Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Może mama po raz drugi??

Czy w drugiej ciąży tyje się mniej niż w pierwszej?

Polecane posty

Witam. Mamy jedno dziecko, niespełna roczne i zastanawiamy się z mężem nad drugim. W pierwszej ciąży przytyłam prawie 20 kg a schudłam tylko 6 mimo że karmię nadal piersią, waga ani drgnie. Nie chce zabrzmieć tak, jakby waga była dla mnie najważniejsza, bo nie jest, ale obawiam się jeszcze większego przytycia w drugiej ciąży. I tu pytania do mam w podobnej sytuacji, czy w drugiej ciąży też się tak tyje jak w pierwszej, czy nie ma reguły, czy po drugiej ciąży któraś mama zrzuciła zbędne kg z obydwu ciąż?

Gość MAGDAFLK
podobno w drugiej sie jeszcze więcej tyje:( w pierwszej przytyłam 26kg a dużo nie jadłam, schudłam 20 ale 6 zostało, mam ponad dwu letnie dziecko i chyba pora na kolejne ale boje się że będę wyglądała jak wieloryb:(

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa111
Ja pod koniec ciąży ważyłam z 81kg coś koło tego, tuż po porodzie 70, aktualnie 64 :| no i jestem już kilkanaście mieś. po porodzie.

MAGDAFLK no ja dokładnie tego samego się boję, teraz mimo sporej wagi nie wyglądam aż tak źle, ale jak przytyje znowu w ciąży to właśnie będę taki wieloryb. No ale wiadomo że to nie wygra nad chęcią posiadania drugiego dziecka, trzeba się będzie wziąść i odchudzić. Ważyłam 58 kg, a teraz 72, więc jakbym w drugiej tak przytyła to bym z 90 kg, rany jak to strasznie brzmi :( chudnięcie przy karmieniu to mit he he.

Gość To chyba nie reguła
No ale ja przytyłam więcej w drugiej ciąży i drugie dziecko było większe od pierwszego. W pierwszej przytyłam 14 kg , dziecko 3200 W drugiej przytyłam 18 kg, dziecko 3750 wagę zrzucałam szybciej po drugiej ciąży.

w 1 przytyłam 12 kg, w drugiej 23 kg. więc raczej nie mniej :P po 1 owe 12 zleciało po 3 miesiącach, potem kolejne 12 kg poszło....podczas karmienia. po 2 te 23 zleciały po 3 miesiącach! teraz mam 2 mniej niż przed ciążą. nie startowałam z małej wagi, bo przed 1 ciążą ważyłam 65 kg, przed 2 - 61 kg przy 168 cm wzrostu. teraz mam 59 kg i dążę do wagi z czasów końca karmienia pierwszego synka czyli 53 kg, no może 55 jak się nie da mniej :P

Gość To chyba nie reguła
autorko - a mnie właśnie karmienie pomagało; może to to, że musiałam wybierać co jeść, czego nie. Pierwsze dziecko, córka, miała okropne kolki, więc siłą rzeczy dietka lekka i nie wszystko. Drugie dziecko - nietolerancja białka mleka krowiego, no i tu dieta "bezkrowia", mało co mogłam, zupy niezabielane itd. Masło roślinne, zamiast margaryny. Poleciała mi waga szybko.

Moja siostra przytyła w pierwszej 28kg w drugiej 15. Tyle ze te 28 jej szybko spadło a z tych 15 zostało 6 i rok czasu z nimi chodzi.

Gość icy moon
Hej dziewczyny, mam pytanie do mam z doswiadczeniem. Jestem w pierwszej ciazy, w 13 tygodniu i do tej pory schudlam 7 kg. Nie mowie, ze marze aby przytyc, ale czy to chudniecie jest normalne? Brzuch mam calkiem spory, biust tez, natomiast reszta mnie schudla...

Gość ICY MOON
halo halo ?

Gość karaina
W pierwszej ciazy przytylam 16 kg , teraz jestem w 32 tyg drugiej c. I juz mam te 16 kg do przodu. A jem tak samo. Takze wydaje mi sie ze w drugiej tyje sie wiecej.