Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienormalna?

mam obsesje oszczedzania pomocy!

Polecane posty

Gość RalphenOC
A potrzebowałaś iPada, czy kupiłaś - ot tak, by sobie mieć? No i dlaczego później myślałaś o tym, by wyrównać? - jakiś powód musi być :) Może boisz się biedy?

Gość 3423423423423
a jak miałyscie w dziecinstwie?

Gość nienormalna?
tak, boje sie, ze strace prace, ze beda zwolnienia, ze nie znajde nowej, bo tyle sie teraz mowi o tragicznej sytuacji na rynku pracy ipada - absolutnie nie potrzebowalam, spodobal mi sie

Gość nienormalna?
dziecinstwo spoko, zadnych skuterow czy pieniedzy na bzdety ale na miska, cukierka, pierwsze piwo czy pierwsze fajki starczalo, pracowalam od 17 roku zycia zeby miec na wieksze wydatki problem nie lezy w dziecinstwie, bo jak zaznaczylam jeszcze pare lat temu wszystko bylo w porzadu. problem zaczal sie ok 3 lat temu

Gość RalphenOC
nienormalna? - wychodzi na to, że jesteś całkowicie NORMALNA! Twoje działania są logiczne. Ja mam 2-letnie ubezpieczenie od bezrobocia = jak stracę pracę (której i tak nie stracę, bo mnie potrzebują :D) to przez 2 lata otrzymam 90% pensji, dzięki czemu się tak nie obawiam o przyszłość, to też poskutkowało tym, że mogłem zmienić priorytety = mniej oszczędzać, a więcej "tracić". Wbij sobie do głowy, że kolorowa przyszłość przed Tobą = będziesz mogła więcej tracić i mniej czasu będziesz spędzała na śledzeniu własnego konta ;)

Gość nienormalna?
Ralphen - poszukam informacji o tym ubezpieczeniu, moze to jest odpowiedz to wszelkie zlo. Dziekil czuje sie troche lepiej z tym wszystkim. Moze zachowam buty i torebki jako polise ubezpieczeniowa? To tez nie bylby glupi pomysl. Dzis mam i tak co opijac to dojdzie do tego Toast za Twoje zdrowie :)

Gość RalphenOC
Rozumiem, że była kapitalizacja odsetek? ;) Powodzenia w walce o to, by więcej wydawać ;)

Gość nienormalna?
Używam dziadowskich podpasek i chodzę w chińskich majtkach.

Gość nienormalna?
ehhh, zawsze trafiaja mi sie bylejakie podszywy na kafe, nie mam do nich szczescia Ralphen - ten radosny miment dopiero za kilka miesiecy, poki co skonczony projekt, i to w terminie! :)

Gość cup of red tea
mam podobnie jak w temacie :) na koncie oszczednosciowym aktualnie stan 75 tys $ na czarna godzine. do konca 2011 roku ogladalam swoje konto kilka razy dziennie i staralam sie nie wybierac kasy z konta oszczednosciowego. od 2012 roku troche wyluzowalam i postanowilam niczego w granicach rozsadku sobie nie odmawiac. I w sumie kazda wyplate przelewam na konto ktorego uzywam na biezace wydatki a tamta kupka stoi w miejscu, tak sobie w tym roku pofolgowalam, od nastepnego znow zaczne oszczedzac i mam nadzieje ze kupka sie znaczco powiekszy. ile macie lat??? ja 30

mam 19 lat i narazie mam 300 zł :P jak rodzice oddadza mi długi czyli za jakies 4 miesiac bede miec okolo 1100 :) mysle ze nieźle jak na ten wiek... kupiłabym sobe jakies ciuchy itd ale szkoda mi kasy :( jestem oszczedna i wgl....szkoda marnowac kasy.

morski dzej przkro mi ale nie skorzystam z Twojej pomocy heheh ;d ja zadnych uslug nie potrzebuje. nienormlana? tez tak mysle , mi jakos szkoda.

Gość nienormalna?
jesli ci szkoda to oszczedzaj z glowa dalej a pewnego dnia, gdy nadazy sie okazja - daj sie poniesc:) jesli moge sie madrzyc to wybierz dobrze wykierunek studiow a 1100 porzadnie urosnie :)

Gość bhdgehsksb
jakie macie zawody moi drodzy? naprawde sporo oszczedzacie i musicie ladnie zarabiac

Gość nienormalna?
inzynier o dosc waskiej specjalizacji

Gość bhdgehsksb
super, nienormalna? czy mozesz zdradzic branze? (informatyczna?)

Gość nienormalna?
inzynier na platformie wiertniczej

Gość nienormalna?
ooo kolejny dziadowski podszyw - specjalisci na planformie wiertniczej zarabiaja kilkakrotnie wiecej, ja "siedze" w produkcji

wiaze przyszlosc z ekonomia ale nie wiem czy w naszym kraju:) palnuje studiowac za granica , wgl nie chce tu mieszkac. chciałabym nauczyc sie ang dobrze a pozniej studia

Gość skarbonnka
a ja mam obsesje oszczedzania kasy w SKARBONCE:-) uwielbiam ten sposob oszczedzania i uwielbiam moment otwierania skarbonki:-) wrzucam do niej codziennie i otwieram jak sie zapełni. Przewaznie mam wtedy ok 2 tysięcy +/__