość klaudia1617

CHCIAŁABYM WAM OPOWIEDZIEĆ O TYM JAK GOTUJĘ ZIEMNIAKI, PONIEWAŻ NIE SPOTKAŁAM SIĘ JESZCZE Z TAKIM PRZEPISEM NIGDZIE WIĘC POSTANOWIŁAM GO OPISAĆ TU:) WSPÓŁCZUJĘ OSOBOM KTORE NIE MAJĄ ŚWIADOMOŚCI JAK SMACZNIE MOŻNA PRZYŻĄDZIĆ SAME ZIEMNIAKI MLODE. PODAM MÓJ SPOSÓB GOTOWANIA ICH-GOTUJĘ W GARNKU AZ BĘDĄ MIĘKKIE-GOTOWE DO JEDZENIA. ALE TO NIE WSZYSTKO, ODLEWAM WODĘ Z GARNKA I STAWIAM DALEJ NA KUCHENKĘ,WLEWAM TROCHĘ ŚMIETANKI 30% I DODAJĘ ŁYŻKĘ MASEŁKA, DO TEGO POSYPUJĘ KOPERKIEM I SZCZYPIORKIEM. ZAKRYWAM POKRYWKĘ I TAK PRZEZ CHWILKĘ (OK 6 MIN) "PIEKĄ SIE", AŻ DO MOMENTU GDY OD SPODU ZACZNĄ SIĘ LEKKO PRZYPIEKAĆ. GOTOWE:) ZIEMIACZKI TAKIE SMAKUJĄ PRZEPYSZNIE NAWET SAME SZCZEGÓLNIE TE PRZYPIECZONE Z DOŁU GARNKA:). POLECAM:) NAPISZCIE CZY TEŻ TAK ROBICIE:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klaudia1617
Przepraszam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robię tak samo ze śmietaną/ masłem czasami jeszcze cebulka podsmażona lub co mam + koper. też jemy tak od zawsze, jedynie nie przypiekam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie
tak samo się robi, nic nowego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bxc
a ta śmietana to się wchłania czy te ziemniaki są takie s sosie? pytam bo moj facet smietany nie ruszy a ja mam ochote takie zrobic :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klaudia1617
jak dobrze sie wysmarzą- to smietanka wyparuje. zostanie tylko wspaniały aromat:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poweselna
Ja polecam inny sposób. Młode ziemniaczki szoruję dokładnie szczoteczką, każdą porcję układam na papierze do pieczenia, daję na wierzch trochę masła, rozmarynu, soli, pieprzu i po plasterku cytryny. Zawijam to w takie jakby paczuszki i piekę ok. 45 minut w piekarniku. Polecam! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość synthiiia.
Ja mlodych ziemniakow z cienutka skorka nie obieram tylko zeskrobuje ta skorke. Jesli sie nie da zeskrobac to cienko obrac. Gotuje w wodzie ze sola do miekkosci. Polewam tarta tarta bulka zezlocona na masle ( tak jak na kalafior) Posypuje koperkiem i pieprzem i wstrzasam garnkiem, zeby wszystko ladnie sie wymieszalo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szyderra
Odkąd to PRZYŻĄDZIĆ..? PrzyRZądzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klaudia1617
oj tam...przepraszam, jak szybko pisze to mam male objawy dysortografi:/-stwierdzone niestety od podstawówki:) przepraszam samej mi glupio,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktosia skądś
A ja ostatnio zrobiłam tak: podgotowałam ziemniaczki (w całości), a jak przestygły, to każdy obtoczyłam w panierce z bułki tartej, słodkiej papryki, soli itd i hop na blaszkę i do piekarnika na pół godzinki, po wierzchu posypałam jeszcze wiórkami masła. W środku wyszły miękkie a z zewnątrz chrupiące, polecam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×