Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooooooooo beko

Problem ze zmywarką

Polecane posty

Gość ooooooooooo beko

mam zmywarkę od roku i ciągle są z nią jakieś problemy, chociaż był mechanik i stwierdził, że wszystko jest ok. Ona po prostu nie domywa naczyń, to znaczy czasem domyje czasem nie, ale nigdy nie ma tak, że wyciągnę wszystkie czyste, obojętnie jak układam, ile ich, jakich środków używam,bo próbowałam róznych tabletek. Jak już domyje to na szklankach i tak jest osad, muszę myć ręcznie, używam tabletek 3 w 1 czy tam nawet 6 w 1 w kazdym razie tych, co mają wszystko, sól jest nasypana. Ostatnio przestała rozpuszczać tabletkę, więc nic nie jest umyte, jak wstawię tak wyjmuje. Obojętnie jaki program. Próbowałam czyścić octem, specjalnymi środkami, wiatraki nie są zapchane. Co z nią zrobić???

Gość dkdkkd
Ja mam dokładnie tak samo. Facet z serwisu kazał mi nie używać tabletek tylko płynu, lepiej się rozpuszcza. I dawać mało. Przynajmniej nie ma osadu. Ale nie domywa tak samo, o osadzie na szklankach nawet nie wspomnę. Jakiej marki masz tę zmywarkę?

a czyscilas odplyw? sprawdz w instukcji jak go zdemontowac (wyjac sdorek) i wyczyscic

Gość ooooooooooo beko
czyściłam wszystko, co możliwe do wyczyszczenia zmywarka firmy beko

Gość ooooooooooo beko
dziś przeczyszczę jeszcvze raz, ale nie wiem czy to coś da

Gość ooooooooooo beko
myłam już w każdej, i w tej najwyzszej i najniższej wygląda o tak, że jedno na 5 myć jest domyte, ale nie wszystkie naczynia, szklanki nie są domyte w ogóle a ostatnio doszło do tego nierozpouszczanie tabletki chyba jednak ta zmywarka jest kiepska i tyle

Gość efwqefefqfwqe
Twoja zmywarka jest w pełni sprawna, po prostu Beko to gówno słynące z bubli :D Sprzedaj to i kup porządną zmywarkę marki Bosch, AEG, Whirlpool itp

Gość też mam problem ze zmywarką
mam dokładnie tak samo, robiłam wszystko i nadal naczynia są brudne po 'umyciu'. A zmywarka firmy AEG...

Gość a ja jestemmmmmm
ja niestety mialam juz niejedna zmywarke i szczerze to nie ma bardziej irytujacego sprzetu agd. Bardzo duzo zmywarek albo nie domywa albo nie dosusza. Dlatego moge kupic tansza pralke, piekarnik albo lodówke, ale zmywarka musi byc koniecznie z wyszej polki jezeli ma troche pochodzic a naczynia maja byc czysciutkie i suche.

Gość też mam problem ze zmywarką
Moja ma 60 cm. Poprzednio miałam zmywarkę Amica, też 60-tkę. Zmywała super. Niestety została w starym mieszkaniu. Zastanawiam się czy nie kupić takiej samej teraz, a tą wywalę, bo mdli mnie jak mam ją rozpakować i wyciągnąc pół naczyń do ręcznego zmywania.

Gość pannamajster
jeśli chodzi o zmywarkę, to chyba rzeczywiście lepiej w boscha zainwestować. nie musi to być duży wydatek, w magicznej planecie na wyprzedażach mozna trafić coś niedrogiego. a co do srodków - sama używam osobno nabłyszczacza, proszku i soli, wszystko gra choć nie są to jakieś najdroższe specyfiki :)

Ja mam zmywarkę Indesit i jestem bardzo zadowolona. Kostek używam takich z Lidla W5, od kiedy zauważyłam, że niczym nie różnią od takich po 50 zł. Może twoja jest po prostu felerna i trzeba ją wymienić.

Gość rozleniwiły się
zmywarek sie zachciało, zmywak i ogień w zlewie, a nie zmywarki, przydajcie sie na coś

Gość ooooooooooo beko
to chyba firma zalezna, u mnie facet też był, kazał tylko kupić ten środek do czyszczenia i puscić z nim pustą zmywarkę, kupowałam już niejeden, próbowałam octem też i nic nie daje. Za chwilę będę kombinować jeszcze raz z czyszczeniem, nie po to kupowałam zmywarkę, by zmywać recznie.

Gość ooooooooooo beko
Problemy zaczęły się gdy urodziłam dziecko i zaczęłam je myć w zmywarce gdy się zesrało.

Gość ooooooooooo beko
podnoszę temat może ktoś ma jakąś radę? i czy ten płyn do mycia zmywarki jest w stałej ofercie w lidlu?

Gość gość
Polecam wypróbowany przeze mnie filtr pralkowo-zmywarkowy (u mnie Fit Aqua), który skutecznie zapobiega gromadzeniu się kamienia oraz sprawia, że ilość środków czyszczących i piorących można zmniejszyć (zachowując skuteczność) i nie trzeba stosować nabłyszczacza.