Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dan89

MOJA DZIEWCZYNA STRASZY MNIE CIĄŻĄ!

Polecane posty

Gość Dan89

Ciążą, do cholery! Od roku uprawiamy seks, metoda tylko kalendarzyk, skoro przez rok nic się nie wydarzyło, to chyba się już nie wydarzy? Planujemy ślub na niezadługo, a M. ciągle wierci mi dziurę, że nie będzie brała ślubu z dużym brzuchem.

Gość jedno jest pewne
masz straszną dziewczyne

Gość bo nie kumam
Ale co? Ty nie chcesz mieć dziecka?

Gość Moni$kammmmm
robiłeś badania, że to wiesz?

Gość Dan89
Wiadomo, że nie chcę. Przynajmniej przez najbliższe kilka lat. Mam dosyć powoli tego ględzenia "boję się, w końcu zajdę w ciążę" itp:/

Gość u nas też były
a skąd wiesz, że jestes bezplodny?

Gość powiem i ja....
chodzi o to że nie chce uprawiać z Tobą seksu ? a jeśli chodzi o kalendarzyk no wiesz chłopie tutaj może być ciąża w każdej chwili ....wystarczy że dziewczyna będzie przemęczona ....stres czy przeziębienie i cykl może się zmienić ja w życiu bym nie liczyła tylko na kalendarzyk

Gość powiem i ja....
to czemu nie zastosujecie dodatkowego zabezpieczenia w postaci chociażby prezerwatywy

Gość Dan89
chce uprawiac ze mna seks, ale później i tak mnie dręczy- " a co będzie jak jednak zajdę w ciążę" Nie jestem bezpłodny, nie zważajcie na podszywające się pode mnie koemntarze. Moja ma regularna cykl, z resztą rok to sporo i nie wykinęło z tego nic.

Gość powiem i ja....
ja zaszłam tak w ciąże z pierwszym dzieckiem ....tylko kalendarzyk ....byłam pewna swojego cyklu na 100 % i co ?...po 8 miesiącach jechania na kalendarzyku nagle ciąża ....nigdy więcej takiej antykoncepcji nie zastosuje a dziewczynie się nie dziw że się obawia bo pewnie zdaje sobie sprawę z tego że to nie jest żadna antykoncepcja

Gość u nas też były
to może stosujcie inne metody zabezpieczenia

Gość Dan89
bo nie lubię prezerwtyw, a moja M. nie chce brać tabletek

Gość powiem i ja....
no to nie rozumiem jakiej rady od nas w tym momencie oczekujesz ? skoro ani Ty ani Twoja dziewczyna nie chcecie się dodatkowo zabezpieczać to musisz liczyć się z tym że Twoja dziewczyna ma powody do obaw przed niechcianą ciążą

Gość Dan89
do Powiem i ja- żartujesz?

Gość powiem i ja....
żartuje ?....a odnośnie czego ?

Ale jak to? Nie zabezpieczasz się i dziwisz się, że Twoja dziewczyna może zajść w ciążę? :D Informuję Cię, że tak - jest to bardzo, bardzo prawdopodobne.

Gość Dan89
My ponad rok kochamy się w ten sposób- liczymy dni płodne i jest okey. Jak to możliwe u Ciebie? Może jednak nie masz tak regularnych cykli itp

Gość dcdscdcd
ja z moim chłopakiem też polegaliśmy na kalendarzyku ponad 3 lata... Teraz jestem w 5 tyg. ciąży

Wystarczy: lekkie osłabienie, stan podgorączkowy, stres itd., aby owulacja się przesunęła i wasze wyliczenia nie zdadzą się na nic, a Ty będziesz szczęśliwym tatusiem.

Gość powiem i ja....
miałam bardzo regularne cykle co do dnia wiedziałam kiedy dostanę okres ale niestety przeliczyłam się ....pamiętaj że organizm człowieka nie zawsze reaguje tak samo tutaj masz napisane jakie są wady tej metody WADY - na bieżąco należy prowadzić notatki i liczyć dokładnie dni - w dni płodne należy zachować wstrzemięźliwość seksualną w 100% - niski procent gwarancji - często stres z powodu obliczeń (czy są na pewno dokładne?) - nie może być stosowana u kobiet, których cykl trwa krócej niż 25 dni oraz u tych pań, które mają nie regularny cykl - nie sprawdza się u młodych kobiet - nie skutkuje u kobiet prowadzących stresujący tryb życia lub uprawiających sport w dużych ilościach - nie skutkuje przy zmianach klimatu

Gość ja w 28 dni diety 300kcal
moja przyjaciolka tez liczyla na kalendarzyk, po kilku latach wpadli - jakas zmiana w zyciu, rozst roj hormonalny i bach. a wy durni jestescie, nie zabezpieczacie sie i sie dziwisz, ze kobieta sie boi ciazy.

No się nie dziwię, ze laska się boi. Są jeszcze globulki, krążki domaciczne itp. A jak ktoś już ma więcej kasy są urządzenia do pomiaru śluzu np. Można do tego metody termiczne czy samej obserwacji śluzu...kilka metod można przeciez połączyć by zwiększyć bezpieczeństwo. Gratuluję pomyślunku w świadomym planowaniu rodziny.

Gość metody naturalne są
dla tych dla których ciąża i dziecko nie są tragedią, niby chcą się zabezpieczać ale jak urodzi się dziecko to też się nic złego nie stanie

Gość AniczkaQ
ale są inne metody antykoncepcji, może plaster zawierający te same hormony co tabletki???

Gość AniczkaQ
najlepszym rozwiązaniem i tak wydaje mi się jest branie tabletek anty. Ja biorę od roku i jest OK. Skoro sama tak się boi ciąży, to powinna działać, a nie wiecznie narzekać... Dziwna laska ;)

Aniczka, jest mnóstwo innych metod nie wpływających na całe ciało i nie będących kancerogennymi. Tak samo facet może zacząć używać kondomów, ale on nie lubi.

Gość AniczkaQ
Kulturka- owszem, masz rację. Muszą szczerze porozmawiać i coś zmienić. Kompromis to trudna sztuka ale można się jej nauczyć..