Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaa;(

nie radzę sobie z bliźniakami :(

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaa;(

jestem sama w domu cały dzien... mąż wraca zmęczony z pracy i idzie spać do salonu żeby się wyspać przed pracą i nie będzie zajmował się "babskimi sprawami";( ja pierdolę... już nie moge. Jedno zaśnie, drugie beczy mają już miesiąc a on ani razu mi nie pomógł mówi, że daje nam kasę to zapewnia nam byt i jest ok :/

Gość Niuniulkai
I to jest chore u wiekszosci mężczyzn mój tez przez 1 rok nie doceniał tego co robie i ze ja tylko opiekuje się dzieckiem ( ty masz 2 wiec podziwiam) do tego obiad musi być posprzatane i ja do tego miałam studia aoczne . Normalnie wysiadałam on wracał z pracy około 19-20 ( pracował na budowlance, później dorabiał jako elektro-elektronik) i tez nie chciał pomagac ale skonczyło sie pewnego dnia powiediałam dosyc wymysliłam sobie ze w szkole musze byc 3 dni i nie mog wrócić bo sesja, po babciach podwoniłam jaka jest sytuacja i zeby nie brały czasem dziecka , tylko mą ostanie sam. I biedaczek jak przyjechałam to ledwie dychał , tak mu mała dała popalić i wkoncu docenił mąją pracę, teraz pomaga ;)

Gość smfelner
hmmmm skad ja to znam??;/ Tyle za ja jestem o tyle w lepszej sytuacji (puki co) ze mamy jedno dziecko no ale zaraz bedzie drugie,za dwa miesiace rodze. Moj maz tez mi nie pomaga przy dziecku ;/ tak samo jak Twoj uwaza ze pracuje i to jest jego rola w rodzinie i on nie ma sily,musi przeciez odpoczac,a jest w domu raz w tgodniu bo pracuje na wyjazdach. Proponuje Ci poprosic o pomoc ktoras z babc o ile masz taka mozliwosc. A jak nie to moze sprobuj siasc z mezem i porozmawiac,przedstaw mu swoja sytuacje,to ze juz nie dajesz rady a to dopiero poczatek. I powiedz mu ze tez jest rodzicem i ma jeszcze inne obowiazki oprucz pracy, w koncu Ty tez kiedys wrocisz do pracy i co wtedy bedzie?? Zapraszam na stronke ponizej,znajdziesz tutaj ciekawe artykuły i porady,moze cos Ci sie przda http://urodaazdrowie.blogspot.com/

Serdecznie współczuję... męża :-( U nas za drugim razem też urodziły się bliźniaki, jedno wróciło do domu trochę poźniej, musiało być na sztucznym mleku i mąż normalnie wstawał do synka w nocy i go karmił i zmieniał mu pieluchę. Ja raczej nie wyrobiłabym karmic dwojke co noc sama, przeciez budziły się o różnych porach, a potem obsługiwac je jeszcze w dzień plus do tego starsze dziecko. Toz to mogiła by była :-O

Gość tez mnie to dziwi.
Ok, rozumiem, autorka urodzila blizniaki. Ale ta druga Pani, ktora sie wypowiada? Pojawilo sie pierwsze dziecko, maz nie pomagal, to po co zachodzilas w druga ciaze, skoro wiesz, ze nie masz co liczyc na to, ze maz zajmie sie swoimi dziecmi? no coz, niektorzy faceci tacy sa-przyniosa kase do domu i mysla, ze to wystarczy. ale nie wierze, ze zadna z Was nie widziala wczesniej, jacy mezowie sa, pewnie myslalyscie, ze po urodzeniu dziecka sie cos zmieni? Przyjrzyjcie sie tez, jakie relacje sa w domach rodzinnych facetow-czy aby tam nie ma takiego podzialu rol : maz do zrabiania, a zona do wychowywania dzieci i zajmowania sie domem-byc moze w tym tkwi caly problem-ze mezulkowie taki posdzial rol wyniesli z rodzinnego domu.

Gość ga-de-ry-po-lu-ki
podziwiam i wspolczuje! ja jestem z blizniakow. mam 24 lata a moja mama do tej pory wspomina jak bylo z nami ciezko. a Tobie dochodzi jeszcze trzecie dziecko. bo przepraszam bardzo Twojego meza, doroslym nazwac nie mozna. a weekendy tez olewa dzieci?

Gość smfelner
No wlasnie,niestety ale duzo rzeczy dowiadujemy sie o swoich mezach za pozno ;/ W rodzinie mojego meza jest odwrotnie,tesc siedzi w domu i zajmuje sie wszystkim a tesciowa pracuje :) Kazdemu zycze takich tesciow. Meza niestety nie ;/ chociaz ma przeblyski, no ale skoro zdecydowalismy sie byc razem to jakos trzeba sobie radzic a ze ma prace jaka ma to wszystkim ja sie zajmuje,chociaz nie ukrywam ze przydalaby mi sie jego pomoc no ale.... sa jeszcze tesciowie:)

Gość Werusia37
to zatrudnij opiekunkę . Gdzie mieszkasz ?

Gość ga-de-ry-po-lu-ki
do "meza i faceta" powinieneś zmienic nick. bos niegodzien baba ma zapierdalac 24h bo facet nawet na 30min swoimi wlasnymi dziecmi nie chce sie zajac... kretyn