Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę was o porade

czy mogę do gotowego obiadku ze słoiczka dodać....

Polecane posty

Gość proszę was o porade

kaszki manny??wprowadzam gluten i tak sie zastanawiam, a jeśli tak to takiej gotowej przeznaczonych dla dzieci, czy taką zwykła? poradzcie mi mamy, prosze

Gość proszę was o porade
PROSZĘ.

Gość ojtam ojtam
ja dodawałam do słoiczka z owocami kaszkę manne z bobovity - normalnie taką z opakowania pół łyżeczki do słoiczka - po miesiącu dałam całą łyżeczką a po następnym już pełny posiłek z glutenem dawałam do owoców bo ta kaszka jest słodka owocowa więc ciężko ją dać do obiadu - ale kaszki zdrowy brzuszek z nestle tez mają gluten i je można wsypać do obiadu zwykłe kaszy nie gotowałam nigdy bo taka mała ilość to więcej kłopotu niż pożytku dla mnie było

Gość proszę was o porade
tylko,że te kaszki sa od 6 miesiąca, mój synek skończył 5miesiecy 10 dni temu.wiec mam mu to podawać??Boże już ogłupiałam calkiem z tym wszystkim,eeehhh

Gość .smfff
ugotuj zwykłą kaszę manną i dodaj do obiadu. ja tak robię. gotuję trochę wody w małym garnuszku i dodaję łyżeczkę kaszy a potem wkładam to do obiadku bo mój nie lubi mleka z kaszą.

Gość proszę was o porade
smfff, ok tak zrobię, bardzo Ci dziekuję

Gość proszę was o porade
a piszesz, że Twoj synek nie lubi kaszy do mleka,jak to robiłas??taką gotową dodawałas do butli??

Gość .smfff
tylko trzeba ciągle mieszać bo sie przypali. a taką kaszkę manną błyskawiczną się chyba 2 minuty gotuje.

Gość .smfff
wlałam do garnuszka 150 ml ( bo tyle mleka naraz zazwyczaj pije)wody i w tym ugotowałam kaszę, potem przelałam do butelki i dodałam mleko w proszku.

Gość proszę was o porade
ok, wielkie dzięki za podpowiedź. bedę tak robiła,dodawała do mleka, ale też nie zawsze, bo w niektórych sloiczkach-obiadkach już jest gluten TY dajesz sloiki, czy sama gotujesz?

Gość .smfff
ja podaje słoiczki ale wybierałam te bez glutenu bo to trzeba powoli wprowadzać i w odpowiedniej ilości a w tych słoiczkach to nie wiadomo ile tego jest. teraz syn ma 7 miesięcy więc podaje mu już wszystkie słoiczki. bardzo lubi kaszkę manną waniliową z mlekiem z hipp. ale czytałam gdzieś że jeżeli chce się wprowadzać gluten za pomocą dań ze słoiczka to należy podać naraz pół słoiczka np. tej kaszki waniliowej. ale nawet producenci tych dań zalecają żeby dodawać zwykła kaszę manną na początek( wiem bo pisałam w tej sprawie do jednego z producentów)

Gość proszę was o porade
ooo, to dobrze wiedzieć. W takim razie będę dawała mojemu synkowi tak jak Ty doradziłaś.Jeszcze raz dziękuję.