Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DługieCzerwonePaznokcie

jak chronić maleństwo przed słońcem? Czy to dobry pomysł brać go na wakacje???

Polecane posty

mój chłopak ma tydzień wolnego i chcielibyśmy pojechać nad wodę. Oczywiście spać w hotelu itd. Nasz synek MA 1,5 ROKU, czy kremy z wysokimi filtrami wystarczą czy lepiej nie brać Maluszka ze sobą ?:)

Gość fcg';lkjh
możesz go zabrać ale stosuj wysokie filtry :)

Gość mamamam28
kuźwa co za durne pytanie... a co nad wodą jest inne słońce niż w mieście? czy trzymacie synka w klatce na codzień w piwnicy? poza tym 1,5 roczniak to nie jest już MALEŃSTWO! to całkiem mądre dziecko już jest ale widać z ciebie autorko i twojego chłopaka pseudo ojca pewnie jest dziecko jeszcze... pewnie najlepiej by się było pozbyć dziecka żebyście mogli sobie poużywać we dwoje i szukacie pretekstu...

zabierz dziecko, ale pamietaj nie musisz go wystawiac na słońce.. zabierzcie mały parasol plazowy to przyda się by troche cienia zrobić.

Gość ojtam ojtam
przecież autorko nie lecisz na 2 tyg do Egiptu tylko nad jezioro więc co za dylematy.. bardziej martwiące od słońca jest żeby dziecko nie wpadło do tego jeziora bo taki biegający 1,5 roczniak może mieć taki pomysł no i uważać na komary a tam ich będzie pewnie sporo - mojemu synkowi zawsze wyskakuje wielka czerwona kropka uczuleniowa po ugryzieniu

Gość jhhgf
a czy ten krem z Babydream jest tez dla noworodka?

Gość umma
na opakowaniu jest napisane "......dostarcza wrażliwej skórze NIEMOWLĘCIA wartościowych substancji........" tak więc jak najbardziej

My z naszym od urodzenia jeździmy na wakacje.Po co z nich rezygnować? Po prostu stosuj kremy z wysokim filtrem,nie wystawiaj dziecka bezpośrednio na słonce ,ubieraj jasne ciuchy bo odbiją promienie .

Gość nie rdzimy sobie
myślałam, że autorka naprawdę o maleństwie a ona o takim dużym dziecku. Ja nie widzę przeciwwskazań. na wakacje zabierałam nawet niemowlaka. nikt nie każe go na słońcu smażyć godzinami.

Autorko, ostatnie upały spędziliśmy z synkiem nad wodą, nie było tam drzew, więc był cały czas na słońcu. Nasmarowaliśmy go filtrem 50+ i powiem szczerze byłam w szoku, kiedy po całym dniu na słońcu i w wodzie nie miał nawet śladu na granicy majteczki - plecy. Tak wysoki filtr nie przepuści żadnego słońca. Zresztą rok temu, jak mały miał 7 miesięcy to tez tak spędzaliśmy ciepłe dni - Twoje dziecko to juz nie taki maluszek :)